Första snön

I morse när jag och Lovis klev upp så var det vitt ute! Anders hade redan klivit upp men han kom uppför trappen till övervåningen då han hörde att vi hade vaknat. I vilket fall lyfter jag då upp Lovis på ett bord så hon kan se ut genom fönstret. Och så säger jag
- Titta Lovis, det har snöat och är alldeles vitt. Kommer du ihåg vad snö är?
Lovis drar efter andan och utbrister
- Faantasstist!

Anders och jag fick ett gott skratt! Hon är ju så rolig nu, en liten 1 år och 9 månaders liten papegoja. Det kommer roliga ord ur hennes  mun hela tiden.Hon lär sig alla möjliga ord. På gott och ont... Nu måste man börja tänka på vad man säger för det kommer ju även fula ord i dirket anslutning till att man själv har kläckt ur sig någon svordom. Nu i skrivande stund kom det ett till roligt uttryck.

Anders frågade henne:
- Vill du ha välling?
- Näää
- Vad vill du ha då?
- pizza *stort leeende*


det bidde ingen begagnad soffa...

Igår ringde tjejen som har sofforna och sa att hon hade fått ett högre bud. Hhmm, jobbigt. Så räknade vi på vad det blev med en ny klädsel till schläsongen också och då skilde det bara någon hundralapp jämfört med att köpa nytt på IKEA.. Dessutom kostar det ju att hyra släp och åka ner till Sundvsall också. Så det visade sig att det ändå kostade ungefär lika mycket att beställa hem sofforna från IKEA. Tråkigt att det inte bidde en sundsvallstur men samtidigt skönt eftersom vi ändå ska kuska ner till Stockholm på torsdag.

Ska lägga ut soffan och bokhyllan på blocket så vi säljer dem först och sedan blir det nya soffor och en ny bokhyllevägg om allt går väl!

Nu ska den bort!

Gårdagens besök och fläck inspirerade mig till att byta soffa. Vi kan inte ha en soffa som har en klädsel som man ska kemtvätta, det går bara inte med ett litet barn som gärna kladdar men tack och lov inte ännu haft magsjuka.... Jag bara fasar för tanken att hon skulle kräkas i en kaskad i maxihörnet på soffan...

I vilket fall satt jag mig och gick igenom Ikeas soffsortiment igår kväll och skrev upp vad jag ville ha och vad det skulle kosta. Jag ville då ha en tre-sitsig Ektorp soffa och en vit schläsong därifrån. Jag har varit sugen på de där schläsongerna hur länge som helst! De är så fina och stämmer  mycket bättre till stilen i huset än den vi har. Om jag ska vara ärlig så har jag irriterat mig på soffan ett bra tag. Den är för modern för vår stil och passar inte alls in i min vision om hur det ska se ut här hemma... Jag har velat byta soffa för länge sedan men Anders har velat haft kvar den. Men som tur var satt Lovis fläck igång mig så jag fick fingrarna ur och tog tag i det hela. Fläcken var ju det perfekta argumentet för att byta soffan ;)
Nicklas och Elisabeth har Ektorsp soffor med vit klädsel och enligt dem är dom de bästa de haft när barnen varit små. Klädseln är vit och kan tvättas, man kan nog till och med lägga den i klorin om det skulle vara en riktigt hemsk fläck.

I morse kom jag dock på att det kanske fanns begagnade Ektorpsoffor på blocket. Och så hade jag en sån tur att det fanns en tjej som hade både en tre-sits och en schläsong till salu!! Ringde till Anders som var ute och jagade och sa att det fanns begagnade soffor som jag ville ha. Han tycker dock om soffan som vi har och vill helst inte byta. Jag gick an om analkande magsjukor och annat som gör att man som förälder gärna vill ha en soffa med tvättbar klädsel. Han muttrade;
- Ja, men gör som du vill da´. *suck* Men jag tycker iallafall inte att vi behöver byta soffan. Hon behöver ju inte få magsjuka I soffan.
- Jamen, hon kommer ju att få magsjuka flera gånger innan hon blir så stor at hon kan säga till att hon mår illa. Dessutom finns det många saker hon kan kladda i soffan även om vi är noggranna med att hon inte får ha kladdiga grejer där. Nej, jag vill inte ha kvar den här soffan. Jag ringer den där tjejen och frågar om de är kvar. Tror du vi kan åka ner till Sundsvall på tisdag och hämta dem? ;)) *med min ljuvaste röst*
- Ja, det kan vi väl *prassel, suck* Nu ska jag gå vidare och se var Loco tog vägen.

