Ni släcker väl alla lampor ikväll?

Det ska jag göra iallafall! Ska nog åka upp till skidbacken och titta hur lilla Ramsele ser ut utan gatulysen. Förhoppningsvis visar många sitt stöd för klimatet och har släckt lamporna i sina hus också. Jag röstar på klimatet, vad röstar du på?


Sign up for Earth Hour! - I VOTE EARTH: Jessica Brorsson


   Earth Hour 2009 by WWF - Sign up for Earth Hour!


   

Så skönt med fredag

Idag var jag kvar på jobbet till 16.00 och jobbade undan och gjorde klart allt arbete för nästa vecka. Sååå skönt att åka hem och veta att jag inte behöver göra något skolarbete i helgen. Nu återstår frågan;
-Vad ska man hitta på i helgen nu då?

Traderafynd

Jag är ju gravt traderaskadad och kan nästan inte köpa nya kläder till Lovis eftersom jag tycker att det är så dyrt. Nu har jag fastnat för Polarns och Pyrets windstopperjackor. Helt suveräna, men dyra(i mitt tycke), till och med på tradera. Var nere i Sollefteå på lovet och då såg jag att det fanns precis likadana jackor på Kappahl. Men även där märkte jag att jag är traderaskadad för jag tyckte att 299 kronor var alldeles för dyrt för en jacka. Så jag köpte en röd till Lovis på tradera istället för 196 kronor. Tjänade dock inte så mycket på det, 70 spänn så där, jämfört med att köpa en röd på Kappahl. Men nu blev jag ju så förtjust i den där jackan så jag beslöt mig för att köpa en till i turkost. Det är bara POP som gjort dem i turkos men den färgen finns inte kvar längre. Den är eftertraktad på tradera också. Men ikväll vann jag den för 340 kronor. Dyrt, ja för en begagnad jacka. Men POP är ju svindyrt i redan i affären så då blir ju också "andrahandsvärdet" dyrt. Sen är det ju faktiskt bra kvalité på grejerna (jag försöker övertyga mig själv att jag fyndat nu). Nu är Lovis rustad för våren!

Men lite enkelt räknat så har jag ändå tjänat 456 kronor
196+240=434 kronor för två jackor som i ordninarie pris skulle ha kostat 445+445=890 kronor.


PO.P Polarn o Pyret turkosblå windstopper strl 92 PO.P Windstopper fleece jacka stl.92

Vår!

Måste bara lägga ut en bild från förra helgen. Det är bara så härligt att våren är i antågande!



Det var sååå härligt att ligga i solen och läsa en skvallerblaska och ta det lugnt.


Lördag

Imorse vaknade Lovis pigg och glad klockan 5.30 och ställde sig upp i sängen och sa;
- Ja´vill se Dingdongen mamma! Va´ä´den?? Va´ ä´pappa??

Anders hade klivit upp redan eftersom han skulle iväg och fiska. Det var bara att kliva upp och dra ifrån mrökläggningsgardinen så att hon kunde se dingdongen. Men jag var faktiskt utsövd eftersom jag somnade med en inredningstidning i famnen klockan 20.30 igår... Jag var väldans trött efter denna vecka. A och jag tog Lovis i vagnen och gick en promenad kring 11.30. Vi gick in på inte bara systrar och köpte en trälåda som det står bath på som jag ska ha i badrummet och A fick en kökshandduk som han kan ha då han lagar mat. Det är ju han som är kocken i huset så det är han man får kyssa... Vi fick också en kalender med bilder av Anne Geddes, hon har så härliga bilder! Tack till "systrarna" Anna-Karin och Malin!

