Alla Hjärtans Dag

Och jag saknar min älskling...

 
I Solna i somras 

En gång för länge sedan...lååångt innan vi bidde ett par. Halloweenparty hos mig. Bara för att det är ett sånt roligt kort och A är så fin i sin elvisutstyrsel...


På väg till Spanien 2005



Gatufesten 2004 in love!

Yes!

Klockan är 23.00 och nu är tempen på 19.9 inne här!! Skööönt! -14 grader ute. Nu ska jag ta med mig Lovis upp till sängen och lägga igen ögonen en stund.

Bloggkoll, böcker och skratt

Har varit ute på lite bloggar och kollat. På Susannes blogg handlar det om kakel och badrum just nu. Jag blir sååå sugen på nytt badrum. Elin har berättat om att man kan göra böcker av sin blogg. Jag var ju bara tvungen att gå in och prova att göra en bok av vår resedagbok från vår spanienresa. Det var lite struligt att göra det. Skulle vilja ha en sorts funktion där man bara anger URL till bloggen och sen laddas det över till en bok. Boken skulle i vilket fall kosta runt 800 kronor och det var ju rätt så dyrt. Men jag ska iallafall någon gång göra en riktigt inbunden bok av vår resedagbok. I vilket fall hamnade jag i lite läsning och skratt. Tänk så mycket roligt som ändå hände i Spanien då vi bodde där. Visst, vi vantrivdes men så här i efterhand är det ju roligt att läsa! Jag blir sugen på att resa igen!

Här kommer ett litet utdrag av citat från resedagboken (den finns ju sparad här på bloggen också)

2005-12-03 19:27 Utrerahelvetet, Sevilla, Spanien


"Is your father some kind of McGuyver?"
Grannen Roque när han fick se lillstugan som Erik timrat (vi skulle visa honom att husen i Sverige är gjord av trä). Ni kommer väl ihåg McGuyver på TV, han som kunde göra en bomb av typ ett glas vatten och en fis?

"Det här jävla landet är ju som en ständig jävla rötmånad"
Jake om att det var fuktigt i lägenheten och att tvätten aldrig torkade..

"So, your mother got a shitty wakening every morning?"
Vi berättade för Roque om att vår toa luktade kloak och att Ewa harklade sig och sa "höouvva" varje morgon då hon fick en chock av lukten då hon klev in på toa. Rouqe förstod precis vad vi menade eftersom de hade haft samma kloaklukt på sin toa förut.

"Don't the children escape from school when you don´t have a fence around it?"
Jag visade bilder från Gerestaskolan för eleverna. Det var bilder på elever som lekte i skogen på rasten. Detta var en fråga från en elev (Vicente fick tolka till engelska) som var förbryllad över att vi inte hade stängsel runt skolan. Behöver jag tillägga att skolan här är totalt inhägnad och eleverna inte får gå ut genom porten på rasten?

"Undrar hur rumpnissarna låter? PoPoPorque, PoPoPorque???
Vi satt på torget och hörde plötsligt en unge som skrek och lät precis som en vildvittra. Då utbrast Jake detta i en fundering kring hur dubbade rumpnissar skulle låta. Vi hoppas att vi aldrig får höra en dubbad rumpnisse, snacka om en skändning av svensk barnkultur!! (Pippi heter förresten Pippi Calzalargaz här)

"Bring a rrrrubber, and pencil and go with Jessica to the English department."
På Vicentes lektioner går jag iväg med 4 elever och pratar engelska med dem. Varje gång vi ska gå iväg säger Vicente detta till dem. Han säger det dessutom med världens mest myndiga röst, som att han vill skrämma eleverna för att de ska vara snälla med mig och prata engelska.... Jag har inte vågat säga att rubber förutom sudd även betyder kondom, men jag har så svårt att hålla mig för skratt varje gång han säger detta.

"Hay muchos locos en el bosque aquí en Espana?" Följt av ett ylande ljud.
Jag satt konversationsgrupp med några elever och skulle prata om vilda djur i Spanien. De förstod inte "Do you have wolfs in Spain" Jag försökte desperat att komma ihåg vad varg hette på spanska och tyckte att loco lät bekant. Så kläckte jag denna utmärkta (som jag trodde) fras som då översatt blir: Finns det många galningar i skogarna här i Spanien? När jag hade kläckt denna fras med efterföljande ljudeffekt såg eleverna ganska förbryllade ut. Eleverna sa till mig:
- lobos, Jessica. No locos!
Då kom jag på vad jag hade sagt och skrattade tills jag grät tillsammans med de fyra eleverna. Men lobo och loco är ju ganska lika, eller hur?



