Det bullrar och luktar diesel

för att Anders håller på att skära ner den gamla dieseltanken nere i källaren. Skönt att få bort den från källaren. Då får Anders mer utrymme i sin snickarbod!
Jag funderar på att ta och försöka mig på att putsa de gamla skitiga fönstrena nu, det kan behövas! De är verkligen superskitiga!

 

någon liten en som stått och kladdat ner balkongdörrsfönstret..

Fredagskvällen

Igår åkte vi till pizzerian och käkade när Anders kom hem från jobbet. Skönt att inte behöva göra mat på en fredag! När vi satt på pizzerian kom Ralf och Johanna med barnen och skulle käka också. vi blev länge på där, barnen var ute på altanen där de ännu inte ställt ut så många bord, det blev som en gigantisk lekhage! När vi skulle åka så ville Tova-Lisa att Lovis skulle följa med dem hem och hoppa i deras studsmatta så det gjorde vi. Vi fikade och surrade och vi åkte inte hem från Ralf och Johanna förrän klockan var kring 21.30. Då var Lovis riktigt trött! Och det var även jag, fredagskvällar brukar man ju dorma av i soffan kring nio-tiden. Men det här var ju ett mycket trevligare sätt att spendera fredagskvällen på!

Lotta på bråkmakargatan

Lovis tittar på Lotta på bråkmakargatan just nu. Astrid Lindgren har ju fantastiska figurer och jag tycker om allihopa, utom denna sur-Lotta. Hon är ju bara sur, grinig och otrevlig.  Vad tycker ni om Lotta?


Lotta med den ständiga surmunnen...


Vi ska på bröllop!

För några veckor sedan fick vi ett fint kuvert med en fin inbjudan till bröllop! Jag blev så glad över att jag skulle få gå på bröllop i sommar och att det var en sån fin inbjudan. Jag tycker ju liksom om att smycka med sånt där. Så jag satte upp den på lilla "strecket" med tackkort, vykort och annat som jag har inne i köket. Jag glömde dock helt bort att svara att vi skulle komma... Men jag kom på det i tid iallafall så nu är det meddelat... Så kan det går då jag får fina inbjudningar! ;)


Den där "Traderan"

Igår fick Lovis ett paket från tradera i brevlådan... Jag hittade ett paket med miniböcker om figurerna i Drömmarnas trädgård för ett tag sedan. Gissa om de blev populära?
Jag tror att Lovis tror att tradera är en person som är väldigt snäll och skickar paket till henne. Hon brukar ju säga om sina kläder;
- Titta va´ja´ha´fått av Traderan.

Person eller inte, jag tycker också att den där "traderan" är toppen!

 

Vår och sommargarderob

Idag har jag fått ett paket ¨från Ellos.... Kände att jag behövde lite nya kläder nu i vår och till sommaren. De jag har är ju alldeles urtvättade och slitna! Jag tycker att jag fyndat riktigt bra. 8 klänningar, 2 boleros, en bolerojacka, gummistövlar till Lovis och 5 par trosor till det fabulösa priset av 1500 kronor!
Jag brukar ju göra såna här rajder emellanåt och köpa mig en helt ny garderob. Jag burkar sätta en budget och sedan se hur mycket jag kan få för pengarna. Jag tycker att jag fick rätt mycket den här gången!


    

Det var det påsklovet...

Jag har verkligen haft ett riktigt skönt påsklov och verkligen haft lov också! Jag lovade mig själv när jag gick på lov att jag inte skulle göra något arbete eftersom jag faktiskt har ett inarbetat lov och ska vara ledig. Finns väl ingen annan yrkeskategori som sitter hemma och jobbar gratis eller på sin semester? I vilket fall har jag inte rört något skolarbete förrän ikväll. Jag är nu färdig med veckans planering för ungarna och snart ska jag slänga ner mig i soffan och se Filip och Fredrik.

Under det här lovet har jag fått riktiga flashbacks till när jag var föräldraledig. Gud så skönt det är att bara vara hemma och pyssla med saker! Även om jag var rätt så less på att vara hemma på slutet så var det ju en härlig tid när man fick gå hemma och skrota. Lovis har nog också tyckt att det varit skönt att vara hemma så länge. Hon är en riktig hemmalus! Blir nog jobbigt för både henne och mig att kliva upp i arla morgonstund i morgon... Vi har ju sovit till klockan åtta på morgonen den här veckan. Vi är riktiga snoozare på morgonen Lovis och jag!

Go kväll på er!

puckade bloggare

Det är ju sjukt vilket liv de har de stora bloggarna.... Har suttit och tittat igenom de mest besökta på blogg.se. Man blir ju fan bara förbannad. Skicka iväg snorungarna på ett jävla träningsläger ute i de norrländska skogarna eller nåt.