   

Tung vecka men också glada nyheter

Så har ännu en vecka passerat, en fullspäckad sådan... Måste ha jobbat minst 50 timmar den här veckan. Som lärare har man ju 10 timmars jobb hemma och 35 på skolan. Vi har alltså en normal arbetstid på 45 timmar/vecka istället för 40 timmar/vecka.  På så vis jobbar man in sina lov. Många tror ju att man som lärare får loven gratis, men det kan jag meddela att man inte får. Och jag är fortfarande inte klar med jobbet, har fler timmar att göra den här helgen. Undrar just hur många timmar det kommer att sluta på? Nåväl, man tar igen den ngn annan vecka genom att jobba mindre då. För som lärare har man liksom ingen övertid heller... Men nu vet ni iaf varför bloggen är helt orörd ännu en vecka!

Allt jobbande till trots så har veckan ändå präglats av roliga besked. Vänner som väntar barn var ett mycket glatt besked. Och det är så härligt att verkligen få gädjas med andra. Det är så roligt med alla bäbisar som väntas! Det blir spännande till sommaren och hösten att se alla små gryn!
Igår kom ett till glädjande besked, Anders har fått jobb! Det är såå himla skönt att det ordnat sig med jobb för honom och det redan innan han är färdigutbildad! Och dessutom i denna lågkonjunktur. Han ska jobba på två vattenkraftverk som ligger nära. Det är ju typ samma teknik i vattenkraftverk som det är i vindkraftverk så utbildningen till vindkraftstekniker lönade sig. Inget mer bortajobb, inget mer ensamjobb i skogsmaskin!

RamseleStorfinnforsen 










På de här ställena ska A jobba!

Utmaning av Lena!

Jag fick en utmaning av Lena för länge sedan och inte förrän nu har jag tagit mig tid att svara.

Plocka fram din kamera, fota tre saker som är signifikativt med dig som person, det kan vara allt från kroppsdelar till kroppsutsmyckning eller saker som du alltid har med dig.

Vitt, Vit färg. Jag älskar att hålla på och måla och pyssla och jag älskar vitt så jag har ofta en vit fläck på armen eller så. Signifikativt för mig är också inredning och renovering, jag älskar att renovera och inreda!

Mobilen nycklarna och börsen Jag har dem allt som oftast med mig men jag får alltid hålla på och leta efter dem eftersom jag är så glömsk. Det signifikativa här är alltså inte prylarna utan mitt dåliga minne. Men de som känner mig vet att jag ofta letar efter dessa tre saker och det beror på att jag då glömmer var jag lägger dem.

Hjärtan - jag tycker om hjärtan av alla slag. Jag blir glad av hjärtan!

 
Mina målarbyxor  fulla med vitfärg   

Tre saker jag ofta letar efter...




Hjärtan; stora, små, mjuka, hårda

Ni som tycker att den här utmaningen verkar kul, haka på och skriv i era bloggar!

Vart tog veckan vägen?

Hoppsan hejsan så var det fredag igen då. Har inte bloggat ngn den här veckan eftersom även jag åkte dit på magsjuka. Tänk att man kan bli så dålig av ett litet virus. Förutom att kräkas så fick jag feber och jätteont i lederna. Sen var det bara att vara hemma och invänta att de 48 timmarna skulle gå så att man var smittfri. Känns jättekonstigt att det är fredag igen fast man bara varait på jobbet i tre dagar den här veckan.
Nåväl, helgen stundar och nu vet ni att jag lever iallafall.

Caroline af Ugglas

Sitter och läser bloggar och slötittar på melodifestivalen i min ensamhet. Carloline af Ugglas sjöng just och jag tycker att hon är superjobbig att titta på men faktum är att jag tycker om låten, hur hon sjunger den och att hon är så totalt oglamorös! Hon blir liksom en bra motvikt till all glitter och glamour. Hon är fan skön! Hoppas hon kommer vidare till finalen, intressant.


2 down...

Lovis klarade magsjukan alldeles utmärkt, hon spydde på förmiddagen igår och sen ville hon ha mat på eftermiddagen och hon fick behålla den också. Idag är hon fullt pigg men nu är A sjuk och han är riktigt dålig. Stackars darling.
Ååhhh, jag vill inte ha magsjuka!! Hoppas, hoppas, hoppas att jag slipper.

