En kvällstur till Urkult

Ikväll tog Anders och jag med oss Lovis till Näsåker för att gå på Urkult. För er som inte vet så är Urkul en stor festival som hålls i Näsåker vid nämnforsen varje år. Själva stället där scenen ligger är otroligt vacker. Scenen ligger på en nipkant och det blir som en stor gryta där scenen ligger längst ner, man sitter som i en gigantisk rund slänt. Varje år inleds festivalen med Eldnatt när solen gått ner. Då är det alltid uppträdanden med dansare och eldslukare och dyligt, det är verkligen en upplevlse att vara med på! I år gick vi dock inte in och såg det eftersom Lovis var trött och kunde inte riktigt somna i allt spännande ståhej, dessutom ska ju Anders upp och jobba imorgon.
Festivalen har blivit jättestor med åren och jag vet inte riktigt hur många tusen som rör sig på festivalområdet, 15.000 kanske?  Inriktningen på festivalen är folk- och världsmusik så just musiken är väl kanske inte i min smak, men det är däremot stämmningen! Det är helt underbar stämming där, folk har sina tält uppslagna och sitter och sjunger, surrar och dansar. Det är en tämligen barnvänlig festival och många åker dit och tältar med sina barn, det är väl inte ngt som jag skulle vilja göra, men jag tycker ju inte om att sova i tält heller...Dessutom vill jag ju kunna slappna av när jag åker på festival, inte springa som en tok efter Lovis.
Ikväll åkte vi bara dit för att käka Thaimat som de har där, den är sååå jädrans god! Dessutom skulle vi reka lite vart våra kompisar hade sina tält så man vet var man ska då vi ska dit imorgon kväll. Då blir det partaj igen! Jag som inte trodde jag skulle bli sugen på fest igen efter min Härnösandshelg.... Men jag är supersugen på att åka iväg och urkulta nu! Ska fösöka att komma iväg redan på dan imorgon. Flörta lite med mor och far så de kan ta Lovis lite tidigare än vad det var sagt...



En bild från Eldnatten 2007



Emelie, Johan, Lovis, Anders, Jenny och Jessica vid sina tält. Hela festplatsen är fullsmäckad med tält, tvättlinor, presenningar. Låter kanske inte så mysigt, men det är det!



Lovis tyckte att det var supermysigt eftersom det dök upp en ostkrokspåse där på filtarna...

Tur på islandshäst

Igår kväll var jag på en tre timmars ridtur på islandshäst tillsammans med Jessica och Jenny. Det var säkerligen 10 år sedan jag satt på hästryggen sist så det var lite nervöst innan vi kom iväg. Jag har aldrig ridit islandshäst och det var verkligen över förväntan! Gud så härligt det var att bara sväva fram på en töltande häst! Helt underbart!
Och tänk så vackra ridvägar och skogar vi bor i kring! Helt otroligt. Jag är helt salig och lycklig. Hade glömt bort hur härligt det var att vara på ridtur ute i skogen. Och vilken häst jag fick rida, hur cool som helst men samtidigt var det ändå fart på honom. Han heter Jappur.

Detta måste jag ju bara göra om!Jag har ju för det första ett presentkort kvar att utnyttja. Hans och Tina som äger Rafnasils islandshästar (som ligger en bit bort på vår gata) har ju haft sina hästar på sommarbete hos oss förra sommaren och då fick vi och mamma och pappa presentkort på 400 kr var hos dem. Nu har jag utnyttjat mitt presentkort ikväll men jag vet att jag får mamma och pappas eftersom de inte är intresserade av att rida :)
Jessica och jag pratade om att man verkligen borde vara ett gäng som åker ut på en tur minst en gång i månaden. Man kan ju ta en kortare tur eller ta en lektion också. Nu blir det ut på tradera och leta ett par nya ridbyxor, mina gamla är så tighta och obekväma.... Ridskor skulle jag också vilja ha, har ett par vinterridskor men inga höst och vår ridskor.

Faktiskt har jag inte någon väldig träningsvärk idag heller! Otroligt!




I stallet innan avfärd



Jappur - hästen jag red



Hästarna fick dricka lite i älven och det tyckte de om!



Jag och Jappur i älven! Svalkande och härligt!



Fikapaus i skogen, Jenny, Jessica och jag.



Gott med lite fika.



genom skogarna, hur mysigt som helst!



Jessica knyter fast sin häst när vi skulle fika

Lata dagar i solen

Nu är det bara lata dagar i solen som gäller. Äntligen är sommaren här!!
I fredags var Lovis och jag hos mina svärföräldrar i deras husvagn som står i Ramselesjön. Vilken härlig dag det var! Lovis badade både i balja och i sjön, hon var hur nöjd som helst!





I går på dagen var vi med Lovis på barnkalas hos Elvira som fyllde 4 år. Barnen hade så kul, de fikade, busade och badade!