Här har jag hittat en kille Dennis M som har det sååååå jobbigt....


"Jag har alltid fullt upp men idag är mitt schema lite mer fullspäckat än det vanligtvis brukar vara. Jag har precis kommit hem efter en lång skoldag & ett träningspass med min personliga tränare och strax ska jag iväg på ett kvällsmöte med min blonda bloggcoach. Så fort mötet är avslutat måste jag springa till en inbokad massage och ansiktsbehandling, jag måste unna mig lite uppfriskande vardagslyx innan helgen drar igång med allt festande!"

Ja, vad säga? Stackars Dennis? Herregud, stackarn måste SPRINGA till massagen....

Nä, jag kan inte gå in och läsa dessa bloggar, blir ju bara förbannad.

Bilringar- det senaste?

Var ut på blogg.se och tittade på de mest lösta bloggarna. Det är sjukt att det kan vara så intressant med kläder och mode! Tänk att det finns bloggar som har flera tusen läsare som bara handlar om vilka skor eller kläder som är "rätt" för tillfället! Smaken är ju som baken, för mig är det ofattbart att det kan vara så intressant. I vilket fall fanns en bild av den här tröja på en blogg.



Art var då överskriften.... Njae... konst och konst... Vem vill ikläda sig i vad som ser ut att vara en massa bilringar? Herregud vilket konstverk min kropp då är.... :D

Nu börjar äcklena att komma fram igen...

Igår satt Lovis och lekte i salongen. Plötsligt började hon att skrika hysteriskt. Det är ju inget ovanligt men det lät som att hon hade gjort illa sig så jag gick dit för att kolla vad det var. Hon pekar och hulkar fram;

- Va ä´ dä däääääär? Ja´ tyck´ int´ om den! Ä rä en myyyra? Ta bort deeeen, den få inte vara här!!! *hysterisk gråt*

Jag tittar på golvet och där spatserar minsann en äcklig spindel. Jag berättade för Lovis att det var en spindel. Så tog jag den på ett papper och gick ut med den. Jag har någon sjuk tvångsföreställning om att det betyder otur att döda en spindel så jag kan inte döda dem heller...
Undrar om man lär barn att vara rädd för samma saker som en själv? Eller finns det en inbyggd, biologisk rädsla för kryp, ormar och annat? Jag är ju rädd för spindlar och diverse kryp så jag har nog överfört min rädsla på henne. Fast å andra sidan är hon ju rädd för allt möjligt; dammsugaren, hårblåsen, elvispen, tvättmaskinen...

Jag hatar verkligen de här små äckelkrypen iallafall. Jag ryser ju bara jag tittar på de här bilden. Den ser ju betydligt större ut än vad den var. Men det spelar ingen roll, de är äckliga hur små de än är. Jag brukar trösta mig med att det sägs att det ska vara bra att ha spindlar i huset, att man har ett friskt hus då. Fast är det verkligen så? Jag har aldrig brytt mig om att ta reda på det. Någon som vet?



Någon som vet vad det här är för äckelsort? Den spretade med frambenen då jag närmade mig den med kameran. Aggressiv liten en.

Lördag med lite uteliv hemma

Idag har vi varit ute och plockat lite pinnar, krattat och eldat lite. Lovis har fått leka i sin nyupptinade sandlådebåt. Grillade korv och åt lunch ute. Nu ligger både karln (som var upp kring 03.30 i morse för att sätta ut saltstenar i skogen), barnet och vovven och sover ute. Nu ska jag ta och göra i ordning en porterstek, kors i taket så är det jag som ska laga mat idag!

 
 


Huga, vi borde och måste verkligen måla om hus och ladugård... Ser det då jag tittar på bilderna, annars blir man ju lätt hemmablind.

Glass!

Har roat mig med att titta lite på gb-glass nostalgisida med gamla glassar. Vissa kan man riktigt känna smaken av fortfarande.



1985, jag var tio år och en favorit var finger och bubbelpop med tuggummiskaft! Däremot har jag inte ett minne av den där hamburgerglassen.



1996, jag sommarjobbade på badet och campingen här i Ramsele. Och gud så mycket glass jag åt med min kompis Jonas! Värst var i slutet av sommaren då det mest bara var de där äckliga cool bits kvar i glassboxen...Jonas favorit var den där brizz tror jag. Godast var bägaren Raineri och soleron svalkade riktigt skönt ute i hettan. Om jag inte minns fel så var det en riktigt varm sommar. 

Vad minns du för glassar?

