En oktober att se fram emot!

Under oktober månad har jag en massa roliga saker att se fram emot!

3- 5 oktober åker jag ner till emelie i Gävle. Jag ska också hälsa på min gamla högskolesambo Jenny. Ska verkligen bli en jättekul helg!

11 oktober ska jag, Jessica och några till ut på en långtur på islandshäst. vi startar 11 från stallet och blir några timmar! Härligt, hoppas att det är ett sånt där klart höstväder ute!

18 oktober kommer mina "Malinar" från Härnösand och hälsar på mig. De ska ta med sig sina döttar Moa, Maja och lilla Minna så Lovis får lekkompisar också! Ska bli så kul att träffa dem igen. Var längesen vi bara fick sitta uppkrupen i en soffa och surra!

24 oktober åker jag, Anders, Lovis, mamma och pappa ner till Solna för att hälsa på brorsan, Linda och bäbisjimmen (som Lovis säger). Längtar så efter att få nusa på Jimmen! Tänkte också att jag skulle hinna med att träffa min gamla högstadiekompis Veronica och min gamla gymnasiekompis Ulrica som bor nere i huvudstaden. Skulle vara jättekul om man fick träffa dem!

27-okt-2nov är det novemberlov! Härligt!




VAB-oskuld

Idag är jag hemma med Lovis som är sjuk. Hon blev snorig och varm i lördags och värre igår så det kändes inte riktigt rätt att lämna henne till dagmamman i det skicket, även om det "bara" 'är en förkylning. Men allt sånt här är ju nytt för mig. Jag har aldrig varit hemma från jobbet för att ta hand om Lovis. Hur förkyld får en unge vara då man lämnar dem på dagis/dagmamma? Snoriga kan ju ungar vara mest hela tiden så man kan ju inte måsta vara hemma med dem då de bara är snoriga?
Sedan är det där här med att VAB:a, ska jag ringa försäkringskassan och meddela att jag är hemma för vård av barn eller kan jag anmäla det via internet? Eller ska jag ringa min handläggare på försäkringskassan? Ska man ha pappaer från jobbet att man varit hemma? Jag måste ringa F-kassan och fråga om allt detta!
I vilket fall har Lovis bättrat på sig idag, nu rinner inte snoret så mycket längre. Nu är hon mer täppt i näsan istället. Ska ringa dagmamman och höra om Lovis får komma dit imorgon.



hängig snorunge ;)

Garanterad mardrömsframkallare

Idag höll jag på att rota efter en ny glödlampa uppe i vårt gamla kök. Köket uppe är från 50-talet och har två byggda garderober i varsitt hörn. Garderoberna är förståss jättebra förvaring men väggarna är direkt mot ytterväggen med ömsom gammal tapet och ömsom bara timmervägg... Alltså även en trevlig bostad till diverse ljuskygga kryp. Har hittat ganska många pälsänglar där. I vilket fall höll jag på att rota efter en glödlampa och en tom (som jag då trodde) turkisk yoghurt burk stod då i vägen. Tog tag i den och lyfte ut den och råkade då slänga ett getöga ner i burken... Skulle jag inte gjort... Var beredd att kasta burken i väggen på en gång!
Jag är tämligen spindelrädd och i burken liggen världens äckligaste, största spindel! Små spindlar brukar jag ha svårt att ta ihjäl, brukar bara bära ut dem på ett papper... Men den här var alldeles för stor för att jag ens skulle hinna fundera på att få dåligt samvete om jag dödade den. Blixtsnabbt tog jag det till den gamla diskhon och dränkte den jäveln.

Till saken hör att det stod i tidningen för några dagar sedan att svarta änkan har etablerat sig i Sverige. När jag läste den artikeln såg jag också att de svarta änkorna inte alls var så stora som man tror. Jag blev verkligen illa berörd då jag läste att den där giftspindeln klarar det svenska klimatet alldeles utmärkt.. Tänkte på en kille här på byn som importerade en gammal bil från USA och ur den kom det en MASSA små spindlar... Fy fasen, pratade med en elev om det en dag när jag körde skoltaxin hem. Och den natten hade jag mardrömmar om spindlar.

I vilket fall låg då äckelspindeln där i vattnet och så kom svärmor och svärfar på besök. Jag gick upp och hämtade spindeln för att visa dem hur äcklig och stor den var. Sen skulle jag fotografera den eftersom jag ville ha en bild hit till bloggen och vad händer?
-Spindelaset var inte död!!! Den började röra på sig då jag lyfte ur den ur vattnet för att ta kort på den bredvid en tändsticksask. Dessutom hade den ett klet runt om sig, som en rom... Såg ut som små ägg. Jag mådde fan illa. Svärfar fick ta ett papper och ta ihjäl den och spola ner den i toan.
De där äggen innebär ju att det finns en till spindel av den där äckelsorten uppe i den där garderoben. Och hur fasen ska man veta var den är nu? Vi har sovrummet innanför det gamla köket!

Gissa vem som kommer att ha mardrömmar inatt? Gissa vem som sitter och kliar sig i skrivande stund?

jävla äckelas, varför måste den där spindeln bo i en turkisk yoghurt burk i mitt hus?? Och inte är Anders hemma heller. Inte för att han skulle kunna "rädda" mig från en spindel som beslutar sig för att vår säng är mysig, och att mitt öra skulle vara ett bra ställe att bygga bo i eller nåt. Men ändå, skulle kännas bättre om han var hemma och jag inte var ensam i denna spindelfasa.



