Traditionsenligt första adventpyssel

Förra året inledde jag en tradition att Lovis fick baka pepparkakor och bjuda sin mormor och morfar och farmor och farfar på. Även detta år bjöd vi hem dem för lite glögg och pepparkakor. Rolf och Ragnhild var barnvakt åt Lovis kusiner Viktor, Oskar och Linus så de kom också med. Det var kul så Lovis fick sällskap i sitt pepparkasbak!



Linus och Lovis



pepparkaksdeg är gott!



Oskar och Victor fullt koncentrerade på pepparkaksbak



Lite kristyr



och sedan fika!

Tagit lite kort idag

Idag har Lovis varit Lucia och bakat pepparkakor på förmiddagen. Då kanske ni undrar varför jag firar lucia med Lovis redan nu? Jag skulle ta lite kort att ha till julkorten jag har tänkt att jag ska digitalscrappa ihop. Så jag var bara tvungen att göra det idag då ljuset var bra eftersom det alltid är mörkt när man kommer hem från jobbet nu.

Här är några av bilderna






Advent!

I veckan har jag pysslat med att hänga upp julgardiner, satt ut stakar, lyktor och några tomtar. Jag är inte så superjulpyntig av mig, har bara 3-4 tomtar som står utställda. Jag har lite svårt att hitta tomtar som jag tycker om. Men jag älskar ljusstakar, lyktor och andra julpynt.
Jag har en flyttlåda med julsaker som jag tar fram varje år. Lovis tyckte att jullådan var lattjolajban med alla julpynt. När lådan kom fram var det många;
- meeen va fiiint!, ååhhhh!, Ojjj! och Faaantasist! Titta mamma vicka fina stjärner! Å hjärtan!














Älskar den här ljusstaken, försöker att hitta en till på auktioner och loppisar men har hittills inte lyckats.




julpyntat kök



min lilla söta kör som jag fick av svärmor för några år sedan. Den här tycker jag om så mycket att de får stå framme året om.



Lampa som jag köpte på OK. Tycker om den jättemycket!

Minnas dop

I går var vi på dop i Härnösand. Det var lilla Minna som döptes. Dopet var i Särbrå kyrka och det är verkligen en fin kyrka. Prästen var jättebra och det var verkligen ett fint dop. Lisa sjöng en jättefin sång som jag tror hette fem små fingar. Och som vanligt får man ju kämpa för att inte börja böla.. Försöka tänka på annat. Matte sjöng också en låt som var fin och i fyndig i sann Matteanda. Tror att han hade skrivit texten själv men jag glömde att fråga honom om det sedan.

Lilla bäbisMinna var superduktig och grät inte ens då hon fick vattnet på huvudet! Storasyster Maja gjorde också ett bra jobba där framme. Hon påminde prästen att han skulle ta vatten på Minnas huvud, hon tyckte nog att han surrade lite för mycket. Hon ville ju förståss hälla i vattnet i dopfunten.

Lovis var jätteduktig och satt relativt tyst eftersom vi mutade henne med pepparkakor och juice... Men det hade inte gjort något om hon hade pratat lite heller. Prästen sa redan under akten att "barn stör inte" och det tyckte jag var väldigt bra. Många präster är ju så högtidliga och noga med att det ska vara tyst och stilla. Lovis satt och spanade in lille Olle som är lika gammal som henne under akten. När det hela var klart hade de lattjolajbans inne i kyrkan, de sprang runt och även in i förmaket där det fanns en stor klocka, en "dingdong" som Lovis säger.

Sedan var det fika i församlingshemmet och de hade en fantastiskt fin tårta! Den var så fin att man inte ville skära i den. Malins mormor hade bakat en massa goda kakor. Varför är mormödrar så duktiga på att baka? Hur får de till allt så himla gott? Maja ville sitta bredvid Lovis och gick och hämtade små pepparkakor till henne eftersom det var det enda Lovis ville äta.
Lovis kröp sedan runt med lilla Rose som är dotter till Laurence, min gamla arbetskamrat. Var kul att surra med honom och höra hur läget är på mitt gamla jobb nu för tiden.
Det fanns ett helt lekrum för barnen och som de lekte! Var lite svårt att övertyga dem om att de skulle klä på sig och åka hem allihopa.
Efter dopet blev det en snabb måltid på McDonalds. Lovis tyckte att det var supergott med strips och McNuggets! Hon doppade friskt i garlicdip och sötsursås. Och milkshake var en upplevelse. Hon drack och konstaterade att det var glass. Efter vi hade ätit åkte vi de 16 milen hem igen.




Malin, Micke, Maja och Minna med prästen Lars


Lisa sjöng verkligen vackert, vacker sång och vacker text!