Nu blev jag ju riktigt sugen på glass och sommar!

Besynnerliga människor som ringer

Less jag blir... Torsdagskväll ringde det ju en människa som var så orolig att någon annan skulle hinna före och köpa soffan så hon skulle ju åka upp från Torpshammar igår. Tror ni att hon kom? Nä, inte ett ljud och ingen människa. Jag kan inte fatta sånt där, jag skulle aldrig ringa och boka upp någon för att jag skulle komma och titta på en grej om jag verkligen inte skulle komma! Får väl se om det dyker upp någon idag då eller om de är samma sorts folk som bara ringer och bokar upp utan att komma. Men det är irriterande för man blir ju uppbokad till att vara hemma. Nä, hoppas nu någon köper soffan idag så man blir fri den!

Vi blir nog utan soffa...

redan imorgon fredag! Jag hade folk som skulle komma och titta på soffan och sänggaveln på lördag. Kunde inte boka in dem imorgon eftersom jag trodde att vi skulle behöva åka och köpa ny tvättmaskin. Men nu kunde jag boka in en imorgon istället eftersom vi inte behöver åka ner till Sollefteå. Anders har fixat tvättmaskinen så vi behöver inte köpa någon ny. Skönt!  Han är så duktig min karl ;)
Så imorgon eftermiddag kommer det folk åkandes från Torpshammar och jag antar att de kommer att köpa den då de åker så långt. Gud så härligt! Sen kan jag glida in på IKEAs hemsida och beställa nya soffor!

Snabbköpskassörskan!

En liten film om vår lilla snabbköpkassörska. Otroligt rolig på många sätt... Det begås ett fel i den, kan du se vilket?


Torsdag med cafébesök och drömmar om nya möbler...

Idag fick Lovis besök av Sara, Tim och Mira i sitt lilla café! Kul, fast lilla caféägarinnan var inte så sugen på att jobba i sitt café och dessutom ville hon inte låna ut ett sketet litet matskedsmått till Mira ens... Hon är i en väldigt "min"  ålder nu och det är verkligen irriterande och inte det minsta charmigt tycker jag. Det går bra att leka med äldre för dem säger hon inget åt men jämnåriga och yngre får minsann veta att de inte får låna saker av henne. Men det hör väl till åldern antar och hoppas jag? Tim och Lovis lekte riktigt bra iallafall, de skrattade mest hela tiden.
 

Annars har jag letat efter ett bra pris på en ny tvättmaskin idag. Har hittat en med bra pris nere på elkedjan i Sollefteå. Men Anders ska skruva lite i tvättmaskinen en gång till för att verkligen se om vi inte kan rädda den ett tag till. Men den är ju många år den där så jag tvivlar. Jag fick den på köpet när jag köpte radhuset och redan då var den några år. men, men, vi får välan se.

Jag har också äntligen fått fingrarna ur och lagt ut soffan, bokhyllan och sänggaveln i gästrummet på blocket. Klicka här så ser du annonsen. Jag har ju läääänge sagt att jag ska göra det men det har bara inte blivit av. Hoppas att vi blir av med allt! Det passar inte här hemma med de där möblerna, jag vill inte ha strikta, moderna möbler i det här huset. Dessutom stämmer de inte alls överens med vårt övriga möblemang som är ärvt, fyndat på loppis och auktioner. Jag suktar fortfarande på Ektorp soffor från IKEA och billybokhyllor med glasdörrar. Indobokhyllan vi har är jättefin men det är ingen bokhylla att trava böcker i. Jag vill ju ha ett litet bibliotek! 

  


Gangstardilema

Jag vann ju 250 kronor i presentkort hos Gangstar för ett tag sedan. Nu har detta skapat ett moraliskt dilema för mig. Jag fick 250 kronor i presentcheckar hemskickat till mig. Jag satt upp dem vid fläkten i köket där jag brukar sätta upp sånt. Så gcik det någon vecka och i torsdags så fick jag ett nytt brev från Gangstar. Innehållet var en uppsättning presentcheckar för 250 kronor.... Jag öppnade brevet direkt i bilen och sa till Anders att jag inte visste vad jag skulle göra med dem. Jag hade ju faktiskt bara vunnit 250 kronor, inte 500 kronor...Jag gick in och sen var det full rulle hemma.. Visste att jag hade öppnat brevet i bilen så jag antog att checkarna låg kvar där. Men när jag städade bilen i måndags så fanns de inte där. Jag hittade dem inte inne heller. Så då tänkte jag;
- OK, det var inte meningen att jag skulle använda de där checkarna.