Visst var den superäcklig, rovdjurspindellik eller hur jag ska uttycka mig? Här har den legat en-två timmar i vatten i turkisk yoghurt burken. Den ser ju iofs levande ut på bilden, men det såg verkligen ut som att den var stendöd och bara låg där på ytan.



Där ligger den och spelar död med äckeläggen eller vad det är.

lördag

Idag har jag bara gjort såna där tråkiga saker som dammsuga, vattna blommor, tvätta, städa toan. Så jäkla tråkigt! Men det måste ju göras det också, det gick helt enkelt inte att dra ut på det längre.
Kring 10 stod Lovis och grinade i hallen och sa;
- Moror åka vagn jooonis
Vilket då fritt översatt betyder "Lovis vill åka vagn med mormor." Klädde på henne och gick över till mamma och hörde om vi kunde gå en prommis innan Lovis skulle sova. Läste tidningen och såg att "bäbisjimmen" som Lovis skulle ha sagt var i tidningen! Kul!


[Klicka för större bild]

2008-09-27 | Solna
JIM BRORSSON
Den 16:e juli föddes vår älskade son Jim som vägde 3500 gram och var 49cm lång. Han bor med sina föräldrar Benka Brorsson och Linda Hellström i Solna..

Surrade med Linda (Jims mamma)  lite på telefon och sen gick mamma och jag på promenad. Vi gick ner till "inte bara systrar" och nu tog jag lite bilder från butiken.
   

   




 


De fina bilderna som Dana tog på Lovis finns där.

Köpte ett doftljus till min nystädade toa och en till pinne som man har garn på.

stress och lingon

Dagen idag började med att jag inte kunde hitta min börs, vilket gjorde att jag blev sen till jobbet, fick stressköra ner och därmed var min morgon förstörd. Dagar som börjar med stress brukar också sluta med stress. Visste att det funderingar kring vart börsen kunde vara skulle gnaga mig hela dagen.

Idag hade vi lingonplockning på dagordningen, en jättemysig dag men eftermiddagen blev som förväntat, stressig.
Hade en massa saker att hinna med på skolan innan jag åkte hem. Skulle sen skynda hem så att jag var hemma till fyra för att hämta Lovis hos dagmamman. Tur som var så var vi bjudna på middag hos svärmor och svärfar! Efter middagen begav jag mig på ICA för att handla lite enkla priser till skolan, det är skoljoggen på fredag och då ska vi ha lite roliga priser. Sen skulle jag till Henke som jobbat på skolan förut för att hämta några orienteringskartor eftersom vi ska ha en tipsrunda imorgon. Var hemma kring 18.30 och då var Lovis hur grinig som helst. Hon hade bara sovit en timme idag på eftermiddagen så hon var trött förståss. Skyndade mig att ge henne kvällsfika och då var hon tyst en liten stund, sedan satt sirenen igång igen! Hon var helt hysterisk och jag höll på att bli komplett galen själv. Kände mig alldeles uppjagad efter all stress och alldeles trött, ville bara lägga mig på soffan och varva ner ett slag. Men det gick ju då inte eftersom Lovis var som ett hystericum. Fick henne i säng ganska snabbt iaf. Sedan plockade jag lite, dammsugade hallen som svämmar över med grus. Letade efter börsen. Gav så upp letandet och vad händer? Kliver in i Lovis lekrum och där ligger den på hennes lilla leksaksspis!

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag är hur trött som helst, inte stresstålig för fem öre!  Behöver nog sova ut ordentligt, imorgon har vi djurens dag på skolan och ungarna ska ta med sig hundar, katter, chinchillor, en get, sköldpadda och några andra djur. Tror att det kan bli en ganska intesiv dag imorgon, dessutom är det långdag, eleverna går till 15.20.

Go´natt!

Zvamp

Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp!

Glömde ju den här bilden som jag tog på stigen upp till berget! Men visst var svampen så fin att man nästan skulle kunna tänka sig att bo i den om man var en pyssling!



Bergsbestigning

Igår  besteg jag ett berg vid skolan tillsammans med mina elever! Det var jobbigt eftersom jag inte har någon kondis alls och dessutom hade klätt på mig på tok för mycket kläder! ! Men jättekul och vacker natur! Så satt vi på toppen av berget och såg ut över Edsele. Kalasväder och allt! Nedanför berget såg vi grillkåtan hos Anette (min arbetskamrat) och dagisbarnen som små myror. När vi hade fikat färdigt och börjat att så smått packat ihop för att gå ner till dagisbarnen och käka lunch hörde vi skrik... Anette sa;
- sschh, ssschhh!
Jag blev helt iskall och tänkte att nu har några gått i förväg och ramlat ner för ravinen där vi klev upp!

Men det hördes mycket längre bort och dovare. Så vände vi ögonen ut mot Edsele igen och får se hur "dagismyrorna" står på rad och viftar. Återigen sa Anette, den här gången högre;
SSSCCCHHHHH!

Så hörde vi ett dovt

-maaaten ä´klar!

Så begav vi oss snabbt nerför berget mot hamburgarna som var klara!

En jättehärlig dag!



Sista biten fick vi klättra lite!


Fika på berget med utsikt över Edsele. Har förvrängt bilden lite eftersom det är elever med på den. Men ni ser ju utsikten!




Höstfoton

Tog lite andra bilder då i söndags då Jessica och jag var ute. Tycker att det är roligt att ta närbilder på blommor och sånt, men jag har ju inte direkt något stort objektiv på min lilla kompaktdigitalkamera... Men de här blev rätt så fina ändå tack vare att det var så ljust ute.