Jake: Do you know where Burger King is?
Taxichaufför: Ehhh... Qué?
Jake: Burger King, do you know where it is? (sakta och tydligt)
Taxichaufför: Ahhh! Burgo King!

När vi var i Cadiz letade vi efter Burger King och Jaken frågade en taxichaufför om var det låg. Som vanligt förstår de inte då man säger saker på engelska, de översätter allt till spanska, inklusive alla sorts namn... Dock tycker man ju att de borde se likheten mellan Burgo King och Burger King. Visste ni förresten att New York heter Nueva York, London heter Londres, Stockholm heter Estocolmo och löjligast av alla; Kairo - El Cairo (viktigt med El före tydligen).

Jessica: Tender Crisp Chicken menu, please
Kassabiträde på Burger King: Eehhh? Cómo?
Jessica: Tennderr Crrriisp Tjickeen menyy (engelska med spansk brytning)
Kassabiträde på Burger King: Aahhh!

Ännu ett exempel på en spanjor som inte förstår engelska.. På Burger King har de faktiskt inte ändrat namnen på hamburgarna (på McDonalds har de spanska namn), de har amerikanska namn. Men om du beställer på engelska förstår de inte, man måste lägga till med en spansk brytning för att de ska förstå.

"Klart att idioterna måste ha en Imagineflamencodans från Spanien till minne av John Lennon"

Det var en kavalkad på TV:n med folk från olika delar av världen som sjöng Imagine till minne av John Lennon. Från alla andra länder SJÖNG man Imagine på ENGELSKA men icke i Spanien... Där hade man en speciell flamencodans som på intet sätt kunde kopplas till låten Imagine, eller John Lennon för den delen.. Jaken blev irriterad och kläckte, med en stor suck denna kommentar.

"När jag kommer hem ska jag fa´n sitta ute i skogen och bara andas en vecka".

Jaken om luften här som alltid luktar någonting (oftast illa) och aldrig bara friskt. Så ni som vill träffa honom när vi kommer hem vet var ni ska leta... Han trivs bättre i skogen där han kan sitta och bara lukta på den friska luften.



Fredagen den 13:e..

och allt har förlutit bra! Enda som hände var att jag slog sönder ett glas på jobbet. Annars så har dagen gått väldans bra. Men jag tycker att jag faktiskt haft min beskärda del av otur, typ 4 fredagen den 13:e...
Nu har Lovis och jag flyttat hem igen och jag har eldat i kakelugnarna och vedspisen hela eftermiddagen och kvällen och nu är det ju till och med 17 grader här inne och det känns som en ren och skär lyx. Har varit och hämtat en massa ved hos mamma och pappa så nu jäklar blir det eldning hela helgen! Vem vet, kanske jag lyckas komma upp i 20 grader här inne?

Nu ska jag gå upp i sovrummet och fylla på med lite ved i kakelugnen, ska bli skönt att somna i ett varmt rum.

Hur mycket kan egentligen jävlas?

Ända sedan Anders åkte har allt bara jävlats och snart får jag fan ett major psykbryt på allt

Det här har hänt
Lovis fick då UVI och eftersom vi inte fick komma ner på vårdcentralen direkt på fredagen så kom vi fösent och vi hann inte få något urinprov på henne. Så då blev det till att åka 7,5 jäkla mil och sitta och vänta på akuten. Tog en hel dag innan vi var hemma och Lovis hade ju UVI precis som jag trodde...

Sen kom snöjäveln i massor och traktorn gick inte att starta.. Min backup i form av svärfar och pappa drabbades av influensa så de kunde inte hjälpa mig. Fick handskotta för att ta mig ut.

Sen blev det pisskallt och jag hade ingen ved. Pappa var sjuk och kunde inte hjälpa mig med att komma med ved från dem. Eftersom han var sjuk så var de insnöade med fyra dm snö så det gick inte ens att ta sig till veboa. Försökte mig på att klyva lite av gammveden vi har ute i ladugården. Försöker att hugga isär den, men det blir ju inte ens ett jävla märke från yxan för att jag är så klen och vedklabbeasen stenhårda..Fick sänka mig till att leta några småpinnar som hade åkt av storklabbarna när Anders huggit ved. Men jag fick iallafall till slut upp en eld i kalkeugnen och när jag var hemma med Lovis hade vi iallafall 15 grader inne i köket och TV-rummet, jippie!