Än så länge är jag pigg, har tagit Lovis i vagn och gått en promenad och inhandlat coca-cola så att jag har det om jag blir sjuk.  Vi har också varit ute och lekt lite, här om dagen gjorde jag en liten borg med en rutchkana till henne och idag byggde jag en soffa. Jag kan inte bara vara ute jag måste ha något att göra och då är det ju en perfekt sysselsättning att bygga borgar och annat till Lovis. Det är rätt så kul och man har en perfekt ursäkt för att vara ute och lkea i snön..




Lovis tar sig en tupplur i sin snösoffa

uppe i lilla miniborgen

Vi som trodde

att vi hade klarat oss undan vinterkräksjukan... men icke... Nu har Lovis kräkts så nu har man förmodligen en magsjuk helg att genomleva. Man är ju lite illamående av bara tanken att vara magsjuk. Men det är klart, det var ju två år sedan sist så man lär väl inte slippa undan. blääää, vill inte!

Lovis löser Sudoku

Lovis har börjat att lösa sudoku! Hon har stulit sin pappas sudoku inne på toan och löst den sista rutan. Jag måste säga att hon är riktigt duktig på att göra så små krumelurer innanför rutorna, hon är ju bara två år!


liten sudokulöserska, fullt koncentrerad!


några siffror fick hon hjälp med att skriva, några hade pappa redan skrivit dit.. Men visst är det fina små krumelurer?

En björn

Jag har hittat till en ny blogg; hemma hos bröderna bus! Kul med en blogg nära. I vilket fall fanns den här texten där och den var kul så jag tog med den här också!



I det här livet är jag en kvinna.
I mitt nästa liv skulle jag vilja bli en björn.

När man är en björn måste man gå i ide.
Man bara sover i sex månader.
Jag skulle kunna leva med det.

Innan man går i ide måste man äta kopiösa mängder mat.
Jag skulle kunna leva med det också.

När man är en björnhona så föder man sina ungar (som är valnötsstora) i sömnen.
När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga, kramgoa björnungar.
Jag skulle absolut kunna leva med det.

När man är en mammabjörn vet alla att man menar allvar
Man klappar till vem som helst som stör ens ungar.
När ungarna blir irriterande klappar man till dom med.
Jag skulle definitivt kunna leva med det.

Om man är en björn så FÖRUTSÄTTER ens partner att man vaknar med en morrning.
Han FÖRUTSÄTTER att man har håriga ben och ett överflöd av underhudsfett.

Japp, jag skall bli en björn

Tävling

Jag är med och tävlar om ett silverpläterat hjärta med personlig text på hos Levindas Värld. Hon gör verkligen superfina smycken!


 

Tuff brud med tatuerade armar?

Så har då Lovis använt de nya tuschpennorna.... Jag har målat lite mer i gamla köket och Lovis var i vårt sovrum och målade och såg på Bamse och så kommer man in i sovrummet och hittar denna "tatuerade" brutta...Passande med hårdrockstutten till också...


Så här såg hon ut om armarna efter jag hade försökt att tvätta av henne, hon är fortfarande alldeles grönskimrande, inte kul. Dessa pennor var inte lika bra som de förra.


Elin, du undrade var jag köpte pennorna. De förra bebistuschpennorna köpte jag i Sollefteå på leksaksaffären som har en massa scrapbook och pysselgrejer (vet inte vad den heter). Jag köpte även dessa här och hon på affären sa att dessa tålde bättre att ligga med korken av länge och de skulle också vara lätta att tvätta av. Så då köpte jag ju dem. Men de var inte lika enkla att tvätta av som de förra, trots att det står att det ska gå att tvätta bort från huden med bara vatten.

 

De bra bäbistuschpennorna                   De som inte gick lika bra att tvätta bort

Var med och tävla!


"Jag är med och tävlar hos Axelsmamma om 
1  presentkort  värt 250 kronor från gangstar
 Var med och tävla HÄR du med!"