Så ringde jag då tjejen som hade soffan och schläsongen, och de fanns kvar! Gjorde upp med henne att vi ska komma och hämta på tisdag. Weeee!!!

Så här ser vår nuvarande soffa ut. Inget fel på den egentligen bara det att den inte passar vår övriga inredningsstil och inte heller våra barnfamiljsbehov...Så, någon som är intresserad? :D Ska lägga ut den på blocket nu.






Dessutom ska jag försöka bli fri den fina indiska hyllan. Jag vill ju göra en biblioteksvägg och en indiska hyllan är ingen riktig "bokbokhylla", den är mycket finare om man bara har prydnadssaker i den.



Och så här ser våra "nya" soffor ut

Vitt, vitt, vitt. Jag älskar vitt!!


Kusinbesök och prisa galltvålen!

Igår var min kusin Nicklas och hans fru (tihi, det låter som vi är hundra år) Elisabeth och deras barn Tilde och Viggo på besök. Vi var och fikade på sockerbagaren och sedan åkte vi hem till oss så barnen fick leka lite. Vi surrade och barnen lekte en stund. Jag hade köpt ett nytt stort målarblock till Lovis och några sorts gelkritor. De ritade tillsammans på golvet och Lovis tyckte nog att det var väldans roligt! Tilde och Viggo som är äldre tyckte kanske inte att Lovis hade några större konstnärstalanger.... De där kritorna var dock inget som hon får hålla på själv med. De var ungefär som oljepastellkritor, superlätta att måla med. Det bra med dem var att det man hade målat på pappret kladdade inte. Men de kladdade på händer och kläder.



Små konstnärer! Tilde, Lovis och Viggo på mattan i Lovis rum som fick sig lite kritmärken av Lovis...

Tilde och Viggo ville efter en stund bygga med lego så de fick sitta vid köksbordet och göra det. Lovis ville fortsätta att måla så hon fick ta med sig stora ritblocket in till vardagsrummet. och gissa vad som händer? Hon håller i en sån där pennkrita och kommer mot soffan och hoppar upp med den i handen. Resultatet blev en blå oljepastellfläck på vår beiga soffa... Hhhmm. Inte så kul. Försökte genast att "badda" på fläcken för att den skulle gå bort, men den blev bara utsmetad. Elisabeth frågade om jag hade galltvål eftersom hon hade hört att det var så suveränt. Jag har ju en galltvål och den är verkligen suverän till Lovis kläder som får diverse fläckar. Men en soffa går ju liksom inte att skölja direkt.. Men jag hade inget annat val än att pröva. Blötte ner klädseln ordentligt och gnuggade med tvålen och ta mig tusan gick det inte bort!  Nu är det bara en liten svag fläck kvar. Prisa galltvålen!

På källen gick vi upp till Essy och min farbor Bengt-Olov (Nicklas föräldrar). Min faster Ingrid var där och Lovis brukar vara så rädd för henne. Hon började grina direkt då hon fick syn på henne men tinade senare upp. Hon lekte till och med med Ingrid till slut!
Tilde hade en väldigt rolig Barbiebuss som innehöll en massa pryttlar. Man fällde ut bussen och vips var där ett helt barbievardagsrum, kök och toalett. På baksidan fanns en utfällbar pool. Tänk om man hade fått haft en sån då man var liten! Den var riktigt kul! Gissa om man längtar tills Lovis blir i den åldern att hon kan ha en sån! :D
Hon tyckte visserligen att den var jättekul med alla små saker, men ibland åker det in gnt i munnen eller också är hon för hårdhänt med möbler och sånt.



Bildbevis på att Lovis till och med kan leka med Ingrid!

