Liten hoppitossa!

 
 

Mors Dag

Idag är det Mors Dag.  Tre veckor sedan Anders mor, min svärmor och Lovis Farmor somnade in. Saknaden är stor och det är fortfarande svårt att förstå.  Jag hoppas att hon har det bra där hon är, förmodligen på ett ställe med evig sommar eftersom hon älskade sommaren.
Men när man går igenom sånt här så lär man sig också att vara tacksam och uppskatta livet. Idag,  på Mors Dag, är jag otroligt tacksam över att jag själv fått blivit mamma och att jag har min egen mamma i livet.

Fånga Dagen och uppskatta livet!


Söndag med biltvätt, Nipsippor och en bokhylla mindre

Idag har vi varit och tvättat bilen på Anders nya jobb. Det var kul att få se hur det ser ut där min darling nu spenderar dagarna. Det är imponerande med dammar, undra hur mycket tryck det blir mot dammen. Allt det där vattnet som är uppdämt.. Inte för att jag ens vet i vilken enhet det mäts men det känns lite nervkittlande att åka vägen över och se allt vatten som trycker på. Men det jag var allra mest imponerad av var en falk som seglade i vinden. De hade byggt ett bo där uppe på kraftverket. Jag skulle haft pappas systemkamera med mig så hade jag kunnat fångat den på bild. På vägen hem tittade vi på Nipsipporna som nu är i blom. De är verkligen vackra och de brer ut sig som ett blålila täcke på marken. Visste ni att de bara finns här i Ramsele och på Gotland?

Idag har det varit en tjej här och köpt bokhyllan. Skönt! Så nu är det bara sänggaveln och soffan kvar! Men jag måste verkligen fixa något att ha böckerna i tills jag köper nya bokhyllor. Den bokhyllan svalde en hel del böcker och pärmar och nu är det alldeles tomt! Får väl ta mig en titt på vad jag har för auktionsfynd ute i ladugården. Tror att jag ska ha en bänk där som jag kan måla om och ha böcker i så länge.






Några dagars resumé

Så har en långhelg snart passerat, söndag imorgon. Vilket oslagbart väder det har varit!
 
I torsdags var vi på majbrasa i Forsnäs. Alltid lika trevligt och välordnat! Kul att träffa Anna-Karin och få se lille Oliver!

Igår gjorde vi inget speciellt på dagen. Anders var iväg en sväng med Lovis till Dennis och jag städade. Svärmor och svärfar kom förbi på en fika ute i det gröna. Underbart härligt väder! På kvällen var Anders hos Dennis på Kvarnbacken. Helena L och Nina kom till mig. Vi satt ute och njöt av kvällssolen på vår fallfärdiga balkong. Lovis tyckte att det var hur mysigt som helst! Hon hade inte sovit sin eftermiddagslur förrän sent på eftermiddagen, vaknade 17.30... Hon var uppe och surrade och surrade med mig, Nina och Helena tills klockan var 22.30 då gick musten ur henne. Sedan fick jag lite egentid med Helena ch Nina. Helena åkte hem kring 01-tiden. Härligt att sitta och surra och vara hemma. Man blir ju som mer sällskapssjuk när ljuset och solen kommer. Sen är man ju piggare med ljuset också och orkar vara uppe längre.

I morse vaknade jag av att jag hörde Lovis sitta och prata för sig själv i gamla köket. Hon brukar gå dit på morgonen och sätta sig på orbitrekken och vrida på en ratt. När jag kollade klockan så var den 10.30!!! Snacka om sovmorgon! Och precis vad jag och Anders behövde eftersom vi båda varit uppe sent! Inte ofta man får en sån där sovmorgon inte.

Idag kom Ronny ner med Matilda och Hanna och Lovis blev så klart överlycklig! Jag passade på att be Anders ta ut det gamla nålfiltsgolvet i övre hallen när han ändå hade hjälp av Ronny. De plockade ut golvet, drog ut all nubb som det var fastspikat med. Golvet är superfint! Jag åkte och köpte golvfärg så att jag kan måla där uppe. Till min stora lycka fanns det här på byn på färghandeln så jag slapp åka iväg längre. Ronny och flickorna stannade och åt middag med oss så de var med oss några timmar till Lovis stora lycka. Jag tycker att det är så trevligt då det blir så där spontanmiddagar!


Lovis med pappa på majbrasan


Lovis bästaste vänner Matilda & Hanna. Hon har fått vara med dem jättemycket i helgen. Först på majbrasan i torsdags, sen flera timmar idag. Gissa om Lovis har varit nöjd?


Lovis uppe på jordkällaren!


kolla golvet!! Det ska målas vitt (såklart). Kommer att bli jättebra! Har inget före-kort men det låg en ful, äcklig, brun nålfiltsmatta här innan.

Vår!!

Fåglarna kvittrar
Solen skiner
Dörrar och fönster står öppna i huset
Glada skratt hörs från mammas och pappas altan
Grannflickorna leker barfota i sin trädgård
Jag har hängt en vittvätt ute
Vilken härlig dag med försmak av sommaren!

Vet inte vem hon är lik? ;)


Vad är det här?

En galen tant? Nää, det är bara jag som hittat några papiljotter som jag var tvungen att prova. Så nu går jag runt här hemma så här och hoppas på att det inte är någon som kommer och hälsar på och möts av en papiljott-tant!



RSS 2.0