Sollefteåtripp och pratsjuka tanter

Idag har vi varit till Sollefteå och besiktat bilen. Naturligtvis gick den inte igenom, några spindelleder som ska bytas ut. Jag tror i ärlighetens namn aldrig att jag besiktat en bil som gått igenom. Men det var en trevlig liten tur vi tog hela familjen. Lovis tyckte att det var rätt så spännande på besiktningen, hon var lite skeptisk till de långa slangarna som satt på bilarna bara. Hon trodde väl kanske att den gigantisk dammsugare skulle komma fram?

Vi gjorde bara en snabbsväng på stan och jag var jätteduktig och köpte nästan ingenting! Bara ett par tights till mig och lite färg som vi behövde till gamla köket, några scrapbookark och bäbistuschpennor till Lovis. Verkligen suveräna de där bäbistuschpennorna som går bort med bara vatten. Man slipper tusch över hela händerna och här om dagen hade faktiskt Lovis målat på väggen med dem och det var bara att torka bort med en trasa. Hon kommer nog att få använda de där bäbistuschpennorna länge, länge..

På vägen hem stannade Anders för att hjälpa en gammal dam som hade fått fel på bilen. Å herregud så denna tant surrade! Hon var änka och hade tagit körkortet efter att maken hade dött så hon sa att hon inte visste något om bilar. Hon hade stannat bilen eftersom den hade låtit konstigt och sen fick hon inte igång den. Hon sa;
- Ja, ni vet bilen lät ju så konstigt och jag kan ju inte något om bilar. Man vet ju alrig om de kan börja brinna eller explodera!
Vi skulle hjälpa henne att få bilen till sidan av vägen och hon fick sitta i och Anders och jag knuffade på men hon kunde ju inte ratta rätt då hon backade! Samtidigt som vi knuffade satt hon och surrade och surrade... Och vi knuffade och knuffade och hon rattade fel och rattade fel... Så svårt att knuffa eftersom man blev så full i skratt åt hela situationen. Hon pratade på där inne i bilen och trodde på fullaste allavar att vi hörde vartenda ord.
Till slut fick vi iaf bilen åt sidan och Anders sa lite försiktigt att vi hade lite bråttom hem till Ramsele och att han inte kunde hjälpe henne ngt mer. Då började hon surra igen... Jag frågade om hon behövde låna en telefon eller så för att få ngn som kunde hjälpa henne. Vi kom överrens om att vi skulle skjutsa hem henne eftersom hon bodde alldeles i närheten. Hon haltade lite och berättade att hon hade råkat ut för en olycka och hade typ 150 stygn i benet men att vi minsann inte skulle tycka synd om henne för det! Så var vi tvungna att flytta bilen lite till för att kunna komma ut med vår bil. Anders sa till mig att jag skulle sätta mig i hennes bil och ratta så skulle han knuffa. Han tänkte att det skulle gå lite snabbare om jag satt i och rattade rätt. Jag sätter mig i bilen och vad händer? Anders börjar knuffa och den haltande gamla damen går fram till bilen och böjar knuffa av hela sitt hjärta! Samtidigt krystar hon fram;
- Ja, jag må ha 150 stygn i benet och halta men jag är rätt så stark ändå!!
Jag hade såååå svårt för att inte brista ut i skratt! Anders kunde inte knuffa riktigt heller för hon ställde sig liksom halvt i vägen för honom.
Till slut fick vi hem tanten iallafall och hon surrade och surrade. Hon fortsatte nog att prata för sig själv också då vi släppte av henne vid grannen som skulle hjälpa henne med bilen.

Så vi har gjort en god gärning idag iallafall!



Lovis i pappas knä spanandes på de långa slangarna

Shabby Skämsrummet

Alla har väl någon eller några vrår eller rum i sitt hus som är lite mindre smickrande om man säger så. Och ett av mina rum som jag är mindre nöjd med är vårt gamla kök på övervåningen.

