Några fler roliga citat..

2005-12-15 20:16 Utrera, Sevilla, Spanien



Jake: Do you know where Burger King is?
Taxichaufför: Ehhh... Qué?
Jake: Burger King, do you know where it is? (sakta och tydligt)
Taxichaufför: Ahhh! Burgo King!

När vi var i Cadiz letade vi efter Burger King och Jaken frågade en taxichaufför om var det låg. Som vanligt förstår de inte då man säger saker på engelska, de översätter allt till spanska, inklusive alla sorts namn... Dock tycker man ju att de borde se likheten mellan Burgo King och Burger King. Visste ni förresten att New York heter Nueva York, London heter Londres, Stockholm heter Estocolmo och löjligast av alla; Kairo - El Cairo (viktigt med El före tydligen).

Jessica: Tender Crisp Chicken menu, please
Kassabiträde på Burger King: Eehhh? Cómo?
Jessica: Tennderr Crrriisp Tjickeen menyy (engelska med spansk brytning)
Kassabiträde på Burger King: Aahhh!

Ännu ett exempel på en spanjor som inte förstår engelska.. På Burger King har de faktiskt inte ändrat namnen på hamburgarna (på McDonalds har de spanska namn), de har amerikanska namn. Men om du beställer på engelska förstår de inte, man måste lägga till med en spansk brytning för att de ska förstå.

"Klart att idioterna måste ha en Imagineflamencodans från Spanien till minne av John Lennon"

Det var en kavalkad på TV:n med folk från olika delar av världen som sjöng Imagine till minne av John Lennon. Från alla andra länder SJÖNG man Imagine på ENGELSKA men icke i Spanien... Där hade man en speciell flamencodans som på intet sätt kunde kopplas till låten Imagine, eller John Lennon för den delen.. Jaken blev irriterad och kläckte, med en stor suck denna kommentar.

"När jag kommer hem ska jag fa´n sitta ute i skogen och bara andas en vecka".

Jaken om luften här som alltid luktar någonting (oftast illa) och aldrig bara friskt. Så ni som vill träffa honom när vi kommer hem vet var ni ska leta... Han trivs bättre i skogen där han kan sitta och bara lukta på den friska luften.

Ha det!

/Jecca å Jake


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0