Vart fa´n e discot??

2005-09-24 11:50 Utrera, Sevilla, Spanien


Vi har ljugit i ett av våra inlägg. Vi skrev att vi skulle åka till Cadiz. Det gjorde vi inte. Vi kom på att vi kanske inte behöver göra allt och besöka alla ställen under vår första vecka här... Det blev en sovmorgon istället och utsövda och fräscha gick vi (som vanligt) ner på stan när det blev siesta!? Att det ska vara så svårt att komma ihåg då den inträffar varje dag, hoppas det fastnar snart.
Efter att vi svurit en del åt oss själva hittade vi en bar som hade ett erbjudande om 1 öl + en tallrik paella för 20 kr. Vi var lite hungriga ( som alltid vid siestatid) så vi beställde var sin tallrik på en gång och sa för oss själva att det kan ju inte ens gå jämnt upp för dem med det där priset. Tyckte att vi hade lyckats med en bragd att hitta ett ställe som serverade mat i siestatid och dessutom till ett hutlöst billigt pris! Ack, vad vi bedrog oss. Det var bebisstorlek på hela måltiden, ölen var på ca 20 cl och tallriken med paella var ett kaffekoppsfat. Än en gång gick vi på en nit...

Medan vi åt den minimala paellan funderade vi på om vi inte skulle ta och gå ut å titta till nattlivet i Utrera, det var ju ändå lördag och allt. Sagt och gjort, Jessica hastade iväg på affärn och köpte lite öl, sangria och någon sorts vattenmelondricka. Sen gick vi hem och skurade av golvet på uteplatsen som är på taket av lägenheten så vi skulle kunna sitta i eftermiddagssolen ett tag. Vi tog med oss en filt, alla alkoholhaltiga drycker, chips och slog oss ner i värmen på taket. Solbrillor på, t-shirts av och så var det bara att korka upp spriten! Hääärliga tider, varmt och skönt med härligt fläktande vindar. Det tog inte lång stund innan vi konstaterade att det Jessica skulle dricka smakade kloak!! Sangrian var superäcklig och vattenmelondrycken var alkoholfri....På med tröjorna igen och så fick det bli en sväng till ner på närbutiken. Vi hittade ett drickbart vin tillslut som endast kostade 6 kr/litern. Upp på taket igen för att njuta av kvällssolen!

Några öl och nästan en liter vin senare begav vi oss så iväg ut på stan för att kolla in nattlivet! Vi hade klurat lite kring det där under kvällens gång. Tänkte att eftersom spanjorerna inte äter middag förrän 21-22 på kvällen så lär de väl inte heller visa sig ute på krogen förrän 00-01..Vi gick så ner på stan kring 00.30-tiden och i de små gränderna kunde vi höra att det pågick en hel del fester i diverse casas. Vi anade lite oråd men tänkte att det säkert fanns några spanjorer som inte förfestade så länge.... Mötte några omslingrade, förälskade par samt några fjortisar. Så kom vi då ner på torget och vad fick vi syn på där??? Barn som lekte på lekparken!!! Men...vá faaaan!!!
- Om det fortfarande är barn ute 00.30, när kommer då allt partyfolk ut?? tänkte vi när vi tittade på varandra och brast ut i ett desperat skratt.
Vi övertygade oss själva om att det borde finnas något ställe att gå till i alla fall, ett discotequa, liksom... Bara vi kunde hitta det kunde vi ju dricka lite och vänta in spanjorerna. Vi gick en lov runt stan, upp och ner i alla gränder och försökte se och höra en krog. Den enda musik som hördes var dock bara dunkandet från alla spanska "raggarglidarbilar" som passerade oss i en strid ström. Annars var det enda ljudet som hördes Jessicas klackar mot kullerstenarna.... *Djupt tragiskt*
Vid ett tillfälle passerade vi en förfest som pågick på ett tak. Folk stod och hängde och tittade ner på oss.. Åhhh, vad vi bara önskade att de skulle ropa upp oss på taket (och att vi skulle förstå spanska) men de sa ingenting! De hade bara skitkul och vi fick gå genom den där sketna gränden utan att få komma upp på fest L. Vi tyckte sååå synd om oss själva. Jaken som skulle prova "Kackerlackan" för första gången! Vi som skulle rocka skiten av spanjorerna och dessutom hade vi ju hoppats på att någon full spanjor skulle våga prata engelska med oss!
Så blev icke fallet, vi fick gå hem istället. Väl hemma stekte vi upp lite ägg och bröd och skulle göra oss en riktig nattmacka som kompensation för den usla kvällen. Men inte ens den var god... Äggen smakade inte riktigt bra och gulan har en konstig färg. Hungriga i magen och med en fråga i huvudet fick vi gå och lägga oss:


Dónde está La Discotequa?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0