Kinesrestauranger - en gigantisk världskonspiration?

 

- Har ni tänkt på att det i varje svensk mindre och större stad finns en kinarestaurang?

- Nä, tänkte väl det!

Men det har jag tänkt på och mina tankar har gjort kullerbyttor kring detta. Det är verkligen ett bryderi.. Kan tillägga att dessa tankar bäst avnjutes efter några glas vin.

 

Tänk att det i varje svensk liten småstad finns en Kinarestaurang. Alla dessa restauranger ser mer eller mindre likadana ut i inredningen och har likadana menyer. Detta hade inte jag tänkt på speciellt mycket förrän vi bodde i Utrera i Spanien. Det enda stället där som hade öppet någorlunda vettiga tider och hade god mat var just den lokala Kinarestaurangen. Och det såg precis ut som Kinarestaurangerna här hemma med likadan meny... Det var då alla tankar började komma.

  • Men herregud, man skulle ju kunna tro att vi är i Sverige! Det ser ju likadant ut! Det är alltså inte bara ett svenskt fenomen. Oh my God, de finns över hela världen!

Vad är det som får en familj att lämna sina rötter, flytta till ett främmande land och starta restaurang. Det är ju sällan mycket mer än en kinesisk familj som bor i varje småstad, eller? Nu är ju inte Kina något drömland att bo i direkt så det kanske är förståeligt att folk vill emigrera, men ändå. Hur bestämmer de vilket land och vilken liten skitstad de skall emigrera till?Det finns ju alltid bara en restaurang i varje småstad. Inte flera. Det är inte som med pizzerior som finns i mängder i varje liten håla. Finns det typ ngn myndighet i Kina som reglerar vilka länder och småstäder som är lediga? :D

Var beställer de inredningen? Finns det ett stort generallager i Kina med restauranginredning?Finns det reglerat i lag hur menyerna ska se ut? Eller är alla Kinesiska restauranger i själva verket en Kinesisk internationell jätte, typ McDonalds, fast på kinesiska?

 

Är de egentligen ngn sorts världsomspännande spionorganisation? Håll med om att det är lite skumt egentligen... Och Kinarestauranger har ju funnits länge i Sverige också, de första började väl på 70-talet?

Funderingarna kring detta kan gå hur långt som helst och det kan bli hur kul som helst! Speciellt efter några glas vin, det vet min vän Elisabeth! Ni kan säkert bidra med några fler bryderier kring detta fenomen efter några vinglas! Eller kanske det är någon som vet hur allt verkligen ligger till? I så fall, skriv då en kommentar här, det vore skitkul!

 

Tänk att det världen över, i varje land, i varje liten skitstad, finns en Kinarestaurang... Tänk!


Kommentarer
Postat av: Em

hahahahaha har nyss satt i mig tre glas vin ganska presic och jag tycker dina funderingar är galna :P det jag undrar mest över är vad som fick dig att fundera? haha, du verkar ha lagt ner energi kring att lista ut kinsesernas tankar om restaurangerna.. Men mer blogg.. det är grymt kul att läsa :) Gärna mer funderingar kring restaurangerna! Vilka gillar maten? Inte jag. Puss och kram

2008-04-25 @ 17:26:22
URL: http://bienvenido.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0