Det här trädet passerar jag varje morgon och det fullkomligt lyser i dimman, verkligen supervackert!
Det syns dock inte riktigt på bilden eftersom detta var mitt på dagen.






Mammas lilla rosenbuske, solen föll så fint på den och jag ville prova om det gick att fånga på bild. Och det gick det!

Lovis första "skolkort"

Nu har de kommit, Lovis första kort tagit från dagis. Vi hade fotografering på skolan och hade anmält att det skulle vara 40 barn att fota men vi har ju inte så många barn så vi fyllde upp med bl.a Lovis. Trodde aldrig det skulle bli ett enda bra kort eftersom hon hade så svårt att hålla sig stilla på det där bordet hon satt på. Men det blev ju bra kort, eller hur!
Tänk att man kan känna sig så stolt över ett litet kort! Känns som att hon är stora damen nu!









Fotografera mera!

Igår kom Jessica förbi med sin nya digitala systemkamera. Jag hade frågat henne om hon kunde komma hem till mig och ta lite kort på diverse attiraljer som jag har här hemma. Man blir ju inspirerad av alla miljoners inredningsbloggar som har så fina bilder av sina hem. Många av de stora inredningsbloggarna har ju fotografer som tar bilder till bloggen. Det gör ju väldigt mycket skillnad med att ha fina bilder.
Nu är ju inte jag någon ren inredningsbloggare men det skulle ändå vara kul att ha riktigt finab bilder på bloggen. Så Jessica och jag prövade oss fram lite och det blev nog en hel del fina bilder. Jessica ska skicka dem till mig så ni får nog se dem här på bloggen snart.

I vilket fall blev jag så inspirerad av allt fotande att jag var tvungen att ta med mig Lovis ut i alla höstiga fina färger och ta lite kort på henne. Så när Jessica fräste hemåt Kvarnbacken så tog jag och gav Lois middag och sen tog jag med henne och var ute i säkert 1 timme. Jag vill ochså ha en digital systemkamera, tänk så superfina de här bilderna hade kunnat bli då!






Tjejfest!

I lördags var jag då på tjejmiddag och det var jättetrevligt. Vi käkade tacos och åt kladdkaka! mums! Vi spelade idol-spelet men det kan jag utfärda en varning på, det var nämligen en liten partydödare! Det var ju kul att sjunga men spelet var alldeles för trögt och vi blev mest bara trötta av det allihopa :(. Vi bannade Kirsti, Daniel, Clabbe och den där siste jurymedlemmen rätt så rejält då det inte gick att sappa mellan låtarna utan man var tvungen att lyssna på låten och sen höra deras utslag varje gång. Vi ville ju sjunga!
Spelet till trots var jag inte hemma förrän klockan 02.30. Döm om Ninas och min förvång då vi går genom byn klockan 02 och en polisbil cruisar runt i den öde byn! Antar att de bara var på genomresa... Polisen är ju inte ett så vanligt inslag här uppe annars.

Sara fällde kvällens roligaste kommentar när vi höll på ta en massa kort med alla kameror genom att säga;

- Man kan ju faktiskt få ett epilepsianfall av det här, faktiskt!

Hon var helt allvarlig och lät uppriktigt bekymrad och det gjorde att det blev en så kul kommentar.




Katrin, Lena, Sara, Helena, Nina och jag när vi skulle hugga in på tacosen! Om ni tycker att vi ser lite ansträngda ut i våra leelnden beror det på att jag hade placerat ut kameran och tagit med självutlösaren. ..



Frida och Nina garvar åt Saras varning om epilepsianfall



Jag och Helena med kameraleenden, varför ler man alltid så där tillgjort när kameran kommer fram?



Och blir det inte ett påklistrat leende så blir det ett sånt där leende där man ser ut som en psykopat :) Titta hur det typ lyser galenskap ur ögonen på Nina och mig!



Idoltävling! Sara och Helena.



Jag och Katrin fick Känn ingen sorg för mig Göteborg som första låt, verkligen inte lätt! Ingen av oss hade hört den typ! Det blev mycket nanananana..



Karin var modig och sjöng själv!



Frida och Nina, vinnarna av idolandet!





Lovis & Theo

I lördags träffade Lovis sin tremänning Theo som är tre år. De har lekte och grejade uppe hos Lovis mormor!


Dagens fynd

Idag har jag varit på loppisen hos grannen. Fyndade två gamla rivjärn som jag ska ha som ljuslyktor ute på bron, två träskedar till Lovis lilla kök och en hjärtformad sockerkaksform. Alltihopa för 30 kronor!

Var också på "inte bara systrar" och skulle köpa en zinklykta till men de var slutsålda (typiskt mig att gå och fundera en vecka innan jag får fingrarna ur och går dit). Men det bidde en ännu bättre grej istället, en postlåda i zink som jag ska ha ute i hallen. Jag tar in posten, lägger den på köksbordet och sen hinner jag inte gå igenom den. Eller så går jag igenom och lägger saker på bordet som jag inte orkar gå och sätta in i pärmar och sånt.  Så går jag och stör mig på att det ligger post på bordet. Men nu blir det slut på det för nu kan jag lägga allt sånt där i den fina zinkpostlådan!





