Kajsa Kavat

Varje år är det Kajsa Kavat marknad här i Ramsele och det är verkligen jättemysigt. Det lilla torget fylls med markandsstånd fyllda med hantverk, bröd och godis. Tomten har en liten snögrotta där han sitter och tar emot barn och ger dem julklappar. Han delar också ut godispåsar till alla barn. Senare på eftermiddagen kan man se lucian för året åka häst och släde med sina tärnor. De sjunger också på trappen till det gamla rådhuset.

Ett mysigt tillskott till årets marknad var att man kunde gå till stallet med islandshästarna och rida lite, dricka glögg och fika i stallets cafeteria. Jag, Anders och Lovis gick till stallet med Emelie och Johan. Jag hade tänkt att Lovis skulle få rida den lille minishettisen Viggo. Han stod sadlad och klar då vi kom dit, med tomtemössa och allt. Tyvärr så somnade Lovis ¨på vägen dit i vagnen så det bidde ingen ridning..

Vi gick på marknaden på eftermiddagen. Surrade med folk och tittade lite i alla markandstånden. Lovis köpte ett stort, prickigt mjukt hjärta. Hon såg alla tyghjärtan och pekade och sa;
- Lovis vill ha prickigt hjärta
Då ger man ju efter totalt, så hon fick det. Det passade alldeles utmörkt i hennes lilla prickiga kök. Kostade 69 kronor så det kunde man ju stå ut med.

Lovis träffade tomten en liten snabbis, men hon tyckte inte om honom. Inte konstigt, för inte ser det trevliga ut i sina gummimasker...







Lovis blev otålig av att stå och vänta på att Lucian med sina tärnor skulle dyka upp på stora trappen så vi gick hem tillsammans med Dennis och Jessica. Lovis fick till sin stora glädje sitta på Dennis axlar och titta på "DingDongen" (hon kallar kyrktornet för det). På vägen hem mötte vi hälften av tärnorna som stod och väntade på att lucian med resterande tärnor skulle komma tillbaka från slädfärden på byn. Tärnorna sjöng flera sånger för Lovis som blev helt hänförd! Hon var alldeles tyst och tillslut utbrast hon;

- Meeen, vicka fina änglar! Änglarna sjunger!



När vi kom hem duschade vi och sedan kom Dennis och Jessica. Dennis lagade en supergod fågelgryta. Han är en fena på att laga mat! Det var så mycket godare att äta fågel så där i en gryta, det blev så saftigt och gott. Skönt att ha folk hemma på middag och slippa laga middagen ;) Emelie och Johan, Peter, Malin och Zack kom och åt med oss. Lovis och Zack fick leka och stoja på.




Efter den goda middagen spelade v presentspelet, verkligen ett kul spel. Trisslotten och en fisketidning var de hetaste bytena! Jag hade köpt de två sakerna och de hamnade slutligen i Anders och mina händer :D Men det var ingen vinst på trisslotten. Men grabbarna fick lite rolig läsning om Ransarån där de varit och fiskat.



En mycket trevlig kväll! Tack för den goda maten och det trevliga sällskapet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0