Men så igår när jag var ute på gården med Lovis hittade jag något på uppfarten... Checkarna hade ramlat ur bilen när jag klev ut ur den! De går fortfarande att använda, de är bara lite naggade, överkörda och grå... :)


Så..... Hur skulle du ha gjort? Vilket alternativ skulle du välja?
1. Jag skulle tveklöst handla för 500 kronor, de får skylla sig själva som skickat ut checkarna.
2. Jag skulle ringt till Ganstar och sagt att jag fått 250 kronor för mycket.
3. Jag skulle slänga de extra checkarna för 250 kr  och beställa för 250 kronor som var vinsten.
4. Jag skulle.................?


Nya stövlar till Lovan

Igår läste jag om att Elin hade köpt nya stövlar till Edvin. Jag åkte på samma syssla den dagen... Lovis hittade nämligen sina gamla prickiga stövlar från förra året. Hon skulle absolut ha dem och satte sig ner för att ta på sig dem. Jag tänkte;
- Hon får ändå aldrig på sig dem...
Men se det fick hon, men hon fick verkligen pressa sig i dem. Det är storlek 20 på dem... Så det var bara att åka ner på Magnussons och inhandla ett par. Lovis fick ett par likadana som Edvin, fast rosa för 225 kronor. Hade några på lut på tradera men de aktionerna gick inte ut förrän i slutet på april och det var ju på studs hon behövde ett par stövlar!

Men sen behöver jag ju inte köpa några skor på ett tag. Jag letade nämligen igenom skoskrubben och hittade ett par rosa tennisdojor som hon fick av mormor och morfar i höstas. Det var storlek 23 på dem så de håller hela sommaren. Till sommaren behöver det väl kompletteras med några små ballerinaskor eller sandaler, men sen har Lovan det hon behöver i skoväg.


Lovis café och affär!

Lovis är nu stolt ägarinna till ett litet café och affär! Man kan köpa mat, glass, kaffe, te och frukt hos henne. Cafét är öppet kvällstid alla vardagar. Hon tar kort också ;)
Tänk så bra det kan bli då man städar en skrubb! Allvarligt talat så har jag länge tänkt att Lovis ska få ha den skrubben som affär. Det slog mig direkt då vi gjorde lekrummet till henne här nere. Men hon har ju varit lite liten för det förut. I vilket fall var det kul att göra i ordning lite till Lovan och vara lite kreativ! Länge sedan jag hade tid och ork till det känns det som.


Kassa och telefon precis som i en riktig affär! Det här sa Lovis då jag tog detta kort;
-Hallå? Hej sockerbagarhenke! (Lovis kallar Henrik som äger ett café här på byn för det). *Paus* Vad vill du ha sockerbagarhenke? *paus* Jaha, tomater. *tar fram en tomat* OK hej då.

Tror ni att jag grämde mig att jag inte hade videokameran igång?







pappa fick köpa en kopp kaffe och dricka upp det ute i cafét. Hon är superduktig på att ta betalt och servera! Anders frågade;
- Vad kostar en kopp kaffe då?
- Hhhmmm, dä´kosta´en sån där *tar upp en sedel*
- Jaha, här har du en sån då. Tack för kaffet.




cafe´delen :D

Så hjärtligt välkomna till Lovis café och affär!


Finskrubben :D

Så här blev det då jag städade skrubben! Och tänk, det fanns ett golv där inne också!






Lilla skvallerbyttan

Måste bara lägga ut detta innan jag går iväg och städar skrubben. Lovis satt och åt kalaspuffar och fil till frukost. Hon satt och åt med fingrarna så jag sa åt henne att använda skeden istället. Hon tar skeden, tittar på mig och säger;
- Edin ät´ med fingrarna hos Ragnhild
- Det lär han ju inte alls göra din lilla skvallerbytta. Jag tror att det är du som äter med fingrarna hos Ragnhild.
- Nääää, ja´ät mä´skeden

Tänk så raffinerad hon är fast hon bara är lite över två år. Hitta på saker om andra för att liksom mörka att hon själv inte gör rätt...


Skämsskrubben

Så här ser då en av skrubbarna ut.... Riktigt pinsamt tycker jag, därför lägger jag ut den nu så att jag bara måste städa den och lägga ut "städade" bilder också. När jag öppnar den där skrubben känns det som att de där städdamerna från TV-programmet Rent hus ska komma och skälla på mig och ta otäcka baketerieodlingar där inne...

Nu ska jag tvätta av Lovis alla hennes kalaspuffar och kavla upp ärmarna och börja.



 

Påskhelgen över och våren har kommit!