Scrappat lite

Fick besök här på min blogg av Jims moster Maria. Kul! Tog och gjorde ett besök på hennes blogg och fick se underbara foton på Jim. Så otroligt vackra kort!  Kopierade dem direkt och satte igång att börja digitalscrappa lite. Skrev så ut de små projekten på min nya multimedaiasuperduperskrivarmaskin! I love it! Jag bara måste sätta igång och scrappa mera nu när jag har skrivaren, en mitt första år bok till Lovis har jag ju tänkt att jag ska scrappa ihop själv.

Nu ska jag ta och klä på Lovis och gå till mamma och leverera de små fotoprojekten! Vill mig minnas att hon sagt att hon inte har något kort på lilla Jim än. Ska hjälpa dem någon dag att bränna en skiva som de kan skicka iväg på framkallning men tills dess har hon två bilder nu iallafall. Hon kommer att bli så glad när hon får dem!

Visst är min lille brorson Jim ett otroligt vackert barn?


Papegojan Lovis

Lovis är som en liten papegoja nu och härmar och härmar. Hon kan säga det mesta och hon gör det dessutom riktigt bra! Här om dagen kom hon hem och sa;

- Diiinosaaarie

Dagmamman har nämligen Dinosaurier... Det är svårt att återge det hela här, men jag kan lova att det är hysteriskt roligt. Synd att det inte går att lägga in ljudfiler eller filmer här på bloggen. Ska filma henne någon dag då hon säger det och så kan jag lägga ute det på facebook så ni får se!

Ser fram emot en härlig helg!

Fredag imorgon, härligt!
Lovis ska vara hemma med Anders imorgon eftersom hennes dagmamma är lite krasslig. I vintras och våras hade vi en rutin på att gå på sockerbagaren och fika på fredagar. Nu ska vi ta upp det fredagsmyset igen. Så imorgon blir det fikatime när jag kommer hem från jobbet kring 12.30. Mysigt att stiga in i värmen och lukten av nybakat på konditoriet när det är lite höstruggigt ute!

På lördag ska jag på tjejmiddag, vi ska laga mat tillsammans och mysa! Ska bli jättekul att få krypa upp i en soffa och surra med Sara, Helena och mina nya arbetskompisar Katrin och Nina ;)

På söndag åker Anders till Karlstad :( Så blir jag ensam hemma med Lovis i två veckor. Känns trist, hatar då Anders är borta, längtar så efter honom!

Storstädning

Puh! Så har Anders och jag hållit på att städa i två timmar. Jag har plockat och städat undan på hela övervåningen, bärt upp allt möjligt som samlats under sommaren upp på vinden. Att det kan ta sån tid att bara plocka undan och lägga saker på dess rätta plats? Anders har dammsugat och grejat på nedervåningen och Lovis har lekt uppe i sin myshörna. Skönt ska det bli att gå och lägga sig ikväll i renbäddad säng! Men det är skönt att ha städningen gjord innan helgen så slipper man hålla på och städa på helgen.
Tänkte att jag skulle pösa ner mig i soffan nu och titta på Top Model om jag får... Misstänker att Anders vill se på idol, jag har sett Top Model hela veckan och programmen är ju på samma tider.

Förresten, jag blev så sugen på att börja läsa böcker igen. Är det någon som ha något boktips på en rolig feelgood bok? Jag är sugen på en bok som jag kan skratta till och bara läsa utan att behöva koncentrera mig allt för mycket. Typ DaVinci koden eller någon sån bok skulle bli allt för jobbig för min hjärna nu. Man blir ju nästan nybörjare på att läsa igen, har inte läst en bok på fyra år då jag läste just DaVinci koden.

Ha en trevlig kväll!

En makalös manick!

Idag har jag fått min nya skrivare/scanner/kopiator. Anders undrade vad jag ville ha då jag fyllde år och då sa jag att jag ville ha en sån här mojäng! (visst är vi romantiska ;) Så beställde jag en på nätet. Nu när jag har så mycket arbetstid hemma så måste man nästan ha en skrivare. Sedan har jag länge tänkt att jag behöver en scanner för att jag vill scanna in gamla kort så jag har allt digitalt så småningom.

Anders pluggar ju distanskurser på Gotlands universitet nu och satt och var irriterad över att han skulle göra en illustration som svar på en fråga. Han visste inte hur han skulle kunna göra den då allt är elektroniskt. Han hade hittat en bra illustration på nätet, men det var en pdf fil som inte gick att kopiera. Så satt han där och suckade och frågade mig hur fasen han skulle göra. Så fick jag då nöjt säga;
- Men vilken tur älskling att min skrivare också var en scanner! *stort leende* Då kan du ju rita en egen illustration och scanna in den och lägga in den i ditt worddokument!

Gissa om jag var nöjd att även Anders kunde få användning av supermanicken på en gång! Jag älskar såna här tekniska manicker som är fyllda med en massa fiffigheter! Det är så kul!

Här är ett inscannat kort på mig från när jag var liten, visst är Lovis lite lik mig!




;

Intressen, resor och vänskap!

Jag har fått tågbiljetter med posten! Resan går mot Gävle fredagen den 3:e oktober! Jag har ju bestämt att jag ska försöka att göra lite roliga saker som att rida lite då och då plus att jag har tänkt att jag ska åka iväg någon helg ibland. Det är viktigt att åka iväg och göra roliga saker så man inte bara hamnar hemma varenda helg.
Vi var ett gäng som pratade om det där med att killar är mycket bättre på att ta tid till sina intressen och hålla fast vid ett intresse. Vi bestämde då att vi skulle träffas och rida minst en gång i månaden. Jag har ju intressen men det är ju mest saker som man gör hemma. Jag tycker ju om att pyssla med diverse små inredningsprojekt och jag skulle vilja ha mer tid till scrapbooking. Men båda de intressena är ju hemmabaserade, jag kommer liksom inte iväg någonstans och det behöver man ibland! Anders jagar och fiskar och åker iväg och jagar och har varit på fiskeresor med sina kompisar i sommar och då bestämde jag mig för att jag måste se till att komma iväg ibland också.