I love Dollarstore!

I fredags var jag, mamma och svärmor till Strömsund på Dollarstore. Jag fyndade en massa saker men det bästa av allt var att jag köpte en Nivea dagkräm, en Nivea nattkräm, en Nivea mascara och en Nivea eyemakeup remover för det sammanlagda priset av 200 kronor! Fabulöst härligt!
Jag hatar att köpa såna där saker som knappt syns, men ändå behövs men är ack så dyra. Så hittar jag jättehärliga krämer för 50 kronor styck! Har väl just aldrig brytt mig om att smörja in ansiktet men man börjar ju bli gammal och torr så man måste ju...


Fortsättning på knepig reklam

Haha! Jag hade ju gått in på www.crimemedecine.com och den sidan var ju bara full av hänvisningar till olika preparat och grejer. Inte undra på att jag undrade vem som stod bakom reklamen och blev lite förvirrad där ett slag. Den rätta adressen var ju www.crimemedicine.com !! Där får man ju veta en massa intressanta saker!

Knepig reklam

Har ni sett reklamen där en kvinna med steteoskop gör reklam för en sida där man kan beställa sin egen medecin och amfetamin. Vad är det reklam för?? Att det inte är för sidan crimemedecine.com fattar man ju, det är ju bara en fake sida. Men vem står bakom reklamen? Jag väntar spänt på en uppföljning för att se vem den verkligen gör reklam för. Nu har jag inte sett någon fortättning på det hela än men det måste ju komma någon förklaring? Rolig är den iallafall, ironin är på topp!

I helgen pratade vi om det och min kusin Jeanette trodde att det var för läkemedelsverket eller ngt sånt. Någon som vet?

Om någon har missat den, klicka här!

http://www.youtube.com/watch?v=-0-Rvw-Pm5Q

Jobb, jobb, jobb...

Huga, vad jag har jobbat många timmar de senste veckorna. Suttit mycket på kvällen och gått igenom aretsmaterial och planerat och grejat. Jag hinner inte blogga och inte läsa några bloggar heller för den delen. Jättetråkigt! I morgon är det kvällsjobb igen, då jobbar jag till 20.00 för vi ska ha trafiksäkerhetskväll med bilkåristerna, elever och föräldrar. Sedan bli det föräldramöte.
Jag trivs verkligen på mitt jobb och med mina elever men nu har det varit mycket ett tag. Tur att det är lov nästa vecka så man får lite andrum! Men nu ska jag ta och krypa i säng och hoppas att Lovis sover bra i natt utan grin och gnäll så man får åtta timmars sömn.



Tjejbesök!

Helgen som varit var en mycket trevlig helg med besök av mina gamla vänner från Härnösand. Det var mina "Malinar" med döttrar som kom på besök. Lovis tyckte att det var hur kul som helst med kompisar som sov över och det tyckte även jag! Så skönt att bara sitta och surra och dricka lite vin in på natten.



Oj,oj vad kul med kompisar! Dra fram ALLA leksaker och visa de stora tjejerna!



Maja och Lovis kom på att det var väldans kul att åka Lovis lära gå vagn



En promenad i det härliga höstvädret. Stortjejerna styrde småtjejerna!



Lovis tyckte om att krama "BäbisMinna" som hon kallar henne för. Malin, Malin Lovis och Minna.



Stadstjejerna tyckte det luktade illa i stallet!



Min kusin Jeanette kom och hälsade på med sina pojkar och Lovis tre-männingar Emil och Theo. De bor i östersund imen var nu hemma och hälsade på. Theo var hemma för ett tag sen och fick då träffa Lovis som han kallar för bäbisLovis. Han tycker att hon är en bäbis eftersom han är hela tre år! Nu hade han sagt att han ville gå och hälsa på "bäbisLovis" när han var hemma i Ramsele hos mormor och morfar. Theo var lite svår att fånga på bild när han svischade runt med gå vagnen.