På onsdagsmorgonen dök nästa jävelskap upp; den jävla apbilen startade inte. Såååå jäkla roligt att ha en fullt påklädd grinig unge som skulle till dagmamman och jag skulle till jobbet. Jag svor:
-Men nog är det väl själva... Satans jävla biljävel!!!!
Lovis stannar upp i sitt grin och säger
- Biljävle, mamma är galen
Jag ringer till mamma och hade tur att hon inte gått på jobbet. Slet ut bilstolen ur bilen, väskan och tog Lovis i handen. Så kom mamma i deras gamla golf. Vi tänkte att jag kunde ta den. Men så enkelt kan det ju inte vara... Den har inget motorvärmaruttag. Ringer stressad till skoltaxin för att höra om jag ryms där. Mamma kör Lovis till dagmamman. Trevlig start på dagen NOT.

Fick åka hem med en kollega sen och var ju då tvungen att fixa ett nytt bilbatteri eftersom det är slut. Jag var hyfsat förbannad på A som inte fixat ett nytt batteri för länge sedan. Tur att han är i Skottland. Men hade han inte varit i Skottland hade det här problemet aldrig dykt upp för då hade jag haft vår andra gammgolf att köra och den startar för det mesta. I vilket fall fick jag då bege mig ut för att leta efter ett batteri, fick en smärre chock då de gick på 1600 spänn! Jag trodde i min vildaste fantasi att de gick på 600-700 kr. Förstod lite bättre varför inte det nya batteriet blivit inköpt av A. Fick tillslut tag på ett som kostade 1200. Ägnade hela eftermiddagen till att åka runt och kolla sånt. Hämtade lovan hos dagmamman och gjorde middag. När jag kommer hem börjat brandvarnarjäkeln att stundvis irriterande pipa eftersom batteriet var dåligt. Inget nytt batteri fanns hemma så jag drog ur det. Pysslade hela kvällen med att hämta ved, göra i ordning lånad bil med bilstol, motorvärmare etc. Funderade innan kvällen var slut vad som möjligtvis mer kunde drabba mig nu...

I morse började morgonen med att man klev upp på ett iskallt golv, gick ner i köket och det var över -30 ute... Och 11 grader inne. Trodde fasen att jag skulle börja gråta. Men jag hade lånat mammas och pappas andra bil. Skýndade mig ut för att se att den verkligen gick igång trots att jag hade haft i motorvärmaren. Tack och lov gjorde den det. Lovis däremot blev helt hysterisk över att det var så kallt inne då jag skulle ta av henne den varma pyjamasen och klä bylta på henne 20 olika plagg...

Idág har svärfar varit så snäll och hämtat det nya batteriet och satt in det i bilen. Har förberett bilen, satt i motorvärmare på timer och satt tillbaka Lovis bilstol i den. Men när jag var ute och gjorde det där kom jag på att jag glömde kupévärmaren i mammas och pappas bil men nu får den vara där. Hoppas, hoppas, hoppas att den startar imorgon, skulle vara skönt att ha en lugn morgon.

Kan det nu möjligtvis vara något annat som kan gå åt helvete nu? Jag håller på att försöka tänka ut något mer så att jag är lite förberedd... Kanske att värmepumpen från -82 skär ihop så vi inte har något alls att värma upp huset med?

Nu har jag flytt hemifrån

Nu har flyttat till grannen som har det varmt och skönt i sitt hus....Lovis ligger skönt och sover i sin resesäng här och jag ska strax gå och lägga mig. Detta är en bild från den trådlösa tempmätaren hemma i morse, den är en glädjemätare vilket innebär att det var över -30 och kallare än 11 grader inne. Nä, här hos mamma och pappa är det bra! Sover här inatt och kan ta nya tag med att elda i kakelugnarna i helgen!


pissjävlaless

Du har plats 102 i kön...
Hur mycket hatar jag försäkringskassan och deras jävla byråkrati!! Anmälde vård av barn i måndans och glömde bort att göra det på tisdagen. Tydligen kan man inte anmäla det i efterhand utan det ska absolut vara på dagen. Så nu kommer jag förmodligen inte att få någon ersättning för den dagen. Jag är så jävla pissless på kylan, snön och allt helvete som strular nu när Anders är borta!