I vilket fall pratade jag med Emelie för ett tag sedan. Hon bor i Gävle, flyttade dit i somras och bor där med sin kille. Så kom jag på att det skulle vara så kul att åka iväg någon helg ganska snart. Emelie och jag surrar så mycket på telefon och det skulle verkligen vara kul att få träffas "på riktigt" igen. Vi hann med att träffas ganska mycket i somras då hon var hem (hon kommer också från Ramsele).
Emelie är en sån där vän som det bara klickade med direkt. Ni vet, ibland träffar man en människa som man bara känner direkt att det känns som att man kännt varandra hur länge som helst. Man känner inte varandra men kan direkt gå in på lite tunga saker och man känner att man har samma värderingar kring saker och ting. Det känns verkligen som man kan prata om allt! Visst är det fantastískt då man träffar nya vänner som det stämmer med så bra! Det är inte så ofta det inträffar. Det roliga i detta är att jag är 12 år äldre än Emelie och det spelar ändå ingen roll! Vi fann varandra direkt!

I vilket fall åker Anders ska på praktik till Karlstad nästa söndag. Han blir borta i två veckor vilket innebär att jag ska vara helt själv med Lovis. Hämta, lämna hos dagmamman och hela fadderullan... :( Hoppas Lovis sover bättre den här gången. Tur att det bara var två veckor han skulle iväg den här terminen. Efter de två veckorna kan det vara skönt att få åka iväg från allt och bara slappna av! Då bär det iväg mot Gävle. Jag har bokat en plats i en tyst vagn, ska bli så skönt att bara få sitta och halvsova i tystnad och i lugn och ro. Läsa en tidning eller bok på vägen, i lugn och ro!

En annan kul bonus med att åka till Gävle är att jag får träffa min gamla högkolesambo Jenny! Vi delade lägenhet när vi gick lärarutbildningen och hade så otroligt mycket roliga grejer för oss! Vi har inte träffats på hundra år! Ska verkligen bli kul att träffa henne och få se hennes tre barn! 
Synd att jag kunde träffa min kusin Rebecca som bor i Bollnäs. Emelie och jag tänkte att vi tre skulle ha en riktig tjejkväll på lördagen. Dock sket det sig eftersom Rebecca inte är hemma den helgen. Men, men, allt kan inte klaffa.

Ska iallafall bli otroligt kul att åka ner! Ser fram emot det!


Ny design!

Blev lite inspirerad av alla som byter utseende på bloggen så jag gjorde en höstklädsel till min! Var inte så himla svårt som jag trodde, ganska lätt när man väl kommer in i det. Nu ska jag gå ut med Lovis i det fina höstvädret!

Härligt med lördag!

Lördag, så skönt! Skönt att kunna ligga kvar en liten stund längre i sängen även om Lovis ville kliva upp 6.40.. Skönt att bara dra på sig Anders tränkabyxor och pysa runt. Det är världens dimma ute, nu skulle jag vilja ha en riktig kamera och bege mig ut och fota. Jag får för mig att det blir otroligt fina bilder i dimman.
Ska käka en god frukost nu, det är så gott med frukost på helgen då man kan sitta i lugn och ro och käka. Varm choklad och mackor med grevéost eller mese! Mumma!


Wellness å wellness...

Så har man varit på en "wellness" kväll och fått reda på att jag har mycket fett, mycket muskler, lite vatten och att min kropps ålder är 47 år. .. Wellness, å wellness, ganska deprimerande om man skulle fundera för tydligen mår inte jag så well som jag tycker. Men nu har jag ju bestämt mig för att sluta att tänka på vikten så det kvittar ju. Jag tycker att jag är frisk och pigg. Och den där vågen visade ju att jag iallafall inte hade för mycket av det farliga bukfettet.

Jag har alltså varit på Herbalife kväll och det var rätt så mysigt, vi smakade en massa matgeggamoja oh sedan gjorde vi ansiktsmasker och smorde in ansiktet med olika krämer. Jag gick på det här därför att jag ville kolla in deras hudvårdsprodukter men jag hittade tyvärr ingen produkt som jag blev så där jätteförtjust i.
Matgeggamojorna vet jag sedan förut att jag inte klarar av. Dels för att jag vet att jag vill äta riktig mat och inte några geggamojor och dels för att det alltid är en äcklig, sträv konsistens på de där geggamojorna. Det var det på dessa geggamojor också, precis som jag hade förväntat mig. Dessutom har jag ju inga planer på att gå ner i vikt, jag jobbar ju som sagt på att acceptera mig själv som jag är! Vill inte pina mig själv att äta sånt där äckligt. :D Det kändes skönt att jag tagit det beslutet, skönt att jag inte bryr mig nämnvärt om det där resultatet på vågen, skönt att jag inte "ska sätta igång" på måndag!
Det enda jag ska sätta igång med är att jag ska försöka att vara ute en stund på eftermiddagen/kvällen innan det blir mörkt. Var ute och rensade och vinterstädade alla rabatter igår och det var så härligt väder ute! DET är wellness för mig, min kropp och min själ!



Ett glatt besked!

