Ja, det är ju tur att man barnsäkrar...

Ironin var stor idag då jag satt och fikade en macka med Lovis i hennes lilla sandlådebåt. Jag tyckte nämligen att det var en herrans många getingar kring oss och vad finns där under ett säte om inte ett stort getingbo? Som jag slet för att det skulle bli någorlunda barnsäkert för de små uppe på logen och sen finns det ett stort getingbo i sandlådan!!! Där var det icke barnsäkert inte...
Vi har haft en sån enorm tur! Tänk lilla Mira som satt på golvet i båten vid getingboet på midsommarafton!! Lovis har ju också stått där hur mycket som helst och blåst såpbubblor! Vi var ju dessutom flera som både satt och stod vid båten på midsommar, kan inte fatta att vi inte såg några getingar då?
Nåväl, nu är boet iallafall borttaget, hoppas att de inte kommer och försöker att bygga igen. Var många gentingar som koma och "letade" boet idag.



På midsommarafton alldeles intill boet!

Midsommarafton

Efter mycket snickrande och städande uppe på ladugårdsbotten så stod då ladugårdsloftet klart för midsommarfest i fredags. Det blev en riktigt lyckad fest, mycket folk, vi var nog 30 vuxna och 12 barn. Det är så kul då man bara spontant kommer på att man ska ha en fest,  det brukar bli allra bäst då. Det var en hel del att fixa innan men vi hann! Vi tog det hela enkelt, alla tog med sin egen mat, dryck, filt och glatt humör! Och glatt humör hade vi verkligen allihopa! Både barn och vuxna hade en superhärlig kväll. Till och med regnet höll sig på avstånd. 

Vi har bestämt att vi ska göra detta till en tradition så nästa år är redan bokad! Längtar redan! 
 


Dans runt midsommarstången på hembygdsgården. Lovis, mamma, Linda och Jim.  Han var garanterat den yngste som gick runt stången. Han är ju bara 11 månader men tultade runt bra!


Gott med korv! Alla hemma igen efter dans runt midsommarstången på hembygdsgården. Himlen var mörk men vi klarade oss från regn hela dagen och kvällen.


Brännboll på grusplanen (eller det börjar likna en gräsplan), både barn och vuxna tyckte att det var superskoj!



Matdags! Nästan alla samlade runt bordet, vi fick trycka ihop oss lite för att få plats...Till nästa år måste vi nog snickra ett till bord och fler bänkar.  


Jimmen tyckte att kundvagnen var kul att leka med!


Små målare vid ritborden


Jag hade bäddat i en gammal överdel till en hästvagn så att barnen kunde ligga och mysa och läsa. Och Edwin han myste verkligen! Han somnade där och sov gott några timmar

!


Golvet uppe är nu vitt!

Minns ni att jag hade bilder på trägolvet som jag hade tagit fram uppe? Nu är det slipat och målat, bara golvlisterna som ska fram så är det klart där uppe. Blev en enorm skillnad i ljus! Synd att jag inte har någon bild på hur det var innan, alltså med den bruna heltäckningsmattan.. Men åter igen; jag älskar vitt!








soffan del 3

Det känns som att det kommer att bli alldeles för många uppföljare om den här jäkla soffan. Som ni förstår blev den inte såld... Men hennes man kom iallafall och tittade, ringde henne, babblade på ryska och sa sen till Anders:
- No buy

Jag vill verkligen bli av med soffan nu! Tror att jag ska sätta upp en lapp på ICA också... Jag vill ha sofforna från IKEA!!!


argalappen.se

Oj, oj vilken rolig sida det här är! "Fiffan" vad roligt! Att man till och med sätter sig vid dator och skriver ut lappar!