Karin, lille Olle, lilla Rose och Lovis. Rose kryper och då sympatikröp Lovi med henne. Anders och Laurence håller kollen.



doptårtan



McDonalds var gott

Fredagsmiddag hos Ralf & Johanna

I fredags fick jag ett sms från Johanna och Ralf som frågade om vi ville komma och käka middag hos dem. Alltid trevligt att bli bjuden på middag! Så slipper man ju laga den själv också.. Pappa skjutsade dit oss kring 17.30 och så tog vi med vagnen med voksipåsen som Lovis fick ligga i framemot natten. Voksipåsen är verkligen en suverän åkpåse! Lovis trivs ju bäst när hon får sova ute och är det under -10 så sover hon utmärkt i påsen!

I vilket fall blev det en himlans trevlig middag, Ungarna lekte hur bra som helst. Tova-Lisa och Arvid blev storförjusta i Lovis och Lovis blev begeistrad i dem också. De hade jättekul! Så skönt nu när Lovis är större och kan leka med andra barn och man slipper passa henne och man kan sitta och surra i lugn och ro.
Lovis var uppe ända tills klockan var 22.00, men hon somnade direkt då jag tog på henne overallen och la ner henne i voksin. Sen låg hon ute och sov gott i vagnen tills vi gick hem. Klockan var nog 01.00 innan vi pallrade oss hem.



Tova-Lisa, Arvid och Lovis hoppar i Arvids säng



Lovis, Tuva-Lsa och Arvid inne i Tova-Lisas härliga rum



Johanna, Tova-Lisa och Ralf



Joahanna, Ralf och Anders i djupa diskussioner fram emot natten


Föreläsning och tidningsfynd

I måndags kväll var jag på föreläsning i Ö-vik. Blev en låång kväll och var inte hemma förrän tolvtiden på natten. Men föreläsningen var iaf väldigt intressant. För er skolmänniskor som läser handlade den om IUP, skriftliga omdömen och kurs- och läroplaner. En föreläsning som vände helt upp och ner på min syn på läroplanen och kursplanerna.

När vi var på väg hem gick vi in på ett OK/Q8 och köpte lite godis för hemfärden på två timmar. Jag hittade då en scrapbooktidning! Den är full med roliga laýouter och tips. Så nu har man lite pysselideér till Kajsa Kavat...Köpte en Allers idag som var full med lite bakning och pepparkashusbygge. Vi kommer att ha massor att pyssla med!


Lillfisan våran!

Lovis älskar böcker och kan sitta hur länge som helst och "läsa". Ibland blir det helt tyst i hennes rum och då kan man vara säker på att man hittar henne sittandes i sin fåtölj med en bok i handen. Just nu är det favoriten:
- "Mamma Moo gongar" (Mamma mu gungar)



Hon tycker också om att laga mat och bjuda på kaffe när man kommer in i hennes rum på besök. Igår kväll lagade hon gröt åt mig och bjöd mig på kaffe.
Jag sa att jag var hungrig och jag ville ha middag. Då ställde hon sig genast och vispade och grejade på sin lilla spis. edan kom hon och serverade. Jag frågade henne vad det var för mat jag fick och hon svarade;
- Mamma äta gjööt middag.



Vad är väl en utekväll på krogen då man kan vara hemma och få en kopp kaffe i Lovis rum? Såna gånger är allt skrik och trots som bortblåst ur huvudet på mig och jag önskar att jag hade ett helt fotbollslag med ungar! Det är underbart med barn! Tänk att Lovis blir två år i februari, tiden går så jäkla fort! Smäller väl bara till så är hon en hormonstinn, elak tonåring!


Nya gardiner till Lovis

Jag har sytt nya gardiner till Lovis lekrum. Först hade jag rosa gardiner men så sydde jag röda kappor med vita prickar




så här såg det ut i somras



så sydde jag de här kapporna, men det kändes så kalt med dem



så då delade jag på två röda garinlängder som jag hade sen förut. Det blev rätt så mysigt. Så nu är det bara rött och vitt nere i Lovis lekrum och så har hon rosa och vitt i sitt sovrum uppe.


Helgens fynd

Igår var jag nere på antiqus och köpte ett par fina vita barnskridskor som jag ska hänga på väggen som prydnad, tror att jag ska "shabba" till dem lite först och kanske lägga på något som ser ut som snö. Tror att det finns typ fusksnökristaller att köpa i hobbybutiker?

Jag köpte också en gammal sockerkaksform. Sedan gick jag på inte bara systrar och köpte lite snöre och fyra små kort med 1,2,3,4 på... Köpte små röda tjocka ljus på ICA och så ska jag ha mossa också. Gissa vad det ska bli?





Så här bidde mina vita möbler

Jag målade ju ett skrivbord och en ekskänk vita förra veckan och jag är supernöjd! Vill gå med penseln överallt och måla vitt... Jag älskar verkligen vitt!

Här är lite före och efter bilder. På skänken är en lucka vitmålad eftersom jag höll på att glömma att ta en förebild på den.







På skänken har jag de fina sakerna jag köpte förra helgen på inte bara systrar.




En fika som blev en tur till Röån och en härlig middag!