Ragnhild, min svärmor!
Önskade det här gjorde vi allihop
Nu har det hänt
Tumören har krymt ännu mer!
Galet härligt besked!
En sån lättnad
Nu ska jag sova gott!

Imorgon ska Lovis och jag åka hem till svärmor och svärfar och lägga lilla zinkhjärtat (som jag ska skriva farmor på) på deras köksbord. Svärmor har  fått blommor och hjärtan av oss varje gång när hon kommit hem från Umeå och varit på röntgen. Det är så kul att lägga nåt där som hon får öppna då hon kommer hem från sjukhuset.

Kram på er alla!

Carpe Diem


Top model och jag skäms

Nu har det kört igång igen och jag kan bara inte låta bli att titta. Detta program är helt förkastligt och handlar bara om yta men jag kan inte låta bli. Vet inte varför jag är fast i det. Men jag tycker ju om fantasy och andra världar.... Kanske är det för att det är en värld som jag med mina korta, tjocka taxben och bilringar aldrig skulle ha en chans ens på en miljon att uppleva? :D Jag skäms att erkänna det, men jag har nog sett alla säsonger... Jag älskar att skratta åt de som inte kan "walk the walk", njuter av att se när det blir catfights och hur annorlunda de ser ut då de är sminkade och piffade. 

I år verkar det vara otroligt många puckon! Det kommer att bli en underhållande säsong!  Anders har suttit i soffan nu och tittat en stund och han fällde en bra kommentar om årets deltagare:

- "I år kan det ju bara ha varit 35 personer som sökte"

Ja, man kan verkligen fundera... Det var många konstiga. Jag tror att de har castat knepiga personer den här säsongen, för att det ska bli lite mer underhållande med bråk och annat. Herregud vad många dumma brudar det var! Tror inte att det nästan var en enda normal människa med! En som drack sin egen bröstmjölk!!!

Ja, ni ser ju redan hur engagerad jag är i detta! Jag borde tamefan skämmes! Men jag kan inte hjälpa det!
Är det någon annan som är fast också? Vi kanske kan starta en anonym top model klubb? ;)

Vilken härlig söndag!

I morse sov Lovis iallafall till sju och det var skönt! Anders och jag låg och drog oss en timme medans Lovis lekte i sovrummet. Jag har tagit upp en massa leksaker och böcker dit för att hon ska kunna leka lite på morgonen på helgerna.
Kring 9-tiden fick Lovis pröva på att måla med vattenfärg för första gången. Hon var jätteduktig! Fast det blir lite svårt med alla moment med att blöta penseln och så. Jag klippte isär en disksvamp och lät henne måla med en massa småbitar med disksvamp som var doppade i olika färger. Lovis tyckte dock att det roligaste var att vrida ur färgvattnet ur dem så det droppade över pappret.

Anders tog med sig Lovis och gick över till min mamma och pappa för att koka de där hornen från älgen. Jag dammsugade, la in en tvätt och rensade och städade hela huset. Skönt att få plocka bort en massa småpryttlar som ligger och skräpar! Nu är bänkskivan fri från småmynt och annat bjafs!
Kring 10.30 fick jag ett SMS från Jessica som frågade om jag hade lust att följa med på en tur på islandshäst klockan 11. Det var ju en förfrågan jag absolut inte kunde tacka nej till! Packade snabbt ihop mina ridkläder och bytte om och cyklade mot stallet. Det var helt underbart att rida idag. Solen sken och det var alladeles lagomt svalt och ingen mygg och knort! Jag fick en häst som hette ?. Jag kom inte riktigt lika bra överens med honom som med förra hästen jag red där. Den här hästen "höjde" sina ben väldigt fint i tölten, men det innebar att det blev lite skumpigare än med Jappur som jag hade sist. Pigg var han också, fick hålla rätt så hårt i honom. Men den här hästen är då en tävlingshäst som är 4:e bästa i sverige på att tölta! Och den fick jag rida!


Jessicas man Dennis (det där lät ju roligt, men de är ju faktiskt gifta) var hos Anders medan vi var och red. När vi hade ridit klart gick Jessica och jag hem till oss. Vi var rejält hungriga så vi åkte på grillettan och köpte hem hamburgare till oss, Dennis och Anders. När vi satt och åt så kom min svärmor och min svägerska och Lovis tre kusiner. Vi ska beställa kläder från Devalt som är ett företag som säljer kläder till företag. Superfina kläder och jättebra priser. Förra året hann vi inte riktigt med att beställa ur katalogen eftersom man måste vara snabb innan allt tar slut. Så nu ska svärmor beställa kläder till sitt klippföretag :D. Jag beställde en softshelljacka och byxor som jag kommer att behöva i vinter då jag ska åka skidor och skridskor med eleverna.  Sedan var de här någon timme. Lovis fick leka med sina kusiner och speciellt med Linus som bara är 3 månader yngre än Lovis.



Det är vad jag hunnit med hittills idag! Nu ska jag ta och gå och duscha av mig hästlukten!

Knepig utväxt på rönnen

Alla veganer ombeds strunta i detta inlägg, jag varnar er för känsliga bilder!
Vi har fått en knepig utväxt på vår rönn! Ett älhuvud! Anders har äntligen fått skjutit en älg för Loco och med sig hem i bilen har han den stackars älgens huvud! Det var lite magstarkt även för mig, även om jag gladeligen äter älgkött så vill jag inte ha ett älghuvud som ligger och stirrar ute i trädgården.... Stackars älgen! Han är ju så fin med stora mulen å allt. :(
Anders skulle bara prova att se vad Loco gjorde då han hade huvudet vid kojan. Nu har han slagit in det i plast igen.