På eftermiddagen åkte vi upp till svärföräldrarna i Ramselesjön igen. Härligt med lite svalkande vatten! Våra kompisar Allan och Anna kom upp och var med oss hela dagen och kvällen. Min mamma och pappa kom också uppsusandes på motorcykeln och tog sig ett dopp. Det var verkligen en härlig kväll! Vi skulle egentligen gräva lite mer på tomten på kvällen men det orkade vi inte med när vi kom hem. Det var ju fortfarande jättevarmt på kvällen.



Lovis badar med sin mormor och morfar. Morfar försöker att busa med mormor och blöta ner henne! Men det är ju egentligen han som är badkrukan.



Anders grillade



Mamma, pappa, Anna, Allan, Anders och svärmor. Lovis sitter i lilla campingstolen och "läser" en pixibok.

Rosenhäcken ett minne blott

Så har vi då gjort steg ett i förberedelserna för att lusthuset ska upp: grävt upp och flyttat buskar. Vi har ju en jättefin rosenhäck med vita rosor som jag ville ha kvar. Anders tyckte att vi skulle kassera den... Förmodligen kommer den inte att överleva för nu är den alldeles begravd... Den var jättesvår att gräva upp och flytta för buskbitarna höll liksom inte ihop och det var miljarders rötter på den som stod åt alla håll. Men Anders slängde ner dem och försökte väl att vända dem så gott det gick. Men det konstiga är att han liksom begravde hela busken. Han menar på att alla växter strävar uppåt och att den kommer att komma upp. Det betvivlar jag starkt, den är ju HELT begravd! Den lär ju dö och förmultna. Jag tror att det är så att han egentligen inte vill ha kvar den där häcken ;)
Idag ska jag försöka att googla lite om hur fasen man gör då man flyttar växter! Google är fantastiskt, det mesta finns där! Om det är någon av er som vet hur sånt här ska gå till så får ni gärna tipsa!

så här såg häcken ut när den var nedklippt innan vi grävde upp den


Och så här ser den ut nu, eller ser inte ut! Vildvittreröst:
- Vaaar äääär den lilla rrrosenhäcken??? Syyns inte, fiiinns inte!!


Bajskorvar på femman?

Alltså, det är ju Pride vecka på femman den här veckan. Och det tycker jag är jättebra, men vad ska femmansymbolen som kommer upp innan reklamen föreställa? Jag tycker det ser ut som en stor hundskit som ligger i gräset men den rör ju på sig!!! Och tittar man närmare så är det två bröstvårtor på bajskorven!!!


Lite roar de små..och de små roar de stora

Man kan inte säga att Lovis är svår att underhålla eller egentligen behöver dyra leksaker. Mamma har en massa korgar med snäckor, stenar och kottar hemma hos sig och Lovis älksar att hålla på med dem. Stenar är hon speciellt förtjust i. Ikväll tog mamma och jag med henne till vårt stenplockarställe och plockade lite sten och kottar som Lovis skulle ha här hemma. Lovis tyckte att det var rema rama paradiset eftersom det var så mycket sten där. Lite roar de små!



Anders har kapat alla buskar som ska flyttas när vi ska göra i ordning för lusthuset. Traktorn står klar och väntar på gården och imorgon kväll blir det grävning! Lovis upptäckte att det fanns en mycket större traktor än den hon har i sandlådebåten. Båten är förresten målad och fylld med sand nu, segel och sånt får vänta eftersom det kom ett lusthus emellan... I vilket fall pekade hon på sin traktor i sandlådan och sa;
- takto
Sen pekade hon på den stora traktorn och sa med hög stämma;
- määäähh takto ojojoj!

Hon är så jäkla rolig nu, det bara sprutar ut nya ord varje dag! Lite roar de små och de små roar de stora! Jag skrattar åt henne varje dag!




Det tar emot...

Köpte linoljefärg till lusthuset i Sundsvall. Helt sjukt vad det kan skilja i pris. 2,8 liter gick på 435 kr på Bauhaus och i Beckers egen jäkla affär gick samma burk på 695 kr. Jag åkte till Beckers egna butik för att jag tänkte att de skulle vara billigare där... Men icke... 260 kronor i prisskillnad! Det är ju nästan så att man har lust att höra sv sig till Sverker O! Tur att jag hade tittat på Bauhaus innan!

I vilket fall står de där burkarna i trappen och bara stirrar på mig... Jag är inte ett dugg sugen på att sätta igång och måla alla småbitar som lusthuset ligger i! När man målar med linoljefärg så ska man måla 4 ggr... Först grunda med utspädd färg och sista två lagren med outspädd linoljefärg.