Du har plats 97 i kön... Sitter i kö till försäkringsakassan. Man blir ju så jävla trevlig också då man ska sitta och vänta i hundra år... *suck*

Lågenergilampor-miljöbov och strålningsbomb!

Idag är jag hemma med Lovis igen. Hon sitter och ser på Bamse så jag passar på att göra lite jobb. På skolan har vi diskuterat användandet av lågenergilampor och hur de påverkar oss och vår miljö. Vi vill inte ha lågenrgilampor på vår skola och dagis men bolaget vi hyr av har beslutat att det ska vara lågenrgilampor. Jag ska skriva en sammanfattning om lågenergilampor till föräldrarna. Det är rätt så otäckt när man googlar runt på detta ämne. Jag är glad att jag inte bytt till lågenergilampor hemma...

Det är så otäckt allt detta kring lågenergilampor och det värsta är att ingen riktigt vet hur det påverkar oss eftersom inga studier är gjorda. men ändå tar man beslut att fasa ut användandet av vanliga glödlampor och inför att bara lågenergilampor ska användas!

Här är den sammanfattning jag ska publicera på vår skolas hemsida.



Visste du att lågenergilampor:


  • innehåller giftiga kemikalier bl a kvicksilver. Om en lampa går sönder kan kvicksilvret lösgöra sig i vår miljö och förgifta oss och inte minst våra barn. Betänk att en tesked kvicksilver kan förgifta en medelstor sjö...Rådet från kemikalieinspektionen om en lampa går sönder är ju att öppna fönster och utrymma lokalen i 30 minuter.


  • utger stark radiofrekvent stålning. De strålar 8 gånger starkare än en vanlig glödlampa. Den strålning som kan uppmätas på en meter hos en vanlig glödlampa får du på 8 meters avstånd hos en lågenergilampa. Man vet att denna strålning kan störa andra elektriska apparater. Elöverkänsliga påverkas också av detta, de har ett säkerhetsavstånd på 8 meter till en lågenergilampa. Frågan är då om inte vi alla påverkas av strålningen? Och hur påverkas våra barn av det, deras hjärnor är ju inte ens färdigutvecklade? Strålningen från t ex. mobiltelefoner är ju bevisat cancerframkallande så då borde ju också denna strålning vara det? Eller?


  • avger UV-strålning som kan ge upphov till rodnader i huden, torrhet och huvudvärk.  I Storbrittanien går man ut med varningar till folk att inte sitta för nära (ca 3,5 dm) lågenergilampor eftersom de avger UV-strålning. Man uppmanar folk att inte vara nära (ca. 3,5 dm) lågenergilampor mer än 1 timme/dag. Har du en lågenergilampa vid ditt arbetsbord eller som sänglampa, byt den isåfall!


  • innehåller miljögifter och elektronik som sen ska tas hand om på ett korrekt sätt. Det måste ju kosta mer för miljön att tillverka dem och sen ta hand om kvicksilver, elektronik osv. Det finns tydligen inte ens rutiner för att ta hand om den elektronik med kretskort och annat i lågenergilamporna. Elektroniken innehåller flera miljögifter.


  • innehåller elektronik som kopplar av och kopplar på strömmen 40 000 gånger per sekund. En vanlig glödlampa kopplar av och på strömmen ca. 50 ggr/sekund. Denna av och påkoppling skapar magnetiska fält i våra elledningar. Magnetfältet liknar det som finns runt våra bildskärmar och TV-apparater. Energin i dessa magnetfält är mångdubbelt större kring lågenergilamporna än hos en vanlig glödlampa. Hur bra kan det vara att bli utsatt för det?


  • avger ingen värme, i vårt kalla land behöver vi värmen som vanliga glödlampor ger! 1 W värme från ett element eller en glödlampa kostar lika mycket.



http://www.st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=795486


http://www.vagbrytarenstockholm.se/teknik/lagenergilampor/index.htm


http://www.vagbrytarenstockholm.se/teknik/lagenergilampor/index.htm


http://www.eloverkanslig.se/pdfer/lagenergilampor.pdf


http://www.dailymail.co.uk/health/article-1075613/The-energy-saving-light-bulbs-leave-red-faced--UV-radiation.html


Reklamskadat barn?