Så är påskhelgen över men jag har iallafall en veckas lov kvar! Härligt. Idag har vi städat här hemma. Anders har dammsugat, åkt med återvinning och hackat bort is från gården så att det ska torka upp lite snabbare. Jag har skurat golven, tagit bort en massa mattor som vi har haft på våra kalla golv, piffat till lite i Lovis rum och möblerat om i hallen. Skönt att städa upp lite men det finns mycket kvar att göra.

Så här på våren blir jag alltid sugen på att rensa och städa överallt. Vi har ju många skrymslen och vrår i det här huset. Under vintern så slänger man oftast bara in saker där de ryms. Man "ytstädar" bara så att det inte ser så rörigt ut på ytan. Det blir ju inte så mycket bättre av det, för jag vet ju ända att det döljer sig röror bakom stängda dörrar.. Ska ta ett kort av en skrubb där det verkligen ser hemskt ut imorgon. Det är en skrubb som jag brukar gå igenom minst en gång/år.

En annan sak jag brukar göra när våren kommer är att städa bilen. Det har jag gjort idag och nu är den som ny igen! Förutom att det är totalt omöjligt att få bort Locos hundhår bak i skuffen. De fastar liksom i klädseln och går inte att dammsuga bort. Någon som har något bra tips?

I lördags var vi hos Anders och Maria i Forsnäs och då såg jag ett annat vårtecken; tussilagosar!

Är det någon annan av er som får lust att städa och organisera på våren? Eller gör ni någor annat när våren kommer?

Långfredagskvällen

Kring halv sju kom jag och Lovis hem från mamma och pappa. Anders hade gått hem lite tidigare. När vi kom hem hörde vi Springsteen spelas från balkongen. Allan och Anders hade tagit ut stolar på vår fallfärdiga balkong och satt och njöt av vädret och Springsteen. Sen droppade det in folk allt eftersom kvällen fortlöpte. Emelie och Johan kom, Peter och Malin, Brorsan och Linda var med oss. Allan och Anna hade tagit med sig sitt PS 3 och hade guitar hero world tour med trummor och gitarr! Skitkul att spela! Men ganska svårt. gitarr var skitsvårt tyckte jag, trummorna kändes enklare. Men roligast är ju ändå singstar, vi körde det också. Jag och Anders duellerade och jag tror nog att jag vann, fast Anders vill inte riktigt att det ska vara så.... ;) 
. Lovis ville så gärna vara uppe och kämpade verkligen för att hålla sig vaken uppe i sängen. Kring 21.30 tiden hörde jag henne gråta inne i sovrummet. Jag gick in och Lovis satt i sängen och såg helt olycklig ut, så sa hon;
- Ja ä jättefökyld mamma *gråt*
- Nämen huga då, är du jätteförkyld? Ja det är ju jobbigt att somna då. Vill du ha nässpray?
- Neeeeij! Ingen näääspreij! *slänger sig i sängen* Ja vill ha papper till snoren.
- Ok, då går jag och hämtar papper då. Ligg kvar här du
- Mamma hämta bara papper, inge näspreij.
Så torkade jag henne om näsan och också hennes kanin som hon sa var förkyld också. Sen somnade hon äntligen.




Lovis testade trummorna, hon tyckte det var superkul

Peter och Anders spelade och sjöng!

Kvällen/natten avslutades med att Peter och Anders knöt flugor och gjorde varma mackor. Peter knallade hem kring 01-tiden.

Långfredag med härligt väder!

Igår var Allan och Anna och hälsade på oss. Vi satt uppe och pratade till klockan var 01.30. Bävade mig lite för att kliva upp med Lovis kring 06.00 i morse. Men hon vaknade tidigt och jag hörde hur hon surrade på sitt rum men som tur var somnade hon om så vi fick faktiskt sova tills klockan var över 08.00!
Sedan begav vi oss till Vallen på förmiddagen för att träffa en massa folk som fiskade. Precis när vi kom ut så sprack det upp och belv superfint väder, äntligen!


Sofie visade Lovis hur man pimplar



Lovis räddade sen alla mörtar som Sofie hade fiskat till bete... Hon slängde tillbaka alla i vattnet igen.



Zack och Lovis åkte bob tillsammans

Kring tolv åkte jag och Lovis hem för att träffa bäbisjimmen. Det blev middag hos mamma och pappa. Ett bord med vanlig mat, inget påskbord...:D Vi åt orre med potatis och sås. Gottgottigottgott!



Bror och jag med våra gryn


Påskmiddag ;)



Lovis och Jim fick påskägg av mormor och morfar


Påskärringar, påskmat och äntligen påsklov!!