Lämnade Lovis hos mamma och pappa när hon sov eftermiddagsluren idag och tänkte att nu jäklar ska här målas! Tog med mig burkarna och en till tom burk och lacknafta. När man grundar ska man späda linoljefärgen 40% med lacknafta. Jag var full av energi tills jag kom upp på lagårdsbotten och såg alla miljarders småbitar som ligger utspridda. Luften gick bara ur mig då jag såg allt. Beslöt mig ganska snabbt för att jag målar lusthuset när det är ihopmonterat istället... Jag hatar att måla såna där jäkla småbitar och skit. Dessutom ska ju allt vara vitt så det är ju bara att kladda på då allt sitter på plats och är färdigmonterat! Jag orkar verkligen inte stå och måla alla småbitar fyra gånger. Jag vet ju inte ens vad som ska sitta vart så det är svårt att veta vilka sidor av varje liten bit som ska målas.

i kväll ska Anders åka och låna en traktor så vi kan gräva upp buskar och planera trädgården lite. Det ska göras någon sorts grund till det hela också. Hoppas att det går snabbt att göra det så vi kan montera ihop lusthuset så jag kan måla det under varma augustikvällar... För varmt blir det säkert från och med 1:a augusti då jag börjar jobba...




det här är ju bara en del av alla småbitar...

Men även om det tar emot just nu så vet jag ju att det kommer att bli kalasfint! Tänk att få sitta där ute i sommarkvällen med ett glas vin eller något smarrigt fika!

Mina vänner!

Glömde ju att lägga in lite bilder på mina kära Härtnavänner! För er som inte vet så bodde jag i Härnösand från att jag var 20 år tills jag var 30. Så dessa är vänner jag haft under 13 års tid! De sista två åren mest via telefon och så åker jag ju ner lite då och då.



Det här är en bild från 2007 då jag åkte ner och vi hade en tjejhelg! På det här kortet är alla Härnösandstjejerna samlade! Vi tog inget sånt kort i helgen så lägger in det här gamla istället.



fr. vänster jag, Ellen, Malin O, Malin N, Lisa



Camilla och jag. Camilla är från Härnösand men bor numera i Göteborg. Vi hade inte träffats på två år!



Det var stadsfest i Härnösand i helgen massa artister, Brolle, EMD, Nordman, Elin Lanto mfl. Här är jag och Malin i Wallmans salongers partytält. 



Jag, camilla och Malin O i på Wallmans



Ellen försökte agera en utschleten tre-barnsmor! Hon lyckades inte någe vidare, hon är ju fräsch som en nyponros och alldeles nykär! Lite svårt att upprätthålla en sliten look då man bara lyser av förälskelse! Men ett bra försök!



Nu var jag ju inte ute efter samlag i helgen... Det var så här att Ellen och jag hade en lattjolajbanlåda med diverse innehåll för ca 12 år sedan. Lattjolajbanlådan var vår ständige följeslagare när vi gick på kåren. Under denna tid var också filmen Yrrol väldans populär och vi gjorde en skylt från filmen. I helgen åkte lilla lattjolajbanlådan fram igen och jag hittade bl. a denna skylt!



Lisa som fyllde 30 fick en biljett till Winnerbäck och presentkort på IKEA från oss. Lisa flyttar till Stockholm i augusti, så då är det en till som försvinner ur det forna gänget. Bara Ellen, Malin O och Malin N kvar i stan. Lite sorgligt. Men vi får väl göra en tradition av att ha en revival varje år.



Ett gammalt kort på mina lärarförbunds- och schlagerkollegor! Ingrid, jag och Lena satt i lärarförbundets styrelse i Härnösand och vi har haft mycket kul tillsammans! Vi har haft schlagerkvällar och varit på otaliga resor med styrelsen!Lena kunde tyvärr inte träffa Ingrid och mig i helgen. Men ingrid och jag gick ut och käkade och surrade.



Jag och Ingrid för 4 år sedan!

Revival

Så har jag varit några dagar i Härnösand. Träffat alla gamla vänner, en del har jag inte träffat på två år. Det har verkligen varit jättekul att få återförenas en gång med alla trots att så mycket förändrats och ändå känna att alla var precis sig lika och allt var precis som i de gamla goda tiderna! Alla är i olika skeenden i livet, en del vill inte vara där de är just nu, en del är, som jag fullständigt nöjda med läget. Vissa är nyseparerade, andra alldeles nykära, en gravid, en lämnar Härnösand för huvudstaden i söder, en annan lever livet i Götet, någon ska börja nytt jobb och har snart utflugna barn... Det är härligt att kunna träffas, partaja eller bara ta en lång pratstund om livet, himmel och helvete, ångest och längtan. Att direkt kunna hitta tillbaka till där man lämnade samtalet sist man pratade eller bara ta upp en ny tråd direkt känns bra, vänskap som den ska vara.

