Siesta & grejs

2005-09-22 20:47 Utrera, Sevilla, Spanien

Hejsan!

Tänk att det nästan gått en vecka sedan vi damp ner här i Utrera! Det känns som att vi varit här i en månad, minst.. Pratade om det idag när vi åkte in till Sevilla. För er där hemma har det väl bara varit en vanlig arbetsvecka som, likt alla andra veckor, bara susar förbi. :D *saknar er alla* För oss har det däremot varit idel nya intryck dagarna i ända och det gör att det känns som att dagarna varit så långa och många. Igår tog vi oss en liten siesta (jodå, vi börjar smått anamma de spanska sederna, i alla fall de som är värda att anamma) mellan 14-16. Sedan begav vi oss ut i Utrera på en liten shoppingrunda för att inhandla, mjukost (man kan behöva en hel kväll för att hitta en ätlig sort). Eftersom vi fortfarande har svårt att följa spanska seder, kom vi till en tyst stad med stängda affärer: siestan, just det ja... Vi hade tydligen inte tagit en tillräckligt lång sådan.
Vi spatserade runt ett tag, gick in på en bar, beställde öl och milkshake medan vi funderade på hur länge siestan egentligen pågår i Spanien. Strax innan fem kom vi fram till att nu borde siestan vara över och styrde kosan mot affären som var stängd... Satte oss på en bänk utanför affären och tittade på de få människor, som förutom oss, var ute. Så genom ett trollslag började bilar, cyklister och människor komma ut på gatan! Klockan hade blivit några minuter över fem och siestan var över! Ja ni, det här med siesta är rätt så fränt om ni frågar oss. Fränjävla spanjorer som bara går och lägger sig eller tar en öl så där på eftermiddagen!
Efter att ha bevittnat uppvaknandet från siestan genomförde vi så vår lilla shoppingrunda där vi bl.a. inhandlade en mjukost som vi trodde smakade vitlök (imorse visade det sig att det bara var vanligt smör, men den stod faktiskt i mjukosthyllan). Sedan tänkte vi att vi skulle anamma en annan spansk sed nämligen att sitta på torget och dricka öl/kaffe och äta tapas under en kväll. Även för denna sed var vi ute lite väl tidigt... Mat serverar de inte förrän 20-21 på kvällen... Så då fick vi gå och köpa bakelser istället eftersom det är det enda som finns tillgängligt vid den tiden. Vi hade ju kunnat köpa bara en cola och en kaffe, men hur kul är det? Så satt vi där och insöp den spanska atmosfären medan vi proppade i oss bakelser (som förövrigt dessutom naturligtvis är jättebilliga). Senare åt vi även lite tapas och det var gott, någon slags paprikaröra och en variant av potatisgratäng.
Under hela kvällen myllrade det av folk på torget, de satt och surrade och fikade. Och hör nu här alla föräldrar! Det fullständigt kryllade av barn som sprang runt och lekte och åt snask! Läggtider verkade de inte ha för det var massor av barn kvar då vi lämnade torget vid 22-tiden. Det vore väl nåt för er slitna småbarnsföräldrar: tryck ner en chippapåse och en chokladbit i handen på ungen, säg åt dem att gå och leka och sätt er på torget och fika några timmar i godan ró! Nybergskan, Olsson och Ellen, ni vet vad ni ska göra nu. Dra på ungarna fleeceoverallerna och samlas nere på torget i Härnta. Eller Stefan och Anna-Lena, stäng sockerbagar´n på eftermiddagarna och öppna på kvällen istället. Så släpper ni ut Elvira på torget och sätter er och fikar! Anders och Maria, det är bara att kränga på ungarna overallerna och åka in på byn och fika och surra med Stefan och Anna-Lena! J

Tack och Hej, Bocadillo med pastej!

/ Jecca å ´n Jake


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0