Fest; på busstationen?

2005-10-31 19:16 Utrera, Sevilla, Spanien


Så har vi en gång till upplevt detta fenomen... Igår kväll då vi satt på en pub och tittade på fotboll såg vi hur massor med folk passerade med kassar fyllda med sprit och coca-cola flaskor.
- Jaha ja, så var det dags för fest på busstationen igen, sa vi.
Vi bevittnade denna företeelse en lördag för några veckor sedan och trodde då att det var en engångsföreteelse. I korthet går det till så att busstationen med tillhörande parkering fylls med massvis med folk. En storbildsTV som visar musikvideos riggas upp, gigantiska kabelrullar i trä ställs upp som bord och så är festen igång! Folk kommer dit, det kryllar av rom- och coca-colaflaskor, chipspåsar och pappmuggar. Med andra ord; värsta roligaste festen!!
På bussparkeringen samlas alla raggare a´la´ Espana. De spanska raggarna är unga killar med små, nya bilar med kraftiga billjudsanläggningar och diverse paneler med blinkande neonljus... Varje raggare öppnar sina bildörrar i hopp om att just hans anläggning skall låta allra mest.. Så dunkar det musik både från busstationsområdet och ur diverse bilar.
Runt bilarna samlas raggarna som ofta ser ut som brats med bakåtslickat hår, randiga skjortor och solbrillor på huvudet. Runt dem samlas i sin tur fnittrande, fulla, småtjejer med kjolar så korta att man undrar om de ens har någon funktion och skor där klackarna är så höga att de knappt kan gå i dem. Så står de där, dansar till musiken, surrar vilt gestikulerande och blandar till sina rom- och coladrinkar medan en del tar en "höger-vänster" istället...

Man kan också gå in på busstationen. Vi vet inte vad som finns där inne om det är ett disco eller nåt sånt. Fega som vi är har vi inte vågat gått in där och tittat... Vi känner oss som värsta svenska, tråkiga, nykterhetskommittén när vi kryssar runt där bland alla fulla spanjorer som har så kul.

Med andra ord så är denna företeelse ganska lik Strömudden eller Gussjö Noret, byt bara ut bilarna och nationaliteten till svenskar så är det samma! Alla samlas, dricker billig sprit, blir fulla och har kul! Utom vi mesiga svenskar då, förståss... Vi som kryssar genom detta hav av fulla människor och bara önskar att vi kunde prata med dem eller att någon full människa ska komma fram till oss och våga prata engelska, men icke... Men nästa gång kanske vi också får köpa oss en flaska rom och en coca-colaflaska så kanske vi passar in... Vem vet, om vi får lite rom i oss kanske Jaken drar av en Kräftdans och får med sig några spanjorer?

/Jeccan och Jaken


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0