Malin O: Får nog damma av min gamla Partypinglakrona och ge den till dig! Vilken uthållighet!
Malin N: Åh, trodde aldrig att jag skulle bli sugen på att skaffa nr 2, men du inspirerar ska du veta!  Snart har du en liten bäbis och har klarat en till graviditet! Jag ser fram emot att skaffa nr 2 i framtiden!
Ingrid: Lycka till med nya jobbet! Och du... Du är den fräschaste 48-åring jag känner ;)
Ellen: Så underbart härligt att du fått blivit kär igen! Och i världens coolaste och omtänksammaste karl! Allt ordnar sig till slut! Jag är verkligen glad för din skull!
Lisa: Vi bestämmer väl att hela gänget kommer ner på poolparty hos din nyfunna brat om ett år? ;)
Camilla: ät skit ;) *asg*

Jag har också fått tagit på mig Partypinglaskepnaden igen och det har varit superkul med många hysteriska skrattatacker! Dock är det slitigt att festa i två dagar, det måste jag ju erkänna. Jag är för gammal, man har inte samma partyork som förr. Några av vännerna tog en tredje festdag också men jag orkade inte.. Krogen lockar liksom inte längre, det är roligt att träffas, surra och dricka men krogen kan jag vara utan. Dessutom blir man så trött av att vara ute man får ju inte alls samma sömn som när man är hemma och jag klarar inte att vara utan 8 timmars sömn i flera dagar. 3 nätter med ca. 5-6 timmars sömn varje natt. Trots att jag inte gick ut på lördagen så kom jag ändå inte i säng förrän halv fyra på natten. Jag var jättetrött i morse och sov dessutom 2,5 timmar när Lovis sov sin eftermiddagslur idag, börjar inte bli människa förrän nu!

Jag tror att jag är "skadad" av mitt lugna familjeliv i lilla byhålan.. Men skadad på ett bra sätt. Trots att jag har haft jättekul har jag längtat så otroligt efter Lovis och Anders. Redan efter en dag smög jag fram mobilen och tittade på en film på Lovis som jag hade... Roligt det där. När man åker iväg är man alldeles uppspelt och glad att få åka iväg och göra något annat och bara slappa och sen går det bara en dag så längtar man ändå hem. Jag har aldrig varit så förut, har liksom känt mig hemma mest överallt och aldrig längtat hem när jag varit borta. Men det är klart, det är lite annorlunda nu när jag har en underbar karl och ett litet charmtroll att längta till.

Det blev 4 dagar utan Lovis och Anders, men nu är ordningen återställd och jag har kommit hem till min lugna lilla byhåla och jag kan återgå till mitt familjeliv igen!

Jag har blitt faster!

Idag kom pappa springandes genom hästhagen (för er som inte vet bor vi granne med mina föräldrar) med ett stort leende och med armarna i någon slags segergest och jublade;

- Jag har blivit farfar!!

Jättekul! Jag har alltså blivit faster idag! Brorsan och Linda hade datumet satt till den 20 så den lille killen kom tidigare än beräknat! Fort hade det gått, 1,5 timme så var han ute. En drömförlossning som det verkar. Tänk om man kunde begära en sån nästa gång det bär av... Lilla killen vägde precis 3500 g och var 49 cm lång. Han har tydligen massor med mörkt hår och blå ögon. Jag väntar spänt på att få ett mms med en bild på honom!

Åhh, jag vill ner till Stockholm och nusa bäbis! Konstigt det där, innan  jag fick Lovis tyckte jag inte alls om spädbarn, tyckte mest att de bara var fula, skrynkliga och framförallt så fanns det ju ingen styrsel på dem! Var rädd att ha sönder dem om jag skulle hålla i ett. Inte ens då Lovis var ett spädbarn kunde jag inte riktigt förstå alla som fick en alldeles drömmande blick och bara suckade när de fick hålla i henne. Jag tyckte att det var ganska tråkigt med en liten bäbis som bara sov, åt och sket... Men nu får jag den där drömmande blicken då jag ser ett också... Blir det någon sorts flashback till spädbarnstiden som aldrig kommer igen eller nåt? Vet inte riktigt vad som händer när jag får nusa på en bäbis men man blir liksom sugen på bäbis helt enkelt.

Nu ska jag packa inför Härnösandsresan imorgon. Ska ner och fira en kompis som fyllt 30 och träffa kompisar som jag inte träffat på alldeles för länge! Blir borta tills på söndag så det blir nog tyst här några dagar nu.

Nu ska jag umgås lite med min sambo som äntligen är hemma igen! God kväll!

Köp ett putarsle!

Haha, titta vad man kan hitta på tradera! Ett putarsle! Var bara tvungen att kopiera texten och bilden för att det bara är så jäkla roligt! Det är alltså inte jag som säljer arslestrumpbyxorna.... Det ser ju helt sjukt ut på bilden!!

