I Sevilla...igen!

2005-09-23 20:49 Sevilla, Sevilla, Spanien


Hóla amigos y amigas!

Idag har vi gjort en tur till Sevilla igen. Vi var lite tyngda när vi åkte eftersom vi tyckte att vi inte fick mycket uträttat sist vi var där. Det är ju lite så att allt tar sån tid här och man ska vara riktigt glad om man får ett ärende per dag uträttat. Vi hade ett antal uppdrag att genomföra under dagen:
besöka arbetsförmedlingen och lämna alla Jakes papper och få klart med att få spansk stämpling,
besöka svenska konsulatet (som faktiskt tydligen existerar, dock inte i telefonkatalogen eller på internet) för att boka en tid för Jessicas första tenta (eng. grammatik blääää),
tanka Jakes kontantkort,
låsa upp Jessicas telefon och fixa ett spanskt Vodafone abonnemang,
maila ägarna till lägenheten om att köket är strömförande, att man får en rejäl elchock om man råkar ta i stickkontakten på toan, att det luktar äckelkloak och avlopp på toan,
tanka över kort från digitalkamera och telefon och bränna på CD,
fikapausa på Starbucks!

Tro det eller ej, vi lyckades genomföra alla uppdrag utom att fixa Jeccas telefon! Vi hamnade i en liten siestaskarv där och sedan glömde vi bort hela grejen. Förresten har Jaken ett spanskt telenr nu som ni kan ringa eller sms:a till om ni vill (vi vet inte hur mkt det kostar er att ringa) men nr är: 0034 66 11 63 045. Jecca kan sms:a men ringa kostar muchas dineros och att svara om ngn ringer kostar också på tok för mkt * hoppas kunna fixa nytt nr snart* .
Arbetsförmedlingen gick ganska så smärtfritt. Vicente (rektorn på Jeccas skola) hjälpte oss att översätta och fylla i alla formulär. Dessutom ringde han till arbetsförmedlingen och tog reda på en massa saker och förberedde dem på att vi skulle komma igen *tacksamma* . Det var i princip bara att lämna in pappren där och säga "muchas gracias". Svenska konsulatet var heller inget problem, det var bara att boka en tentatid med dem. Dessutom låg de mycket nära tågstationen så det kommer inte att bli svårt att ta sig dit då det är dags. Fikapausen på Starbucks var en av dagens höjdpunkter....Tror att vi kommer ha obligatoriskt stopp där varje tur till Sevilla.
Det bästa uppdraget var dock att tanka över bilderna till en CD, nu kan vi ju då lägga ut lite bilder så ni får se hur vi har det här nere! Vi kommer att försöka koppla bilderna till dagboksinläggen. Dessutom har vi bränt bilder från i somras. En verklig höjdarbild är Allan i Jeccas klackeskor på gatufesten!
Efter alla uppdrag hann vi till och med ta en riktigt lång tur på sta´n med lite shopping! Jaken köpte ett par jeansshorts+t-shirts och Jecca köpte tre linnen!
Vi ska snart krypa i säng eftersom vi ska åka till Cadíz imorgon. Det är en stad vid Atlantkusten. Vi känner att vi behöver komma till lite vatten i denna värme. Igår kväll var det 30 grader varmt klockan 21!

Idag fyllde Ylva 30 år! Hipp, hipp hurra Ylvis! Hoppas att du haft en bra dag! Välkommen till kärringklubben (bra att någon fler kommer med, Jecca känner sig lite ensam). Hoppas att gratulationskortet med tillhörande brev kommer fram till dig. Vi tror inte att personalen på posten förstod att brevet skulle till Sverige men vi hoppas att det var vi som inte förstod att de förstod....

Hasta luego!
Jecca y Jake

Ps. Jake kom på att han nu måste skapa en ny dans som ersätter kräftan: La cucaracha! Grunden till koreografin är klar, nu ska bara själva dansen testas med publik och med tillhörande intag av cervezas innan...Ds


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0