Idag har jag varit påskkärring på skolan och nu är det äntligen lov! Ska bli riktigt skönt. Lovis har varit påskkärring hos dagmamman. Lovis har också varit påskkärring med sina kusiner som har varit påskgubbar nere hos svärmor och svärfar. Vi har just kommit hem därifrån nu. Ska ta och käka lite mat.
Förrsten apropå mat så var det påskbuffé på skolan idag. Vi kom in på en diskussion om påskmat och vi har liksom aldrig haft någon speciell påskmat i vårt hem. Jag är inte uppväxt med några speciella påsktraditioner. Mina arbetskamrater blev så förvånade över att jag inte riktigt visste vad påskmat var, de tyckte nog att det var rätt så konstigt att jag aldrig hade ätit det på påsk. Någon frågade;
- Jamen, vad åt ni på påsk då du var liten då??
- Ja, vanlig mat skulle jag tro. Kanske det har funnits en påskskinka någon gång men annars bara vanlig mat liksom.
Så min fråga till er som läser:
- Är du uppväxt med att äta "påskmat" under påsken? Är jag helt onormal för att jag inte är uppväxt med påskmat?

Nä, nu är nog grillkorven och stripsen klara.. Gjorde det enkelt idag och inte det minsta påskigt! ;)


Finfina påskkärringar! :D



Lovis med alla sina kusiner. Fr vänster; Oscar, Linus, Lovis, Viktor och Jim.


Lovis och Jim

Igår skulle var Lovis väldigt noga med att hon ville träffa bäbisJim direkt när jag hämtade henne hos dagmamman. Vi åkte hem och packade ur lite varor som jag hade handlat och sedan bar det iväg upp till mamma och pappa. Lovis och Jim blev helförtjusta i varandra! De lekte och grejade. Lovis ville krama Jim hela tiden.




Jim

Nu har man fått tövlat på bäbisjimmen! Han är sååå otroligt söt!




Faster Jessica ser inte riktigt klok ut men se så söt Jimmen är!

BäbisJimmen är här!

Har nu spanat in att Bäbisjimmen kommit till mamma och pappa. Ska kila upp bums och träffa honom! Lilla sötingen!

Lördagsmiddag hemma med alla päron

Igår var vi till Forsnäs och hälsade på Anders, Maria och pojkarna. Lovis och Linus lekte för fullt! De leker verkligen bra tillsammans de små kusinerna. Vi kom hem kring två-tiden och sen ställde sig Anders och kockade lite. Vi hade bjudit svärmor, svärfar, mamma och pappa på middag. Anders gjorde ryggbiff av älg med Karlströms bacon i. Det blir verkligen supergott med deras rökta bacon till älgköttet. Han brukar skära upp köttet och sen lägga bacon och ost på det och sen rulla ihop det sist knyter han det. Sen slänger han in det i ugnen och låter det vara tills det är 65 grader. Mitt bidrag till det hela var att värma en färdig rotsaksgratäng. Sköönt att bara öppna en påse och stjälpa upp i gratängformen. Mamma hade med sig efterrätt; en marängswiss (stavas det så?). Det var hur länge sedan som helst jag åt maränswiss, känns som att man inte gjort det sedan man var barn!




Vi surrade, tittade på en massa kort som vi hade i vår mediaplayer. Det var till och med bättre underhållning än att se på TV! Det fanns kort från 2004, 2005 och 2006. Tänk så fort man glömmer saker och ting. Hur vårt hus såg ut från början och hur mycket som faktiskt har hänt här sedan vi flyttade in! Ska ta och göra i ordning lite före och efter bilder här till bloggen. Det var bilder från Loco då han var liten valp, sååå söt! Till och med kort på Razze som liten kattunge. Razze han bor ju hos svärmor och svärfar sedan ca. 1,5 år tillbaka och man har ju glömt att han bott med oss i Härnösand och hos oss här på Krångvägen. Han hör som hemma nere på tussilagovägen nu.

Hela gänget åkte hem kring 21.30 och vi var uppe till 22-tiden. Tog med oss mediaplayern till TV:n uppe i sovrummet och la oss i sängen för att se ett avsnitt av Heroes. Somnade bägge två efter typ en kvart... Men man blir trött av det här survädret. snö, regn och slaks om vartannat.


 Liten Loco, hur söt som helst!



Loco och Razze nere på Tussilagovägen. Så roligt kort för Razze ser VÄLDIGT stor ut i jämförelse med Loco. Visserligen är han en tjock och fet katt men det där beror nog mer på perspektivet!

Solskydd till blommorna

Nu när våren kommer och solen med den så har mina blommor i salongen det tufft. Solen ligger på från förmiddag till kväll och jag får vattna blommorna i tid och otid. Förra sommaren fick jag flytta på blommorna eftersom de inte tålde att stå i solen. Jag har funderat på det där och sett skitsnygga insyns/solskydd men de är så dyra. Det skulle kosta 200 kronor till varje fönster.