Varför hade han hela huvet med sig hem? undrar du nu säkert.

Han ska tydligen ta reda på hornen eftersom det var ett fint horn. Så hade han inte tid att fixa det idag innan han åkte hem, han ska fixa det imorgon. Man kokar ju och grejar med hornen.

Jag hoppas innerligen att det inte kommer några förslag på att ha det där hornet inne här i huset.... Men hitills har han aldrig velat ta in ett horn i detta hus så jag hoppas att han följer samma linje nu... Det är det styggaste jag vet att ha massa såna där trofeér hemma. Jag är ju uppväxt med det, pappa har, till mammas förtret, konsekvent satt upp djur i TV-rummet...


Arvegods med speciell känsla

Vi har fått en massa korgar från Anders farmor. Vi fick lite grejer av henne medan hon levde och det är kul att ha grejer som man vet vem de kommer ifrån, med lite själ i så att säga. När Anders farmor dog i somras gick alla barnen och barnbarnen igenom hennes saker och fick ta vad de ville ha, resten skulle gå till en loppis. Jag sa till Anders pappa att jag gärna tog korgarna om ingen annan ville ha dem.  Vi fick flera fina korgar som vi bla har Lovis vantar i. Jag tycker verkligen om korgar, de är så vackra.
Hittade också en superfin ostkupa (men det är eg. en smörkupa misstänker jag) som jag tycker jättemycket om. Anders tog reda på lite gamla slitna slevar och annat som vi hängt upp på timmerväggen i köket. De hänger där tillsammans med Anders farfars gamla klocka som Anders fick av sin farfar för länge sedan. Vi har saker från min farmor och farfar också. Det blir en speciell känsla att ha saker från släktingar, känns som att de är med liksom och att de blir glada av att deras saker används och uppskattas (även om de säkert undrar hur vi kan sätta upp gamla slevar på väggen ;).

Iallafall fick vi också alla dessa kistor i korg och en innehöll en massa gamla fina lakan och kökshanddukar. Det fanns till och med en hög med blå, jättefina kökshanddukar med broderade J:n på! Nu ska jag spraymåla dem vita och ha dem i hallen, det är superbra och vacker förvaring för Lovis små skor och våra vantar och mössor.
Ska åka iväg på OK och köpa sprayfärg nu!










Dagens fynd!

Idag var jag på byns inredningsbutik "inte bara systrar" och fyndade jättefina zinksaker. Det var jättelängsedan jag var in där och tänkte att jag skulle ta en promenad i det vackra vädret. De hade dessutom rea och det var ju jättekul! Fyndade dessa fina saker därifrån. Jag skulle ta en massa bilder från butiken med batteriet på kameran gav upp så jag återkommer nästa vecka med lite bilder därifrån.

Här är vad jag fyndade, allt tillsammans för 242 kronor!



zinkhjärtan 39 kr styck, trådrullshållare (heter det så?) med tråd  55 kr, zinklykta 109 kr

Ett znkhjärta ska jag ge bort till Lovis farmor. Lovis har gett henne hjärtan sen hon föddes och det är alltid kul att hitta ett nytt! Ska skriva farmor på det med kritpenna. Zinklyktan och det andra hjärtat ska jag ha ute i hallen, kommer att bli jättefint! Trådrullshållaren har ingen given plats ännu, men jag tycker att de är så fina! Ska fixa en liten hylla med gammeldags sytillbehör tänkte jag.

En hel natts sömn är inte dumt!

Igår kom Anders hem från jakten på eftermiddagen. Vi åt middag och surrade, skönt att han är hemma igen! Jag sov i gästrummet inatt så fick Anders ta hand om Lovis grinattacker inatt. Vi gick och la oss jättetidigt, 21.30. Men vi var så trötta bägge två.

Fasen vad snabbt en natt går då man inte blir väckt flera gånger och tittar på klockan... Sååå skönt att få sova flera timmar i sträck. Anders bar in Lovis till mig då han for imorse kring 05 då han åkte iväg och jagade. Lovis vaknade 06.15 och det gjorde inte alls något för jag var så himlans pigg eftersom jag fått sovit!

Nu tittar hon på barnTV och jag kan sitta och blogga lite! Skönt med helg, har varit en otroligt intensiv vecka på jobbet plus att Lovis varit som hon varit.

Nu ska jag gå ut och läsa lite bloggar

kram

Utmaning från Susanne

Jag har fått en utmaning av Susanne. Nu gör jag den och skickar vidare till tre vänner.


What are the last 3 things you purchased?

En massa kläder till mig själv från Ellos,
en galonoverall till Lovis från tradera (suveränt köp),
ett ritblock och pennkritor till Lovis igår! Hon ritar och målar hela tiden nu.

What are the last three songs you downloaded?

Det var i somras jag laddade ner sist. Det var Jason Mraz skiva, en best of skiva med Patrik Isaksson och en livespelning med Pink.

What where the three best places you visited?

GOA i Indien var himlans härligt!
Sevilla i Spanien var en fin stad som jag skulle vilja besöka igen (trots att vi inte trivdes då vi bodde i Spanien). Vi har många goda minnen från Sevilla.
London har jag varit till flera gånger men det är ju många herrans år sedan, skulle vara kul att åka dit igen. Trivdes väldigt bra där då jag var 15...


What are your three favorite movies?