Morgonkonversation vid frukostbordet mellan Lovis och mig.

- Bäbisen vill ha mukost...
- Vad menar du? Du får ingen mer mjukost, nu får du äta mackorna också, inte bara skrapa av mjukosten.
- Bäbisen få´ mukost och dansa´
- *skrattar* Jaha, skulle du dansa om du fick mer mjukost då?
- Bäbisen dansa´ och sjung´ I like it! 
- Ja, just det han sjunger ju I like it också... Du måste sluta se på reklam..

Ont det gör ont...

Idag har jag ont i armarna... Jag gjorde nämligen en bragd igår, handskottade hela allén! Det var rätt så tungt att skotta 30 cm snö, även om det var lätt snö. Jag var tvungen att skotta fram mig så jag kunde komma ut med bilen. Jag stoppade sen Alexander som har en traktor och frågade om han kunde tänka sig att ha lite jour här i två veckor framöver då Anders är borta. Det kunde han, på eftermiddagen kom han och skottade hela gårdsplanen och båda vägarna. Skönt att man inte behöver bry sig om det iallafall. Det är ju lätt värt att betala för skottningen då man är ensam hemma utan Anders som skottar med vår gamla traktor. Vet att jag borde lära mig starta och köra den men det skulle ju ta sju år för mig att skotta av allt med den traktorn, jag vet ju inte hur man kör med ett blad. Då ska man backa och ha sig för att styra undan snön.

Men det är verkligen sjukt mycket snö som kommit, det måste ju vara 60 cm som singlat ner? Och det snöar ju fortfarande!



Handskottat by me!

VAB med UVI och Pingu

Idag är jag hemma med Lovis. Hon har sovit ganska oroligt inatt men hon är lite mindre grinig idag så jag hoppas att penicillinet biter. Det hör ju inte till vanligheterna att jag är hemma med Lovis och nu får man se lite nya barnprogram med henne. För ett tag sen satt vi och skrattade åt Pingu. Kan bara inte släppa versionen med svensk text som jag sett en gång för länge sedan. Det är det enda jag tänker på då jag ser Pingu.

Pingu med svensk text


Snö, snö, snö

15 grader kallt och 3 dm snö och Anders är i Skottland... Man kan ju verkligen hålla sig för skratt. Nu är det bara att gå ut och skotta... Men det är ju bra motion iallafall...


Bajs, surkiss och Stackars Lovan!

Natten till fredag vaknade Lovis kring 23.00, vi hade precis gått och lagt oss. Jag gick in till hennes rum och la mig med henne i sängen. Hon somnade om och jag smög ur hennes säng och in till vårt sovrum igen. Gick väl en 10 minuter sen vaknade hon och grät igen. Anders gick in till henne och la sig en stund och hon somnade igen. Men han hann just inte ens komma tillbaka till vårt sovrum innan hon vaknade igen. Så där höll det på några gånger. Sen kom hon in till oss och sov i vår säng men vaknade var tionde minut och grät. Så där höll det på till ca. 04.00. Anders stannade hemma med Lovis på fredagen och de sov till ca. 08.30. Jag klev upp kring 06.30 och åkte på jobbet.

Jag kom hem från jobbet kring 13-tiden. Lovis hade gnällt ganska mycket och inte varit sig själv. Vi undrade ju vad det var för fel med henne, men det är ju inte lätt att veta när de är så små. Hon är ju förkyld och hade feber och hosta i lördags men nu var hon ju bara snorig.
På eftermiddagen var vi hos mamma och pappa. Jag la mig för att vila lite i soffan och Anders skulle gå hem och packa inför sin Skottlandsresa. Mamma kom in och sa att Lovis blöja luktade riktigt illa. och nu kan man ju kanske tänka:
- Gör inte blöjor det då?
Jo, bajsblöjor, men inte pinkblöjor. Lovis pinkblöja var alldeles gul och luktade RIKTIGT illa. Vi snackar typ surt gubbpiss. Nu kanske ni undrar hur jag kan veta hur surt gubbpiss luktar? Jag har sommarjobbat på ett äldreboende en sommar och då får man såna obehagliga pissupplevelser... Ni som jobbat med sånt vet precis vilken lukt jag menar. Men det var ju iaf bra att hon hade en sån där blöja för då blev vi ju ett steg närmare att veta varför hon var så ledsen. Misstanken föll ju starkt på urinvägsinfektion.
Vi försökte få henne att sitta på pottan och pinka för att kunna få med ett prov till vårdcentralen. Men hon blev bara hysterisk och sa att hon inte ville kissa. Jag ringde ner på vårdcentralen och de frågde om hon hade feber. Jag sa att hon förmodligen inte hade det men de ville att jag skulle ta tempen. Och jag HATAR att försöka ta tempen på henne för det går bara inte. Vi har en tutte som är en febertermometer och den säger hon bara:
- Lovis vill inte ha febertutten
Vanlig temp vill hon inte ta under armen heller. Och att ta den analt skulle jag inte ens tänka på att göra, hon skulle bli helt vansinnig. Skulle aldrig gå att hålla henne still för det.