Visst är de fina? Skulle jättegärna vilja ha...

I vilket fall så har jag funderat på det där sedan förra helgen. Tänkt att jag ska sy och sätta upp några små skydd i spets. Men det har känts drygt att sy. Men så när jag var på skattkistan i fredags hittade jag bordstabletter som ser ut som en spetsduk. De är i tunn, vit plast.
-Hhmmm, tänkte jag. Kanske man kan sätta upp dem i fönstret som skydd?

De kostade 10 kronor styck så jag köpte 10 stycken. Nu har jag satt upp dem och jag hoppas att de ska ge lite skydd till mina stackars blommor.




Fredagstripp till Sollefteå

På fredagen passade jag på att kompa ut lite tid. Åkte från skolan direkt när barnen slutade klockan 12.00. Jag åkte till Sollefteå för att ombesikta bilskrället. Passade på att göra lite shopping också. Lovis kusin Viktor fyller år i april så jag köpte kläder åt honom i present. Två tröjor och ett par kallingar. Han fyller 8 år och han vill gärna ha kläder. Tacksamt då de vill ha det! Jag köpte en sommarpyjamas till Lovis också. Den var kortärmad och "kortbenad" med komönster. Den finns på bilden i inlägget om dammsugaren.





 

Jag var på skattkistan och köpte en stor, vit lykta för det fashionabla priset 79 kronor! Har letat en lykta men de brukar vara så dyra då de är i den storleken. Jag köpte också två små påskljuslyktor för 10 kronor styck. Jag är inte så mycket för att påskpynta men lite pynt har jag på köksbordet. På skattkistan hittade jag också en kopia av parfymen Jean Paul Gaultier. Jag har haft den originalparfymen förut, det är en rosa bysta och den luktar verkligen supergott. Nu fanns det en kopia för det otroliga priset 79 kronor och den luktade precis som originalet. Köpte också två gråa trasamattor som jag ska ha i hallen för att skydda det linoljemålade golvet från allt slask. Nu har jag en gammal blå tramatta där och det har stört mig att jag inte har en grå eftersom golvet är grått.

 

Köpte också lite nytt smink på Lindex. jag behövde en ny mascara och så var det rea på en puderfoundation med mineraler. Det verkar ju vara mineralmakeup som gäller nu för tiden så jag slog till på ett för 119 kronor. Jag har tittat förut men tyckt att det varit så dyrt att jag avstått. men nu var ju den här på rea så..
Ett annat bra fynd jag gjorde var två tvättkorgar på Jysk för 39 kronor styck. De är så bra att bära tvätt i! Jag har en sedan förut men den är från ICA.



Jag, Helena och våra vänner glassgubbarna anno 2004

Efter shoppingen begav jag mig till min kompis Helena. Det var superlänge sedan vi träffades och talades vid i telefon. Helena och jag är så där, vi hörs och ses inte så ofta men vi är väldigt goda vänner ändå! Jag åkte dit kring femtiden och så satt vi och surrade heela kvällen. Jag kom inte hem till Ramsele förrän klockan var 22.30! Skönt med såna vänner som man kanske inte har den där ofta kontakten med men då man träffas tar man bara vid där man var sist! Vi är uppväxta tillsammans och vi kan alltid prata så bra om stora som små saker. Tack gumman för en mysig kväll! Jag ska ta med mig Sara och komma ner nåt framöver!


Lovis får en dammsugare!

Lovis är ju som sagt maniskt rädd för dammsugare. I julas var vi och tittade på leksaksdammsugare till henne men hon bara skrek då hon såg den också. Hon sa bestämt att hon INTE ville ha en "bäbisdammsugare" som hon kallar det för, i julklapp. Så vi lät bli. Ändå frågade hon på julafton innan hon öppnade paketen;
- Dä ä inte en bäbisdammsugare?
- Nej, det är inte en dammsugare i paketen, vi lovar.

Förra veckan låg det ett paket till Lovis inne i hallen som var från mormor och morfar... Jag ville vänta med att öppna paketet tills de var med. Så en kväll kom då mormor ner och öppnade paketet tillsammans med Lovis. Tur var väl det med tanke på vad som var i det...

Hon började att riva av pappret med mormor men när hon såg vad det var inne i paketet skrev hon och sprang upp och satt sig i soffan och grät! Hon sa;

- Lovis vill inte ha en bäääbisdammsugare!!