Objektsbeskrivning

Helt nya naturfärgade i small 34--36 ( även en liten 38)

Jag har även ett par svarta i M i en annan auktion!

Har inte sett sådana här "trosor" någonstans i sverige!!

Passa på!!!!!

Varför är det ok o ha inlägg i bhn o inte i trosorna för en snygg form. När man väl börjat använda dessa "trosor" så kan man inte sluta! Byxor, shorts, kjolar ja allt sitter bättre!! Eller varför inte på gymmet;-)

Från och med nu sitter ALLA byxor snyggt på dig;-)

Du får en rumpa snyggare än kändisarna!!

Denna "gördel håller även in magen.

Det är riktiga silikon pads i små "fack" i trosorna!

Första gången jag provade var jag "fast"!!!

 

Få en fantastisk rumpa på en minut!

Få putrumpa o smalare mage direkt!!.

DESSA TROSORNA HÅLLER ÄVEN IN MAGEN OCH LYFTER HÖFTERNA O RUMPAN!

SEXIGA! SKÖNA! OSYNLIGA & PEFEKTA!


drömrumpa!! push up~kändisrumpa~figurformare~s-m

Alldeles tomt och trist

Anders är på fiskeresa och det är så tomt här hemma. Jag får liksom ingenting gjort, glor bara på TV känns det som.
Har ingen inspiration att skriva nåt om någonting heller.... ingen inspiration att pyssla med ngt speciellt heller. Därför är det lite tyst här på bloggen just nu.

Har drivit runt på tradera några dar, suktat på lite kläder till mig själv, gjort några fynd till Lovis så klart. Köpte en till fem myror tröja i stl 92 så hon kan ha den längre fram också. Är helt tokig i fem myror kollektionen på Lindex och nu ska de inte sälja den längre heller och då bara måste jag ha en massa kläder till Lovan i den!


Ny rosa solhatt Fem myror från Lindex strl 48/50


T-shirt stl 92 "fem myror är fler än fyra elefanter"


LINDEX, FEM MYROR Tunika, klänning. NY!!!!!

Veteranbilsdagen

Så har den årliga classic och veteranbilsdagen gått av stapeln för i år! Känns som att det blir större och större för varje år. Förra året var det 350 fordon och 2000 besökare! Känns som att det var ännu fler bilar i år!
Man blev ju lite orolig igår när regnet öste ner, men så då vi klev upp imorse var det sol! Och den har strålat hela dagen! Det har ju varit kanonvarmt!
Som vanligt massor med fina bilar, i år förälskade jag mig i en liten fiat med hjärtan på! Jag har en förkärlek för små, fräna bilar. Den lilla fiaten med hjärtan på hade också en pytteliten tillhörande husvagn! Hur gulligt som helst!

Varje år är det också modevisning med mode från 30, 40, 50, 60 och 70-tal. Det är jättekul att se alla gamla kläder! Tänk vad fina klänningar de hade på 50- och 60-talet! Just nu är jag lite förälskad i prickiga klänningar. Ikväll ska jag ha på mig en svart klänning med vita prickar.

I år var det också en bugguppvisning som ar otroligt bra! Jag blev helsugen på att lära mig bugga! Såg så himla roligt ut. Det var fyra ungdomar (gud, så ålderdomlig jag låter) som tävlingsdansade och ska tydligen vara riktigt duktiga. De åker över hela Sverige och tävlar.

Ikväll blir det cruising med alla gamla bilar och ett rockband som spelar, ska bli kul att festa till lite. Förra året hade vi dop dagen efter så jag gick hem tidigt med  Lovis, året innan det var jag gravid och bara trött. Men i år blir det fest! Anders ska gå hem med Lovis, han åker ivg på fiskeresa imorgon. Det roliga med den här dagen och kvällen är att alla är ute, åldrar och generationer blandas och har trevligt. Man surrar med massor av folk och det är många som kommer hem till föräldrahemmet just den här helgen så man träffar många som man aldrig annars träffar.

Nu ska vi ner till mina svärföräldrar och käka smörgåstårta! Ska bli mumsigt värre!







Nattsudd i sommarnatten

Ljus, tyst, stillsam och vacker är min by i sommarnatten

Några enstaka bilar på genomresa bryter tystnaden

en hund skäller på avstånd

Gjafar är vaken och betar

Lovis, Loco och Anders sover stillsamt

och det ska jag också göra strax


Fyra underbara år

Idag då Anders kom hem från jobbet hade han med sig fyra, vackra vita rosor till mig. Jag som till och med hade lagt in en påminnelse på telefonen hade faktiskt glömt bort att vi firar fyra år idag... *skäms* Jag har varit så inne i skorpbakning och annat idag att jag helt hade glömt bort det! Det är så roligt att få blommor och så vackert att ha hemma. Jag älskar verkligen vita rosor och jag älskar verkligen min Anders!