Jag åkte ner på apoteket för att se om det fanns någon sån där temp man tar i örat, men det var ju bara beställningsvara. Ringde ner igen på vårdcentralen och fick en tid för henne 15.30. Åkte dit, fick träffa en doktor. han klämde henne lite på magen och frågade en massa frågor. Hon hade dessutom inte bajsat på hela dagen och han trodde att hon kunde vara förstoppad. Men han tyckte att den illaluktande blöjan var en indikation på att det var urinvägsinfektion. Han frågade en massa frågor om hur blöjan sett ut och om det var flytningar och grejer i den. Ja, herregud hur skulle jag kunna veta det? Det gick ju inte ens att vara i närheten av den äckelstinkbomben, än mindre syna den riktigt...Det är då man känner:
-Jaha, är jag någon sorts dålig och oerfaren mamma nu då som inte synade blöjan? Är det någon sorts allmän åtgärd som man ska vidta när det blir så?
Lovis fick iaf en liten plastblåsa som hon skulle pinka i. Vi åkte iväg på korvkiosken och gav henne festis och en korv. Väntade och åkte till vårdcentralen till 16.45. Inget pink i blåsan, inget prov alltså och de stängde 17.00. De sa att vi fick ringa sjukvårdsrådgivningen och åka ner de 7,5 milen till Sollefteå om det inte blev bättre.

Vi åkte till affären och köpte en massa päron- och plommonpuré för att få igång magen på henne så vi kunde utesluta förstoppning. Åkte hem och hon grät en stund och sen var hon pigg och glad resten av kvällen. Hon åt lite plommonpuré, torkade plommon och kvällsfikade. Vi tänkte att nu måste det ju bara lossna i magen, men icke.  När vi skulle byta pinkblöja luktade det riktigt illa igen. Jag tog fram barnens läkarbok (väldans bra bok) och där stod det jättebra om urinvägsinfektion, vilka symtomen var och vad man skulle göra. Bestämde mig för att åka ner till sjukhuset morgonen därpå.
Lovis sov hela natten och det blev morgon. Hon satte sig upp i sängen och sa;
- Lovis vill inte kissa
Jag ringde sjukvårdsrådgivningen och de sa direkt att jag skulle åka ner på akuten. Jag tog med mig mamma eftersom Anders åkte till Skottland tidigt på morgonen. Vi fick vänta rätt så länge där nere men provet visade på vita och röda blodkroppar och bakterier, alltså urinvägsinfektion. Inte undra på att hon varit grinig, det har ju gjort jätteont då hon kissat! Vi fick någon sorts penicillin utskrivet. Åkte på stan en snabbis, köpte en sån där febertermometer som man tar i örat, nya vinterskor till Lovis och ett pra strumpbyxor till henne. Sen åkte vi hem.

Ikväll har vi bara haft lite lördagsmys. Har legat i soffan och läst pixiböcker med Lovis och tittat på melodifestivalen. Till min stora glädje har hon bajsat TVÅ gånger också! Det är väl enda gången jag med entusiasm frågat Lovis:
- Men, det luktar baaajs här! Åååh, lilla gumman har du bajsat? Säg att du har bajat nu då.

Så nu är det kvällen, Lovis har fått sin medicin och sover. Anders har landat i London. Jag sitter här ensam och skriver lite, ska läsa lite bloggar och sen blir det sängen.

Men tänk att man kan uppskatta en sur pinkblöja och bli riktigt glad över en skitblöja?

 

Liten sjukling får fika i i sina små glas och sitta i småfåtöljerna och se på Bamse

   
Väldigt bra att ha!                                           Nu kan vi ta tempen på Lovis!