Jag blev ju inspirerad av Malin att göra i ordning ett pysselrum här hemma. Valet föll ju naturligtvis på det gamla köket, det behöver verkligen en kraftig ansiktslyftning om jag säger så... Varje kväll då jag går igenom det för att gå till sovrummet tänker jag att jag borde ta tag i det. Visserligen gillar jag ju "shabby chic" stilen men det här rummet är mest bara fulshabby, inte det minsta chict...

Problemet är att det är så mycket att göra där. Elen i sovrummet och det gamla köket är gamla kuloledningar och börjar man riva där så måste man regla och dra ny el, gipsa, tapetsera osv. Därför har det då inte blivit av. Men nu ska jag alltså göra en liten uppfräschning utan att behöva röra elen eller annat. Hoppas att det blir bra.

Men nu har jag satt igång iallafall! Nu är skåpen och panelen grundmålade. Jag tycker att det är rätt så kul att måla och till och med lite terapeutiskt men idag blev jag lite less då jag tänkte hur många kvadratmetrar det egentligen är som ska täckas i vit färg... Rummet är väl en 25m2 och 2,80 i takhöjd... alla väggar, skåp, dörrlister och tak ska målas... Det blir nog en sisådär 80 kvadratmeter... suck.

Så nu vet ni vad jag pysslar med på mitt sportlov... Ska lägga ut bilder på det färdiga rummet senare när det är helt klart!



   


Knubbiga lilla jag

Igår var jag till Strömsund med Lovis och vi gick på Dollarstore. Tänkte att jag skulle hitta en liten hylla som Lovis kunde ha alla sina böcker i. De har haft jättefina vita lite "shabbychica" små bokhyllor där men det fanns inga kvar. Så jag köpte bara en massa glödlampor som jag ska hamstra...

Sen köpte jag en smyckeshängare i form av en liten provdocka. Jag älskar de små provdockorna och när vi bodde i Spanien fanns det massor med såna i alla presentbutiker. Jag köpte med en hem och den har längtat efter sällskap och så fann jag en galaklädd kompis till den! Jag var så nöjd med mitt inköp tills jag kom hem och ställde den svarta, galaklädda bredvid den enklare från Spanien.... Och insåg snabbt att de inte kan stå tillsammans, jag tyckte synd om Spaniendockan! Den blev en symbol för mig och min klumpiga, korta kropp! Titta på bilden bara så ser ni hur kort och knubbig Spaniendockan ser ut bredvid den där barbiegaladockan! Precis så känner jag mig bland alla långa schlanka människor; kort, knubbig och robust. Och jag vet ju att jag är just kort, knubbig och robust men det blir ju så smärtsamt tydligt då man står bredvid någon lång, smal och graciös människa... Så nu ska de få stå på skilda ställen i rummet och så får de vara fina båda två på sitt sätt!





På butiken Jojo hittade jag detta halsband från pearls for girls. Jag är ju inte så mycket för att ha smycken, men lite längre halsband med stora hjärtan tycker jag om! Detta hjärta var så fint för att det var oregelbundet och inte så perfekt! 

Äntligen!

är de tillbaka!




Sportlovsskoj i snön!

Idag har Lovis och jag lekt ute i snön. Jag har grävt en lång gång i snön till henne ute på gården. Både hon och Loco tyckte att den där gången var väldans kul!
 






 


En kul krönika

Hittade en rätt rolig krönika som någon hade lagt upp på facebook, men det fanns ingen länk till den. Men kul är den iallafall! Ska använda delar av den här med mina elever då de faktiskt ofta frågar om ord ska stå ihop eller isär. Det konstiga är att det känns som att elever inte hade några stora problem med detta för några år sedan. Vad kan det bero på?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fel meddelande
"RÖK FRITT". Du står där och ser dumt på skylten i det fullsatta caféet. Din hjärna arbetar på högvarv, och efter ett litet tag vänder du dig till en förbipasserande servitris och frågar försiktigt: "Ehh...får man röka här?" Servitrisen, som är utled på sitt arbete och på dumma frågor, himlar med ögonen och snäser: "Läs på skylten där borta!"