Lovis med sin tremänning Emil



Så kom kvällen och vi kunde luta oss tillbaka och bara surra en massa!



så sov alla fyra flickorna och vi gav oss på att öppna en bag in box och det blev väldigt uppenbart att dryckesvanorna förändrats drastiskt sedan det begav sig för några år sedan... Vi höll inte på att få upp fanskapet, fick läsa instruktionerna! Men vi fick upp den och satt och surrade och drack tills klockan var över tolv och det är bra gjort av tre mammor som normalt somnar in kring tio-tiden!



Söndagsmorgon och pyjamasfisar som ritar!

Så var en härlig helg till ända! Nu ser jag fram emot att åka ner till Härnösand snart! Saknar mina tjejer!

Trevligt middagsbesök och sovmorgon

Igår hade vi bjudit hem Dennis och Jessica på tacos. Dennis kunde inte komma men Jessica kom till Lovis stora förtjusning. Hon har börjat prata jättemycket om "Deennis och Jeska", trots att det var jättelängsedan hon träffade dem. När Jessica klev in genom dörren drog Lovis åt sig andan och utbrast;
- Jesska!
Vi käkade tacos och sedan begav sig Anders på pokerturnering. Jessica och jag surrade och surrade, vi blev dock avbrutna av Lovis som hela tiden ville prata med Jessica... Vi satt och surrade och vips var klockan elva och Anders kom hem från pokern med sin kompis Peter. Så satt vi och surrade i soffan alla fyra men då bidde jag så där jättetrött och slumrade till lite. Jag fick förmodligen världens blodsockerfall eller nåt av allt godis jag hade proppat i mig. När Lovis hade lagt sig kring nio-tiden hade jag och Jessica äntligen fri tillgång till den där gottskålen. När Lovis var vaken fick vi smuggla bort skålen hela tiden.

Imorse sov Lovis ända till åtta och det var ju hur skönt som helst att få en liten sovmorgon! Idag har vi varit och hälsat på Sara T och lämnat tillbaka lite kläder och skor som Lovis lånat. Lovis fick leka lite med Tim och sedan for vi hem igen så hon fick käka lunch och nu ligger hon och sover skönt uppe på kallvinden.

Nu ska jag ta och klura lite med Anders vad vi ska käka till middag idag!

Vicken jäkla vecka!

Som ni förstår så har jag haft fullt upp i veckan eftersom jag inte bloggat nåt. I måndags hade vi personalmöte till 20.00 på kvällen, var inte hemma förrän 21.00. Då var det bara att gå och lägga sig. Sedan har jag bara jobbat med planeringar, rättningar och annat varje kväll och sen har jag varit helslut då klockan varit åtta. Vet inte vad det är? Jag är så himla trött på kvällarna. Kan vara att det mest är pissväder, grått, regnigt och mörkt. Så fort det blir mörkt ute s¨blir jag astrött.

Jag hoppas att jag är piggare nästa vecka iallafall.


Träningsvärk idag!

Igår var jag, Jessica T och Jossan iväg på en långtur på islandshäst. Vädret var piss på morgonen men så kring 10.45 sprack det bara upp och blev helt underbart väder tills vi skulle iväg. Anders och Lovis följde med till stallet för att Lovis skulle få se hästarna innan vi begav oss.

Jag red en häst som heter Vikingör, jättehärlig häst att rida! En ny favorit. Hans, som ledde turen sintruerade oss lite i paddocken innan vi red iväg. Det var verkligen bra för man behöver damma av sina gamla ridkunskaper och få lite tips. Det är ändå rätt så annorlunda att rida en islandshäst. Följden av den lilla minilektionen blev att jag blev supersugen på att anmäla mig till deras ridskola. Skulle vara så kul att få bege sig till stallet en gång i veckan. Måste höra om det finns plats i någon grupp. En annan följd är att jag verkligen RED i tre timmar så nu har jag rejäl träningsvärk!



Jag och Vikingör!



Anders, Lovis och shettisen Viggo



i stallet innan avfärd



Jossan, jessica och Hans när vi tog en fikapaus i skogen.