Självsanering


Soffan del 2

Imorse ringde min telefon. Jag svarade:
- hallå
- Hhei, mitt namn Oxana. Jag skickat maaälll till daj.
- Ja, just det om soffan ja
- jag inte kan micket svenska darfur jag inte ringa.
- Jaha, OK. Men jag förstår vad du säger så det går ju bra!
- Min man jobb med plant sätta utanfor Solleftå och kom 8 till 10 behöver utförlig vägbeskrivning. Kan du maaälll det?
- OK, jag mailar en vägbeskrivning och sen kommer din man mellan 8 och 10 ikväll?
- Jaa, bra, jag vaäntar maaäll då. hheeij då.
- Hej då.

Lite dåligt samvete man får då. Stackarn, hon ville ju inte ringa eftersom hennes svenska var så dålig och jag skrev som svar på mailen att hon skulle ringa om en vägbeskrivning. Men nu har hon fått sin utförliga vägbeskrivning så nu hoppas jag bara på att hennes man hittar hit då. Undrar just hur hennes mans svenska är? Eftersom han inte ringer själv utgår jag ifrån att den är obefintlig. Det blir spännade att se, men jag ropar inte hej förrän soffan är såld och borta.


Mail om soffan...

Har fått mail om vår soffa som fortfarande är kvar. Eftersom det har varit så många turer kring soffan och konstiga människor som ringt om den så tror jag inte förrän den är såld när någon säger att de ska komma och titta... Vet att det är lite elakt att lägga ut dessa mail men de är ju lite roande.... Speciellt det sista med "varsågod" är ju förvirrande roligt! Blir spännande att se om denna människa dyker upp.

Mail 1
Hej!

Säljer Ni ännu det soffa?


Mail 2
Hej! Jag bor långt, Torpshammar, därför jag vill vet: I vilken skick det finns en soffa? Hur gammal är år sedan vi köpt soffan? Är  det pris sista?


Mail 3
Hej! Det är jag igen. Skriver, varsågod,  Er adress och väldigt specificera en väg. Min make kommer på fredag på kvällen kl. 20 cirka.

Mitt sommarlov...

vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli!! Onsdagskväll hade vi skolavslutning på min skola så nu är det bara några dagars arbete kvar. Jag kommer dock att skjuta upp dem, känner ingen inspiration att sitta och göra lokala kursplaner just nu, men ska ta tag i det lite senare. Vill jättegärna åka ner till kompisarna i Härnösand några dagar och bara slappa.
Ser vram emot ett långt härligt sommarlov nu!

Trappen

Jag har målat om vår trapp och väntar nu bara på att snickaren ska bli färdig med det nya räcket också. Kommer att bli såå fint! Ska skriva något fint på något trappsteg också. Känns skönt att trappen är målad och klar tills det nya räcket kommer.









Den här gamla hyllan fanns...

på mitt lekis en gång i tiden. Den fanns också lådor till den, smala överts och stora lådor nedtill. Men någonstans på vägen försvann de. I vilket fall fick mamma och jag tag på den här hyllan förra sommaren och sedan har den stått ute i ladugården i väntan på uppfräschning. Nu tog jag tag i det hela och målade om den vit (vad annars). Jag är riktigt nöjd, tycker till och med bättre om den här än bokhyllan från Mio som jag sålde! Inte illa för en gammal, skabbig hylla!






Gjorde också lite arrangemang av Anders whiskeyflaskor och annat. Ville liksom kompensera honom för den puttinuttiga, romantiska toaletten...
   
Anders favorit Bruce ligger och vilar i en hylla

Total toa makeover

Jag brukar samla på mig en massa checkar från ICA och sen köpa något jag vill ha. Förra gången köpte jag en vattenkokare i aluminium. Nu har jag väntat och väntat men inte hittat något som jag ville ha. Men så hade de nu fått in en massa lantligt, romantiskt på ICA så jag "köpte" dessa saker för mina checkar. Så gjorde jag om vår toalett! Från svart, vitt och brunt till vitt, rosa och grönt! Målade den gamla spegeln och Lovis lilla pall i rosa. Anders tyckte att det blev lite väl puttinuttigt men jag är jättenöjd! Det blev så väldigt ljust och somrigt!






before


after


RSS 2.0