Känner du igen dig?

Har du fått inbjudningskort med uppmaningen "Kom ut klädd"? Eller har du bestört rusat ner till stadskärnan efter att ha läst annonsen "Häst skjuts på torget idag 14.00", för att med hjärtat i halsgropen upptäcka att hästen såg ut att må riktigt bra för att vara dödsdömd, den hade till och med en liten vagn med glada barn i bakom sig. Fick du hoppfulla svar från en "Brun hårig man", en "Sjuk gymnast" samt en "Full vuxen kamrer" på din kontaktannons? Föll du för reklamen "Missa inte de senaste stora kassa succéerna"?

Särskrivningssjukan härjar. Tidigare trodde man att sjukdomen endast existerade hos icke utbildade, påverkade och analfabeter med en riktigt taskig förkylning, men en nyligen genomförd forskning visar att sjukdomen frodas ända uppe i samhällets övre skikt. Ta butikerna som exempel. Var annars kan du hitta "Kul potatis", "Kalv lever skuren i tunna skivor", "Snabb mat", "Sex filmer från hela världen" eller "Skum permanent"? På klädavdelningen står det textat "Helly Hansen super under ställ". Du tittar till en gång extra under stället och funderar på om det verkligen är bra reklam för butiken att låta folk kröka till där. Det visar sig att kläderna även är märkta med etiketten "Hand tvättas separat", men en förklaring till varför man inte kan tvätta båda händerna samtidigt ges inte. Ett par byxor saluförs med orden "Sten tvättade Levis jeans". "Det var snällt av Sten", mumlar du för dig själv och fortsätter vidare in i butiken, där det säljs "Jesus sandaler", som ser förvånansvärt hela och rena ut för att vara tvåtusen år gamla.

Vid mejerihyllorna står det stolt textat "Vi har sprätt ägg". "Jaså, har ni gjort det?" tänker du konfunderat och lägger ner en "Skum tomte", en "Rak apparat", en "Paj form", och en "Halv akustisk gitarr" i varukorgen. Ovanför kylen står det "Här har vi folk öl och läsk", och batterireklamen skryter om att de "räcker mycket längre än vanliga brunstens batterier". På väg mot kassorna funderar du på att köpa en "Fasad flagga" men avstår eftersom du inte vet varför folk skyr den.

När du ska betala står det skyltat "Vi behöver tio öringar". Du funderar på om butiken blandat ihop fiskdisken med kassan, men tröstas av att butiken enligt sin reklam i alla fall har "Svensk talande personal med grund utbildning". Utöver detta är personalen tydligen även utbildade i andra saker, för i reklamen står vidare "Vi arbetar med fel analys".

När du lyft upp dina matkassar, förvånas du över att den "Lätt majonnäs" du nyss köpt är precis lika tung som vanligt. På väg ut ur butiken blir du stående vid en anslagstavla, där det på några lappar står: "Gul nackad fågel säljes", "Vilt bord 80 kr per person på Restaurang Full proppad", "Sjö nära tomt till salu", "Behöver du extra knäck på lovet?", "Fel sökning av din telefon, billigt" samt "Tom dunkar, 50 kr". Du undrar i ditt stilla sinne varför och vad Tom dunkar för någonting.

En liten annons nere i ena hörnet fångar ditt intresse. "Jag uppfyller alla sex önskningar", säger en kvinna och ler så stort emot dig från papperet att hennes mungipor nästan möts i nacken. Hennes kläder kan i bästa fall misstas för ett brett skärp. Du suckar och tänker "När jag var liten var det minsann bara treönskningar. Fast det var kanske andra sorters sagor".

Utanför entrén står det "Vi har öppet mellan dagarna", och strax bredvid en skylt med texten "Håll platsen flyttad". Eftersom du tänker ta bussen hem så stannar du till, plockar fram busskortet samt funderar över vilka medborgare som hela tiden envisas med att flytta tillbaka hållplatsen till det ursprungliga stället.