Tänk att det redan gått fyra år sedan vi blev ihop... Fyra år sedan vi cyklade tandemcykel hem från Helena efter att ha suttit uppe och pratat en hel natt, fyra år sedan vi svirade runt på gatufesten och var bubblande, underbart nykära! Det känns som att det hänt mycket på de fyra åren. Anders sa upp sig från sitt jobb och flyttade från Umeå till mig i Härnösand, jag tog friår och vi åkte till Spanien och bodde där, jag sa upp mig från mitt jobb och vi flyttade hem till Ramsele, vi köpte hund och hus, renoverade hus (gör fortf), vi har fått vår älskade lilla Lovis, Anders har börjat plugga till vindkraftstekniker.

Jag hoppas verkligen att vi får dela resten av vårt liv med varandra och att vi får många underbara år tillsammans!





Skorpor

Idag har jag bakat skorpor, de blev jättesmarriga. Gjorde enligt ett grundrecept och prövade att stoppa i saltlakrits, polkachoklad och punchpraliner. De med saltlakrits och polkalakrits blev jättegoda, de med punchpralin rann ut lite och blev inte fullt så smarriga. Man kan ju prova att ta vad som helst som man vill ha i skorporna! Ett enkelt recept iaf!

Grunddeg (ca 45 st)
3 ägg
3 äggulor
4 dl strösocker
8-9 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Vispa ägg, äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i tre delar. Arbeta in den smaksättning du vill ha. Forma varje bit till en avlång limpa. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i 25-30 minuter. Låt dem svalna av och skär i sneda skivor. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Lägg skorporna glest på plåt och torka i 30 minuter. Låt kallna på galler.



Mammas födelsedag

Idag har vi varit och uppvaktat min mamma som fyllde år. Hon fick ett litet kort av Lovis och en kristallkrona från IKEA som hon gått och titta på flera gånger. Jag fick scrappa lite och göra ett kort och det var ju roligt att jag fick använda lite av de fina pappren jag köpt på panduro. Kortet är taget från när vi hade kommit hem från BB och mamma fick träffa Lovis för första gången. Mamma älskar den bilden och det är ett starkt minne för henne och hon tycker att kläderna Lovis hade på sig var så söta! Hon brukar säga;
-Tänk Lovis, då jag fick se dig första gången, då du hade rosa klänning och små spagettiben med strumbyxor!




Blir alldeles till mig av en röd servis!

I could not help myself! Jag var bara tvungen att ha den! Because Lovis is worth it! Var på byns färg- och leksaksaffär idag och gissa vad som står där i en av hyllorna??? Och för 179 kr, billigare än i nätbutiken jag hade hittat den på. Jag har varit överlycklig och lekt med Lovis hela dagen! Oj, vad sånt här är kul!!! Undra om man får vara med när hon ska leka med Barbies också?Eller ute i sandlådan? Eller ännu bättre, leka kurragömma i höstmörkret!!! Eller smygleken där man smög sig på varandra och blev tagen typ? Gud, vad kul det var att vara barn!  


No country for old men

Ohh, god vicken seg film... Såna här gånger är det superbra att ha en laptop så man kan sitta och bara halvse! Är det inte den här filmen som blivit så hyllad? Men så är det ju alltid, filmerna som blir hyllade av kritikerna är bara långa och sega. Den här filmen är sååå långsam och blodig. Dessutom hatar jag verkligen svart humor! Undrar hur långt det är kvar på den? Jag måste ju se hur det hela slutar. Gud, vad jobbigt det är att sitta och se en film som man inte ens tycker om! Fast han är verkligen sjukt konstigt otäck den där Chigurk...


Helgens loppisfynd

I helgen har jag varit på flera loppisar och handlat diverse saker som jag faktiskt behövde! Ja, det är sant. Det var inga såna där "gud vad fin den måste jag ha och den och den och den"  saker. Nej, det var verkligen nyttosaker.

Jag har köpt en hel massa med vita ytterkrukor till blommorna eftersom jag kommit på att jag bara vill ha vita krukor (jag vill ha allt i vitt numera). Skitbilligt på loppis, varje kruka kostade 10 kronor. Här är en av dem.



Jag har köpt en märkbok för 20 kr som innehåller en massa olika bokstäver, symboler och grejer. Jag har varit sugen på att skriva ordspråk eller annat på väggarna men känt att jag inte riktigt kunnat texta så snyggt som jag vill ha det. Finns ju såna väggord man kan köpa, men de går ju på 500-600 kr! Nu kan jag göra egna väggord och annat fint! Tänkte jag skulle måla några gamla stolar och skriva dit något fint ordspråk på dem och ställa ute i trädgården. Eller, trädgården låter så jäkla fint, ute på gårn´låter bättre. :D

        

En jättefin vit duk med brodyr för ynka 10 kronor. Den stora glaskupan utan knopp stod på ett fult  fat i furu. Jag tänkte att det kunde passa på mitt tårtfat och det gjorde det! Jag betalade 25 kronor för det. Det lilla kakfatet köpte jag på för 125 kr på inredningsbutiken "inte bara systrar" som grannen driver. Karaffen har jag köpt på någon loppis förra sommaren.