Förra helgen i Gävle

Förra helgen tog jag som sagt tåget till Gävle för att träffa Emelie och min gamla högskolasambo Jenny. Jag hade bokat en plats i tyst kupé och det var skönt. Men insåg att det var jag och en massa pensionärer som hade bokat en plats där.... Synd bara att man inte kan åka på den där jäkla pensionärsrabatten då man ändå är som en.
På fredagskvällen mötte Emelie mig på tågstationen och sen satte vi oss på en pub och bara surrrade och drack vin i några timmar tills Johan kom kring 01-tiden. Sen gick vi hem och sov en blund.

På lördagen sov vi ut och begav oss till Valbo köpis kring elva-tiden. Sprang runt där och gjorde lite panikshopping, jag hade en lång lista med allt jag skulle ha och naturligtvis var det då svårt att hitta alla saker också. Så är det fan alltid när man precis vet vad man ska ha så finns det inte! Jag hade till exempel skrivit upp att jag skulle köpa en svart lite festligare tunikaklänning. Tror ni att det överhuvudtaget fanns några svarta tunikor alls? En svart tunika borde ju vara hur enkel som helst att hitta, men icke. Men om jag inte skrivit upp det på min lapp, inte hade haft pengar och inte varit på köpis för att shoppa något speciellt så hade det säkert funnits miljarders svarta tunikor och annat. Det är ju typiskt när man har tänkt att få stilla sin shoppinghunger (som blir ohyggligt stor då man bor på denna lilla ny). Nåväl, jag hittade till slut det mesta på min lista iaf. Då var klockan två och vi skulle till Jenny och hälsa på.



Jag och Emelie hemma hos henne på lördagskvällen





Dagen efter kvällen före, jag och Emelie låg och softade och larvade oss med kameran. Emelie ser ut som hon brutit nacken!


Jag ringde Jenny från köpis och fick vägbskrivning hur vi skulle åka till henne. Vi irrade runt lite först men hittade tillslut rätt! Jenny och jag bodde som sagt ihop när vi gick högskolan och har väl träffats några gånger sedan dess. Men mycket har hänt sedan det begav sig. jenny är tre-barns mor, har hundar, hus och allt det där. Jag har fått Lovis och har allt det där andra också. Känns som att det var hundra år sedan vi bodde ihop och största bekymret var vad man skulle dricka på kåren, hur man skulle fixa pengar till mat och att man var tvungen att gå upp kring 08.00 på morgonen om man hade föreläsning... Men ändå så är vi oss precis lika och man hittar tillbaka till där man var förra gången man träffades. Ni vet, så där så det känns som att det var igår man träffades och bodde ihop fast man vet att det är hundra år sedan. Det är en härlig känsla (oj, nu kändes det som att jag var Ernst K). Emelie och jag var hos Jenny i över två timmar och tiden gick alldeles för fort! Hade gärna spenderat mer tid hos Jenny! Får satsa på att ta en tur till ner till Gävle!



Jag och Jenny

Vi åkte från Jenny kring femtiden och käkade en kebabrulle på en pizzeria, pkte hem och duschade och inväntade folket som skulle komma på fest till Emelie. Träffade flera av Emelie och Johans kompisar och de var supertrevliga hela bunten! Kring 00.30 tog vi en taxi ner på stan till ett ställe som heter Heartbreak, vi snikade in oss i kön och stod där kanske i 45 minuter. När vi kom alldeles nära dörren så kom vi på att det var bortkastade pengar att lösa in sig för 100 spänn när det inte ens var en timme kvar. Så vi gick ur kön och gick på Frasses och käkade istället! Det passade mig alldeles utmärkt för jag var superhungrig och tämligen trött (jag är ju verkligen för gammal för att festa två dagar på rad, jag har inte orken liksom). Så det blev en kycklingburgare och sedan en promenad i klackeskor hem och sedan sängen!

Dagen efter öste regnet ner och vi tog det bara lugnt innan jag skulle åka hem med tåget. Skönt att bara softa! Jag hade även bokat den tysta kupén på hemvägen och det var skönt. jag sov upp till Sundsvall.

Var hemma kring sju-tiden på söndag kväll. Glad efter att ha haft en härlig helg! Såna här helger behöver man verkligen ibalnd!

RSS 2.0