På bussen hem finns en liten skylt som säger "Vi tar inte emot tusen lappar". Du begrundar detta och kommer fram till att upp till 999 samer alltså går att klämma in i fordonet, även om några får trängas bakom något som presenteras som "Skum släckare". Du betalar din biljett och läser texten "Växel i retur skål". "Skål på er själva" säger du till busschauffören och varnar honom för att dricka i tjänsten.

Visst känner du igen dig? Särskrivningssjukan sprider sig snabbare än skvaller på en syjunta. Innan vi vet ordet av kommer samhället att vimla av folk som är kända som "Sjuk sköterska", "Er sättare", "Full värdig medlem", "Halv bror", "Ensam stående kvinna" eller "Lätt stött domare".

Så våga visa fram fötterna och skriv i hop orden eller av stava med binde streck innan vårt moders mål glöms bort av någon lat mask och sur puppa som inte är svensk älskare.

Jenny Öberg - som just nu skriver på sin doktors avhandling.

Fotnot:
Sammanskrivningar florerar naturligtvis också oförblommerat i vår vackra värld. Som exempel kan nämnas att på bageriets reklamskylt för fullkornsbröd hade någon anställd textat "Vårt bröd bakas av helvete". Undrar om de fick sälja några av de där limporna?

Doppa!

Vi har precis ätit frukost och Lovis har lärt sig en ovana av mig....
- Mamma, dä ä gott å doppa! mmmmmm. Gott å doppa macka i nyponsoppan!



Konversation med sotaren

Sotaren har just varit här. Lovis satt i soffan och tittade på när han kollade kakelugnen. Jag sa till henne;
- Vet du vem det där är Lovis?
- Nää
- Det är sotaren och han ska titta på kakelugnen
- mmm...

Sen satt hon tyst ett bra tag och tittade på när sotaren grejade i kakelugnen. Sen brakade det loss....

- Va gö du sotar´n? Ka du göra eld? Oj!oj! smutsigt! Sotarn måste dammsuga. Ska du dammsuga sotar´n?
- Oj, du var en rackare på att prata du. Ja, jag ska dammsuga sen.

Här tänkte jag att Lovis skulle börja grina eftersom hon är så rädd för dammsugare men det gick förvånandsvärt bra. Hon svarade bara;

- Jaha, vill du ha halsband sotar´n? De ä gott!

Hon hade lagt upp ett halsband på en liten tallrik och satt och låtsasåt det och tyckte väl att sotarn skulle få smaka det delikata halsbandet.


Helgens fynd!

Igår var jag på utförsäljning hos antiqus men hittade ingenting. Typiskt. Tänkte att jag skulle köpa lite möbler som jag skulle få vitmåla, men det fanns inga möbler som jag ville ha. Som tur var tittade jag in på inte bara systrar och hittade massor med saker som jag ville ha! Jag kom iallafall hem med en skylt och bokstäver att sätta ovanför badrumsdörren.

I fredags köpte jag ett par skridskor till Lovis för 10 kronor på röda korset. Hoppas vi hinner provåka lite nu i veckan!








Idag...

har jag mest inte gort någonting. Jag och Anders har legat och halvslummrat om vartannat. Jessica och Dennis kom och hälsade på igårkväll och det var verkligen kul att träffas igen. Känns som att det var ett bra tag sedan. Vi satt och surrade in på natten och klockan var nog över ett när Dennis och Jessica tog bilen och åkte hem till Kvarnbacken i nattkölden. Lovis tog ju ingen hänsyn till vår sena natt imorse och inte har hon velat sova något på dagen heller. Så ikväll fick vi henne i säng klockan sju och det var ju skönt.

Men i vilket fall är det så skönt att ha dagar då man bara kan göra ingenting. Skönt att ha en söndag utan den vanliga söndagsångesten över att helgen är slut och det är jobb på måndagen... Jag har ju nämligen sportlov!
En hel veckas ledighet, åh så skönt. Tyvärr brukar den där veckan gå så fort bara.