Lovis har fått ett eget lekrum på nedervåningen så vi slapp ha alla hennes leksaker i salongen. Jag köpte nya rosa gardiner till lekrummet  för 40 kronor. Det var bara ett par gardiner så jag fick dela på varje längd så det blev fyra längder istället för två. Det ska dit vita hissgardiner också bara jag tar mig till IKEA igen. Krukorna är alla helgens loppisfynd. Jag tycker verkligen om vita vanliga lerkrukor, de är tidlösa.



Jag hittade också glasbehållare för 25 kr st till en hylla vi har i köket. Hyllan fanns uppe på vinden i huset då vi köpte det men det var bara de små glasbehållarna kvar.



Det var helgens loppisfynd! Jag har spanat in en jättebra hylla som jag nog åker och köper imorgon...

Lovis lilla kök klart!

Nu är Lovis lilla kök i det närmsta klart. Det fattas lite småprylar som jag skulle vilja ha tag på. Ett litet diskställ, en liten trädiskborste och en massa roliga träleksaksmat som jag sett... Diskställ och diskborste för barn har väl funnits på IKEA förr men jag kunde inte hitta några då vi var där.





Det lilla bakbordet med kavel och spade har jag haft då jag var liten. Lyktan, glasen och pepparkaksformarna hittade jag på röda korset.




Vill ha, vill ha, vill ha! Hur fin skulle inte den här plåtservisen vara i Lovis lilla kök då? Min bloggvän Susanne tipsade mig om att green gate har en röd servis med vita prickar för barn, men jag kan inte hitta den på nätet. Den här kommer från stuffis.se och kostar 249 kronor. De har verkligen skitfina saker för barn där!

                       
Trägrönsaker 159 kr och brödrost i trä 69 kr stuffis.se

Återigen; jag älskar verkligen träleksaker!  Plåt är ju fiffigt också för små barn som Lovis. Nu har hon en liten servis i plast, jag tycker inte om den men den är ju praktisk för henne som bankar saker i golvet... Med eller utan den röda plåtservisen med vita prickar så tycker Lovis iaf att det är jättekul att leka i sitt lilla kök. Hon bjuder gladeligen den som kommer in på en kopp kaffe eller stekta morötter...

Stockholmsfynd

Har ju glömt att visa fynden jag gjorde i Stockholm



Plastmatta för 149 kr på rusta. jag har letat efter en plastmatta i grått till hallen hur länge som helst. Måste ha ngn som skyddar det linojemålade golvet från fukt från vagnen. De som jag har hittat har kostat 600-800 kr och det är jag inte villig att betala.



Gungsnigel till Lovis köpt på en secondhandbutik i Solna för 180 kr. Helt i trä och inte det minsta sliten. jag älskar verkligen leksaker i trä. Avskyr plast! Jag är sugen på att måla den i pastellfärger och göra den lite med gammeldags sliten....



Matta från IKEA. Den kostade 90 kr på deras fyndhörna. De hade haft den som visningsmatta i ett rum men det syntes inte alls!

Inga snöbollar här inte! Här hässjar vi!

Idag har vi hässjat hö. Vi brukar göra en hässja varje år. Det brukar bli ett bra insynsskydd mot tomten plus att det ser trevligt ut. Nu för tiden ser man ju mest bara de där gigantiska snöbollslikande bollarna ute på åkrarna.

 I år valde vi att göra en dubbelhässja och det tog in tid... Vi höll på i fyra timmar innan allt var klart. Men det var perfekt väder idag eftersom det blåste och var kallt i luften. Men på eftermiddagen kom småknorten som några jäkla attackflygare... Inget kestine i välrden hjälpte mot deras attacker!


Dagens projekt: minikök till Lovis

Igår köpte jag ett litet bord på loppis för 50 kronor och den lilla vita hyllan för 30 kronor. Förra året köpte jag spisen för 50 kronor på samma loppis. Idag ska jag slipa av bordet som ska bli en liten diskbänk till Lovis. Ska se om jag får tag på en plåtbunke på loppis som ska bli diskho. Ska sy ett draperi runt bordet av den gamla prickiga gardinen. De gamla hyllorna ska bättras på med lite färg.


bits and pieces..

Det här kom hem till oss idag... Åhhh, det kommer att bli sååå fint! Kan ni gissa vad det är?




Måånga bitar blir det för mig att måla....


Börjar ni se vad det är?





Har ni gissat?