I fredags hade jag mamma och svärmor här på fika på eftermiddagen. Jag slutar 12.00 på fredagar och jag och Anders brukar ta med oss Lovis och gå på sockerbagaren och fika. Men Anders har ju praktik nu så då är han inte hemma kring lunchtid så då bjöd jag hem svärmor och mamma på lunchfika eftersom jag hade bakat en kladdkaka på torsdag kväll.
Vi fikade och surrade, Lovis hann bli trött så pappa tog en promenad med henne i vagnen. Anders kom hem från jobbet och mamma, jag och Ragnhild bestämde oss för att ta en tur till Röåns möbler. En otroligt fin möbelaffär som ligger mitt ute i bushen! Vi åkte dit och medan vi var där fixade Anders middagen.

Jag köpte en fin liten grå tomtenissa och en stor lykta. Lyktan ska jag anvämda som en odlingskupa och lägga ngt fint inuti. När vi kom hem så hade Anders middagen klar; älgstek med potatis! Mmmmmm, vad gott det var! Lovis tyckte att det var supergott med kalvstek. Svärmor, svärfar, mamma och pappa käkade med oss. Sedan spelade vi plump och jag förlorade big time!









En härlig helg har passerat!

Så var det söndagskväll och en till helg har passerat. Jag tycker att jag har hunnit med så mycket den här helgen. I fredags eftermiddag kom min svägerska Maria med familj och hälsade på. Anders kompis Dennis ringde för att höra om vi var hemma när vi just hade käkat middag. Anders hade gjort en jättegod älgstek i ugn med klyftpotatis och morötter. I vilket fall hade inte Dennis käkat och det fanns lite mat kvar så han käkade här. Sedan kom Anders klasskompis Jörgen. Han och hans tjej Sara bodde här i Ramsele i våras. Sara jobbade som lärare här och nu hade hennes gamla klass kabaré som hon skulle titta på. Hon kom hem till oss kring nio-tiden och sedan satt vi allihop och surrade in på natten.

På lördagen skulle vi på dop men eftersom Lovis spytt, haft diarré och hostat hela veckan så ville vi inte åka iväg med henne. Hon är pigg på dagarna och spyr och har diarre´på nätterna. Vi vet inte riktigt vad det är för konstigt hon har drabbats av. Men även om hon är pigg på dagarna så smittar hon förmodligen. Så det bidde inget dop. Jag hann måla lite möbler vita på dagen och vara ute med Lovis och försöka göra en snögubbe. Mamma ville att Lovis skulle sova hos henne och pappa. Så när vi hade käkat middag lämnade vi Lovis till dem. Jag gjorde i ordning mig och åkte på tjejfest. En härlig kväll med mycket surr! Tyvärr glömde jag att ta några kort. Kom på att jag inte använt kameran alls när vi var påväg därifrån :(

I dag på förmiddagen var jag ner på inte bara systrar och köpte en liten zinklykta och ett hjärtformat zinkfat. Lovis valde två röda tovade hjärtan som hon ska få ha i sitt rum. Finns så mycket fina saker där! De har bytt lokal och det blev verkligen superfint.
Kring 12-tiden kom Jessica och hälsade på och kring 12.30 kom Emelie och Johan. Vi satt och surrade i flera timmar, Anders hann komma hem från jakten och Dennis tittade också in. Vi har planerat lite för Kajsa Kavat, vi ska göra mat tillsammans och julpyssla hos Dennis och Jessica på Kvarnbacken. Kommer att bli jättekul, ser verkligen fram emot det!
Idag har jag pysslat med att möblera de vitmålade möblerna och greja. De blev verkligen jättefina, jag vill ha allt i vitt nu! shabby chict ska det vara! Ska visa slutresultatet lite senare då allt är klart. Det ska vitfärg på fler möbler innan det är klart.

Har varit en härlig helg, kanske mest för att jag just inte suttit med något skolarbete utan verkligen varit ledig hela helgen. Längtar redan tills nästa helg! Men den här veckan blir rätt så lugn, jag kör egen bil och behöver inte stressa med att köra skolbussen. Har tänkt att jag ska hinna blogga lite och visa lite bilder från helgens målade möbler, snön som kommit, de fina sakerna från inte bara systrar osv.

Nu ska jag gå och knyta mig.


Humor!

Hej hopp!

Så var man inne i tokjobbsvängen igen. Igår hade vi personal- och styrelsemöte mellan 17-20 och kom inte ifrån skolan förrän 20.30... Ett litet nätt 13-timmars pass. Idag har jag haft utvecklingssamtal så jag kom hem kring 17.30. Imorgon lär det bli samma tid eftersom jag har fler utvecklingssamtal då.

Så något bloggande har jag varken ork eller tid till. Men jag ska bjussa lite på mig själv så att ni andra som har tid över och kan vara ute och läsa min blogg kan få er ett gott skratt.
Bilden är från då jag var gravid med Lovis och jag brukar gå in och titta på dem då jag har det tråkigt så får jag mig ett gott skratt!




RSS 2.0