Har lite projekt som jag ska dra igång den här veckan. Ska lägga ut lite om vad jag ska göra lite senare. Nu ska jag slänga mig ner framför TV:n.

Gott!

Igår gjorde Anders en himmelskt god middag! Måste ju bara lägga ut det som ett middagstips! Jag är ju inte sådär väldans kulinarisk av mig som ni vet, tur att min sambo kan laga god mat! Eller, jag kan väl också laga mat men jag tycker att det är sååå tråkigt.
I vilket fall var det en älgstek som han hade skurit upp och lagt i rökt bacon och ost i. Sedan knöt han ihop den och stekte den i ugnen till 65 grader. Blev otroligt mört och saftigt. Till köttet hade han stekt skivad potatis och skivade morötter, färska champinjoner och lök.





Kanske inte så kulinariskt upplagt av mig på tallriken men det var förbannat gott!!


inspirerad!

När jag var i Härnösand blev jag inspirerad att göra om vårt gamla, skabbiga kök på övervåningen. Malin O hade gjort i ordning ett litet pysselrum i sin källare där hon hade en massa scrapbookinggrejer. Jag vill också ha ett fräscht och organiserat rum att scrapbooka, sy och pyssla i!












Organiserat i fack, ååå, jag blir alldeles till mig!

Och förresten Malin, kan du skicka en länk till den där sidan med den där människan som hade pippi på att organisera, hon som var amerikanska?




Härlig Härtnahelg

Förra helgen åkte jag och Lovis till Härnösand och träffade mina Malinar. Packade in Lovan i bilen och åkte direkt då jag kom hem från skolan på fredagen. Lovis sov nästan hela vägen ner till Härnösand.

På fredagskvällen åt vi middag hos Malin O och Malin N med familj kom också upp. Grabbarna spelade guitar Hero, småtjejerna lekte och Malin, jag och Malin fick tid att sitta och surra. Verkligen skönt att  stortjejerna lekte så bra med Lovis, de lekte och lekte och som mamma kunde man bara relaxa! Moa fick läsa mååånga pixiböcker för Lovis innan helgen var slut!  Senare på kvällen då barnen sov och Malin N med familj hade åkt hem bänkade jag och Malin oss framför singstar, vi satt uppe och sjöng till in på natten. Det är sååå kul med singstar!!! Vill ha ett!

På lördagen var vi på stan alla tjejer; Malin, Moa, jag och Lovis och Malin, Maja och Minna. Lovis fick se självaste "chefsdingdongen" alltså domkyrkan och det tyckte hon var spännande! På kvällen var vi hos Malin N och käkade middag och såg melodifestivalen.
På söndagen åkte jag ut till min gamla svägerska Ylva och hennes lilla tjej Ida. Hon har blivit så stor! och Ylva har en liten bula så Ida ska få ett syskon i sommar!

Det var så kul att träffa alla under helgen, Miss U girls! Vi måste verkligen genomföra den där roliga tjejhelgen som vi pratat om. Vi får se till att bestämma ett datum och vart vi ska åka!



Lovis blev faschinerad av en handvärmare i form av ett hjärta. Malin O, Lovis och Moa.



Guitar Hero och Lovis serverade lite mat...Henke Lovis och Micke



Micke läste både en och två gónatt pixiböcker för Lovis och Maja på fredagskvällen



På stan på lördagen. Minna har just käkat lite lunch och Lovis har precis vaknat och får lite saft av Maja.

           

Maja och Moa styrde Lovis mot chefsdingongen!     
  


Tjejmaffian på stan!


    

På Erikshjälpen hittade jag pixiböcker till Lovis        



Tjejerna lekte på Majas rum på lördagskvällen



Middag innan melodifestivalen



Lovis och Ida. 
              

bloggtorka

Hoppsan, nu har jag varit slö på bloggfronten igen... Ska uppdatera här alldeles snart.

RSS 2.0