Jag är ju ett stort fan av fantasy och äventyr, tycker om att komma till andra världar ;)
sagan om ringen trilogin
X-men filmerna


What three things can you not live without? (Other than family and friends

Väckarklocka (i form av min mobil),
hårsnoddar att sätta upp håret med,

choklad
och precis som Susanne kan jag inte leva utan humor!

What would be your three wishes?

att jag och alla mina nära och kära fick vara friska
att jag skulle få obegränsat med  pengar (ytligt, jag vet, men det är så mkt som blir så mkt lättare om man har pengar). Då skulle jag kunna uppfylla många fler önskningar som nya fönster på huset, totalrenovering inuti m.m....
att Anders och jag får vara så lyckliga som vi är resten av livet.

What are three things you havent done YET? 
Finns väl många saker jag inte gjort. Men jag skulle vilja:
ta dykarcertet färdigt och dyka i kristallklara, varma vatten, 
se mer av världen, 
Köpa en digital systemkamera och gå fotokurs! (Jag vill också, precis som Jessica T )


What three celebrities do you want to hang out with most?

Pink; för hon är en intressant tjej med gry i. Hon har vassa texter och bra åsikter.
Ann Söderström för hon är en så skön och befriande virrig människa
Lena PH för att hon verkar vara en rolig person! Hon är jädrans rolig på scen iaf, kan driva med sig själv på ett sätt som jag uppskattar.


Name three things that freak you out.

När vi har dålig ekonomi blir jag fruktanvärt orolig, lite pengar på huskontot=superorolig Jessica. Men de tiderna är väl förhoppningsvis över nu när jag börjat jobba igen. Anders har ju bara ett år kvar på utb också.
För lite sömn kan driva vem som helst till vansinne, likså mig!
Stress - jag är verkligen inte stresstålig. Blir på dåligt humör när det ska stressas.
När hemmet faller ihop och det blir rörigt och stökigt i garderober och på andra ställen blir jag på fruktansvärt dåligt humör. Jag HATAR då det är rörigt. Dammigt kan det vara men rörigt och massa saker framme är jättejobbigt.


What are your three favorite dishes?

Lasagne,
Anders citronpepparpanerade fisk med filsås,
grillat


Name three thing you are good at. 

lyssna,
måla möbler och väggar,

organisera och strukturera

What are three things you are currently coveting? 
Jag skulle vilja ha;
- sovmorgon, att Lovis sov en hel natt utan att vakna så jag fick sova en HEL natt utan att bli väckt
- få en dag/vecka för mig själv där jag kan göra precis vad jag vill,
- att ha några veckors arbete med eleverna färdigplanerade  så jag slapp sitta och planera på söndagar.


jag har svarat på min och skickar vidare denna utmaning till

Emelie, Rebecca,    caroline


 


Nytt krypin?

Har lånat en jättekul bok om annprlunda hotell på bibblo. Jättekul att bläddra i och man skulle själv vilja ha ett sånt där litet annorlunda litet krypin!





Vad sägs om att bo i en stubbe?



Eller i en stor koja i ett träd? :)

Beklaga mig lite och inse att jag har det bra

Huga, veckorna bara rullar på. Jag saknar Anders, tomt och trist att vara hemma själv. Och Lovis har naturligtvis sovit hur dåligt som helst i tre nätter, hon vaknar ungefär varje timme mellan 23-03. Hon skriker och åker runt som en propeller i sängen. Sen over hon bra mellan från 03 och vill sova vidare men då måste jag väcka upp henne. Hon är grinig på morgonen och grinig på eftermiddagen. Inte nöjd med nåt. Vet inte vad det är med henne, kanske en tand som håller på att komma fram? Kanske därför hon hade feber?

Det är stressigt att hinna lämna Lovis hos dagmamman innan jag ska köra iväg med skolbussen för att hämta skolbarnen! Anders är annars den som lämnar Lovis hos dagmamman men nu är han ju som sagt och jagar älg tills på söndag. Får mig att tänka att man är rätt så lyckligt lottad att man är två. Tänk alla ensamstående mammor (eller pappor) som fixar allt själv! Måste ju vara otroligt stressigt och speciellt om man har flera barn. Så till alla er ensamstående: ni gör ett superjobb!!

Är det här normalt?

Jag blir lite konfunderad på hur Lovis håller pennan då hon målar. Hon håller den nämligen alldeles rätt. Brukar de inte hålla om pennan med hela handen liksom? Alltså, det är ju superbra att hon håller den alldeles "rätt"! Men jag undrar om barn som är 19 månader brukar göra det? Eller är hon väldigt duktig på att hålla pennan? Har prövat med kritor också och hon håller dem på samma sätt. Ville bara veta om det är normalt eller om jag kan säga att jag har ett otroligt begåvat barn ;) tihi! *stolt*


Suktar på Fem myror

Jag har ju shoppat diverse fem myror kläder från Lindex till Lovis i sommar. Jag läste nämligen på tradera att Lindex skulle sluta med försäljningen av fem myror kollektionen. Då fick ju jag panik och tänkte här måste köpas fem myror-tröjor, klänningar och solhattar! Budade på en hel plagg på tradera och jag älskar verkligen de där kläderna, de är ju så fina.
Så var jag inne på min bloggvän Susannes sida och så hade hon lagt ut kläder till sin lille klimp som hon köpt ur Lindex nya fem myror kollektion! Gissa om jag blev glad av att Lindex inte slutat med fem myror kläderna! Här är lite av de klädesplagg jag suktar efter till Lovis... Så fräna, såå retro!!



RSS 2.0