Spanska matvanor

2005-09-21 13:03 Sevilla, Spanien

Hej igen!

Tänkte skriva en liten blänkare om den spanska maten och deras matvanor... Jaken och jag trodde ju att vi skulle kunna bli lite schlanka när vi var här nere i solen. men vi är ytterst tveksamma om vi kommer att lyckas med det konststycket, för det är verkligen vad det är!!
Spanjorerna äter frukost på morgonen och sedan äter de någor litet, typ en frukt/bakelse/snask mitt på dagen sedan äter de lunch kring 16.00 och middag kring 21-22. Så har vi då fastställt tiderna.... Nu ska ni få höra VAD de äter!!!

Vitt bröd, och då menar jag JÄTTEVITT bröd. När man tar på brödet är det supermjukt! Det är liksom en massa luft i mjölform. Mörkt bröd, eller fullkornsbröd av något slag finns inte över huvud taget! De vet nog inte vad det är ens.
Till dessa mjuka bröd äter de en massa olika sorts korv/skinka/kött som är hur fett som helst... Jag menar, korv som är en viktväktares värsta fiende är huvudingrediensen i maten här!
De stoppar också gärna i en massa majonnäs i sina bocadillos för att späda på fetthalten lite mer!
Och de har gärna 3 olika sorts ostar på sina bocadillos! fetthalt okänd på dessa ostar... *vill inte ens veta*

Förutom sina bocadillos proppar de också gärna i sig godsaker, det finns ett flertal konditorier i Utrera med diverse bakverk. När man går på affären består säkert 1/3 av sortimentet av godis, bakelser, chips, kakor, söta yoghurtar och diverse snask i olika former.

Mjölken vill vi inte ens prata om....Den är inte en kylvara.... Fatta vad mycket saker de har stoppat i den för att den ska hålla sig! *huvva* Vi har inte prövat den ännu...

Detta med vad spanjorerna äter är fortfarande en gåta för oss. Vi har bara sett dem äta bocadillos, snask och dricka kaffe. Vi har fortfarande inte sett någon som äter paella eller någor annat typiskt spanskt. Ja, det ska vara tapas då, men det tycker inte vi räknas som ett riktigt mål mat. Det är ju bara små skinbitar, korvar, vitlökar och sånt.

Som ni kan förstå så är oroliga för våra matvanor. Det finns liksom bara snabba kolhydrater, socker och fett att äta här!!! Hur ska detta sluta????

Vi kommer att passa bra på julbordet hemma om vi kommer hem till jul... Trinda och fina precis som julosten kommer vi att vara!

Passa på och njut nästa gång ni äter en frukost med grovt bröd, mese, kaviar, lättmjukost eller något annat gott som inte finns här!

Hälsningar

Jecca & Jake


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0