Mormor fick fortsätta öppna paketet själv medan Lovis spänt satt och tittade på behörigt avstånd i soffan. Men halsen blev längre och längre... Tillslut stod hon på golvet vid soffan och så kom hon närmare och närmare.. Så frågade mormor vem som skulle få dammsugaren om inte Lovis ville ha den. Lovis svarade;
- Lisa vill ha dammsugar´n

Lisa är Lovis lilla docka och Lovis tänkte att Lisa nog skulle bli glad av att få den.. Till slut så var iallafall Lovis nere på golvet med mormor och bäbisdammsugaren. Vi fick berätta för henne att bäbisdammsugaren inte lät någonting (några batterier satt vi då inte in). Kvällen slutade med att Lovis till och med kramade dammsugaren innan hon gick och la sig!

Kanske har vi kommit ett steg närmare till att hon ska kunna sluta vara rädd för den stora dammsugaren?

 
 




Så här såg det ut i morse, nu är Lovis riktig vän med sin "bäbisdammsugare". Notera det eleganta halsbandet hon tagit på sig.. ;)

Jag har vunnit en tävling!

Jag har vunnit tävlingen som Lena hade på ett presentkort på 250 kronor hos Gangstar. De har supercoola kläder. Lovis kommer att få denna luvtröja som faktiskt också heter Lovis! Blir snygg på min tuffa lilla tjej! Klicka på bilden för att komma till Gangstars hemsida.


Uppdatering förra helgen och veckan som gått

Tänkte göra en liten uppdatering nu när jag har tid. Förra lördagen hann vi med en massa. Var hos svärmor och svärfar på förmiddagen. Åkte ut till Stefan och Helena i Ovanmo på på eftermiddagen. Lovis och William fikade och lekte. Var evigheter sedan vi träffade dem Stefan, Helena och William.

På kvällen var det ju då Earth Hour. Hade tänkt att åka upp till skidbacken och se hur gatulysena på byn släcktes men vi åkte ut till Dennis och Jessica på Kvarnbacken så det bidde inget med det. Vi hade så trevligt på Kvarnis så vi blev där till klockan var över tolv på natten. Lovis dormade av i en soffa och hon är ju väldans lättsam att ha med på det viset. Hon vaknar inte då man tar på henne overaller och sånt heller. Inte heller i bilen hem. Sen är det bara att lyfta upp henne i sängen hemma och ta av henne. Men man längtar till sommaren då allt blir mycket enklare med kläder och sånt...
På söndagen var vi bara hemma och slappade.

Jag gjorde nästan inget skoljobb alls på söndagen, skrev bara ut veckans arbete till barnen! Skönt! Jag måste ta det lite lugnt med jobbandet, det håller liksom inte i längden att jobba 50 timmar/vecka. Och speciellt inte att arbeta på helgerna för att hinna ikapp. Dessutom är det svårt att ta igen det på övriga veckor då det blir så mycket tid att ta ut.

Veckan flöt bara på i vanlig, hysterisk mak. Jag hade kvällsmöte på tisdagen, kom hem lagom till Desperate housewives. På torsdagen hade vi skoterutflykt på skolan, det var jättetrevligt. Brukar ju inte skriva i bloggen om skolan men jag måste ju bara berätta detta! På morgonen då jag kom med några av barnen i skolbussen möttes jag av massor med föräldrar och andra som hade ställt upp med skotrar och kälkar! Kul att det är en sån uppslutning, har aldrig sett något liknande där jag arbetat förut. Fördelen med mindre skolor och ställen är att det finns massor med engagerade föräldrar och människor! Det var 19 skotrar och sammanlagt 53 personer som åkte upp till Rammsjön och fiskade. Jag är ju ingen skoteråkerska så jag var lite nervös att jag skulle behöva sitta på en skoter och vara rädd, men jag blev placerad i en täckt, skön pulka tillsammans med en kollega som inte heller är förtjust i skoteråkning. Vi hade det så trevligt där vi satt och guppade i pulkan! :D


Utan TV!

Vi har varit utan TV sedan i fredags, riktigt skönt! Det är decodern som har lagt av men telia ska skicka en ny. Bara den kommer till tisdag då jag ska se desperate housewives. Jag tycker inte att jag tittar på TV så ofta men nu när den inte går så inser man att man ändå tittar. TV:n står ju på här hemma hos oss hela tiden. Jag har min lilla datorhörna framför den så jag sitter ofta och halvser och surfar samtidigt. När decodern kommer och TV:n funkar igen så har jag lovat mig själv att bara ha TV:n på om jag ska se något. Jag tittar faktiskt bara "aktivt" på TV när det är desperata oh Greys. Sen finns det några inredningsprogram jag gärna ser men det är inte ett måste.

RSS 2.0