Förbryllad Loco

Lovis har fått en liten leksakshund som skäller och rör på sig av sin dagmamma. Loco blev väldans förbryllad på vad det var för tingest

  

Kakelugnsgrillad korv

Idag blev det en enkel men god middag...


Bara i Ramsel´



-OKQ8 Ramsele
- Hej! Det är Jessica Brorsson. Är Anders där?
- ja, han kom just in.
- Kan du säga åt honom att köpa ströbröd?
- *skratt* Ja vänta... Öh, Anders, du ska köpa ströbröd!
- Tack, hej då!

Lipstick Jungle

Ser inte så mycket på TV nu för tiden men den här serien gillar jag, lite lik SATC fast inte lika rolig feller bra örståss. Skön att slötitta på iallafall. Ville bara säga det så här i reklampausen...








Kommer inte dessa damer tillbaka i rutan snart?


Tack för alla kommentarer!

Åååhhh, vad roligt det var att komma hem från jobbet idag, logga in här och få se en massa kommentarer! Tack för alla kommentarer om bloggande, bilder och gratulationer till Lovis!  Och som Carola skrev så kanske ni inte känner att ni har något att komma med i kommentarerna, men man behöver inte skriva så mycket. Det är bara roligt med ett litet hej så jag ser att ni varit här! Det är verkligen jättekul att se vilka ni är, vissa hade jag ju faktiskt inte en aning om!

Nu sa vi åka iväg på kalas till kusin Oscar!

Lovis 2 år!

Idag har vi haft kalas för Lovis. Hon fyller ju egentligen år imorgon den 2/2 men hennes kusin Oscar fyller på samma dag så då valde vi att fira henne idag istället. Hon fick en massa fina saker förstås. Massor med böcker, kläder och leksaker. Hon har blivit firad hela dagen. Peter & Malin kom förbi med Zacke imorse och sen har vi haft släkten här resten av dagen. Vi valde att inte ha något barnkalas med kompisar för Lovis i år. Det kommer hon att ha tids nog, hon är ju ändå bara 2 år. Dessutom har hon ju massor av barn i släkten som varit här idag. Så hon fick ju ändå ett litet barnkalas. Kul med folk men man blir tämligen trött.. Ska gå och lägga mig nu, skulle vara så skönt att ha en tidig kväll. Imorgon blir det kalas hos Oscar.

Lite bilder av vad några av sakerna Lovis fick idag.


Gungfår som Lovis fick! Visst är det underbart? Passar här på vår gård eftersom det varit får här förr..


 
                tuschpennor för små barn.                                     En rosa Bobbycar!
Tvättas av från händerna med bara vatten.                 Nu blir det åka av i salongen!

 

  
Ett jättegulligt bakset med kavel,            Några av alla böcker Lovis fick
                                    grytvante, formar, vispar                    Hon har läst några av dem i  sängen ikväll.                 

Och apropå släkt så måste jag bara lägga ut den här bilden på Zack och Lovis. De har blivit så lika varandra, man skulle ju lätt kunna tro att de är syskon! Men så är de bara fyrmänningar! Hur söta är de då??


      


Konversation med Lovis

Vi satt och åt lunch igår och Lovis tittar på mig och frågar;
- Va het´ din mamma?
Jag funderar lite om det är någon idé att svara på det eftersom hon är så liten och det är svårt att förstå det där med mammas mamma osv.. Men jag svarar:
- Min mamma heter Ewa.
Lovis svarar:
- Jaha
Jag frågar:
- Vad heter din mamma då?
- Ewa
- Nää, men det är ju min mamma som heter Ewa, din mormor. Vad heter din mamma?
Lovis tittar konstigt på mig och säger:
- mamma (och det är ju ett klokt svar)
- Ja, fast vad heter jag?
-Jessica
- Bra! Vad heter din pappa då?
- Dennis!
Här kommer Dennis då in på ett hörn eftersom han är med Jessica. Namnet Jessica hänger som ihop med Dennis för Lovis. Hon säger ofta Dennis & Jessica.
- Nää, men Lovis, vad heter din pappa?
Hon tittar på mig igen och säger
-pappa
- Ja, just det.Fast vad heter pappa då?
- Han hete AAAnders. Titta mamma, ser du nån traktor?
Så avslutar hon vår lilla konversation om mormor och mamma.

RSS 2.0