La jävla Snabbköpskassörskan

2005-10-26 19:11 Utrera, Sevilla, Spanien


Att handla i den lilla alltid öppna kvartersbutiken är inte lätt! För det första är vi övertygande om att kassörskan som jobbar där gör narr av oss. Hon har alltid ett hånflin på läpparna då vi kliver in där. Detta därför att Jake gjorde bort sig totalt inför henne redan första veckan då han ville köpa bröd. Jake pekade på de vita stora limporna i disken och sa;
- dos bocadillos.
Kassörskan tittade på honom med en förbryllad blick, pekade på limporna och sa;
- bocadillos?
- Si, sa jake.
Kassörskan tog då upp två bröd och sprang iväg till köttdisken och skulle sätta igång att göra i ordning mackorna. Jake pekade på bröden och försökte få henne att förstå att han bara ville ha bröden, inte färdiga mackor. Då förstod hon och gav honom två bröd.

Det är nämligen så att en bocadillo är en macka (med tillbehör), det är inte bara ett bröd! Vi insåg ju senare vårt misstag och häromdagen när vi beställde bröd, eller pan som det då korrekt heter skrattade skatkassörskan och sa;
- Ahhh, no quiereís dos bocadillos? (ahh, så ni vill inte ha två MACKOR då?)
Sedan skrattade hon ännu mer och berättade för de andra tre kunderna i butiken om när vi kom in och beställde MACKOR och hur förbryllad hon hade blivit och undrat om vi ville att hon skulle bré mackor åt oss! Kunderna och kassörskan skrattade gott och vi ville bara få betala och gå därifrån... Men det tog ju en stund eftersom den spanska skatkassörskan inte är så snabb av sig. Så vi fick stå där och låtsas att vi tyckte att det var jätteroligt att hon drev med oss! Jaken muttrade då vi kom ut;
- Jag hatar den där jävla kassörskan!
- Ja, satansjävlaskitspanien där man blir mobbad av snabbköpskassörskan! sa jag.
Sedan gick vi upp på taket och lade oss och solade för att trösta oss och försöka övertyga oss om att Spanien inte var så dumt ändå.

En annan sak med den lilla kvartersbutiken är att det är ett väldigt konstigt kösystem i den, eller så har de som handlar där väldigt dåligt minne. I korthet går det alltid till så här då man handlar där:
Vi går runt och plockar ner det vi ska ha och ställer oss i kön . Spanjorerna som står före i kön kommer alltid på när de kommer fram till kassan att det är typ minst 10 saker till de ska ha. Så springer de runt och hämtar det, ibland springer kassörskan runt i butiken och hämtar det de ska ha. Dessutom står det alltid ungefär 3 kompisar till den som handlar med i kön fast de inte ska ha något; eller så står de längst fram i kön vid kassan och totalblockerar dörren till butiken. Mitt upp i alltihop kan även de komma på att de faktiskt ska ha något ändå och så springer de runt och så får man stå där och vänta! Väldigt konstigt, vi förstår inte alls varför men det händer alltid och det händer bara i denna lilla butik, ingen annanstans.

Det är säkert för att den där spanskajävlaskitkassörskan jobbar där.... Sista dagen här ska vi fa´n beställa 40 bocadillos som hon får stå och göra i ordning och när hon är klar ska vi säga att vi menade bröd och inte MACKOR!!! Sedan ska vi skrattades springa ut från butiken och bort från Utrera!

Jecca å Jake


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0