Det är ett åttkantigt, superstiligt lusthus med denna tornliknande grej på taket! På denna tornliknande grej sitter det också en lång, svarvad spira i mahogny!

Vi har ingen bild på hur det ser ut färdigt, men ungefär något så här kan jag tänka mig att det ser ut:

Junibacken

Jag ligger lite fter i mitt bloggande men jag måste ju bara berätta om junibacken. Verkligen jättefint där! Rekommenderas varmt till er som har lite äldre barn. Lovis tyckte att det var kul, men hon är ju nöjd bara det finns lite barn omkring henne. Det var nog egentligen så att det var Lovis mamma som var mest intresserad av att gå på junibacken..... ;) Jag hade kunnat gå runt länge och titta på alla kulisser som var så otroligt fint uppbyggda med massor av detaljer.

Dock ett tips om ni ska dit, tag med egen mat och ha picknick utanför istället för att trängas i den lilla restaurangen som bara har kall, dyr mat. Ett annat tips är att inte ta bilen ända in till djurgården. 25 kr i timmen för att parkera....

Vi åkte ett sagotåg genom massa kulisser från Madicken, Emil i Lönneberga, Nils Karlsson pyssling, Karlsson på taket, bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter etc. Flera av kulisserna var jättefina miniatyrer och en del kulisser åkte man igenom rum. Svårt att förklara, men verkligen en upplevelse. Jag skulle verkligen vilja åka det där tåget en gång till! Lovis satt alldeles tyst och bara gapade genom hela turen som tog 11 minuter och det är ovanligt att hon är alldeles tyst i hela 11 minuter!



Karlsson på takets stökiga rum. Detta var ett av rummen man åkte igenom med tåget.



Kuliss i miniatyr som man åkte förbi. Emil i Lönneberga med Ida i flaggstången. Visst är den lilla entrén till huset fin? Vi ska ju göra en ny entré så småningom och jag skulle vilja ha en i denna stil. Ja, jag är helt skadad som sitter och tittar på sånt då jag åker ett sagotåg... :)



Lovis och jag i Pippis hus. Även det i barnstrl, till och med jag som är så kort fick huka mig i dörröppningarna..


Ett lektält till Lovis? Tävling!

Jag är med i Barnparadisets ® tävling om ett valfritt lektält! http://www.barnparadiset.se/ är en webbutik som säljer kvalitets inredning till barnrum, leksaker och färgglada sängkläder till spjälsäng.

Visst skulle det lilla prinsesstältet passa Lovis alldeles utmärkt! De hade verkligen många fina "vill ha" grejer på den här sidan!


My Ass on fire!

Kommer ni ihåg att jag berättade att jag hade köpt såna där hold in - lift up strumpbyxor till bröllopet? Jag måste bara skriva och berätta om hur hemska de var så att inte någon går och köper ett par! Det är det sjukaste plagg jag har haft på mig någon gång. Visserligen höll de verkligen vad de lovade, hold in effekten är oslagbar MEN nå värre å ha på sig!

Ttill att börja med var det ett helt företag att få på sig dem. Alla de andra som vi skulle göra sällskap med till bröllopet var på nedervåningen och det började liksom bli dags att åka. Där stod jag uppe i sovrummet och försökte desperat att få på mig dem. Det tog totalstopp redan vid knäna och de var liksom stumma, ingen töjeffekt alls! Jag fick åla och verkligen tokpressa mina lår och mage i dem. Jag blev som en stoppad korv! Men jag blev ju helnöjd då jag hade fått på mig dem eftersom magen bidde platt som en pannkaka! Strumpbyxorna var som en rustning i nylon. Fatta så nöjd jag var! Nöjd tills jag satte mig ner och hela nylonrustningen rullade ner och magen vällde ut! Så fick jag försöka att i smyg rulla upp dem över magen hela tiden. Men det var ju inte det värsta med detta plagg..


Efter förätten hade vi suttit någon timme och skulle resa oss och gå och hämta huvudrätten från buffébordet. När jag reste mig upp kunde jag först inte ens känna att mitt arsle fanns! Det var helt bortdomnat! Det var ju någon sorts lift up söm under skinkorna också och den sömmen skar väl in så mycket under skinkorna då jag satt att det helt ströp blodtillförseln till skinkorna! Så då kunde jag inte ens känna dem och efter ett tag så återkom då blodet till skinkorna vilket resulterade i att det kändes som det var tusen nålar som satt i dem istället! Och dessutom blev arslet alldeles tokvarmt. Superobehagligt. Jag kunde ju liksom inte ställa mig och försöka hasa ner dem heller, hade ju sett jättekonstigt ut oh jag stått där och bökat i röven på mig själv! Mellan varven var jag dessutom tvungen att gå och ställa mig någonstans i skymundan för att dra upp fanskapen över magen igen när jag hade suttit ner.


Så förflöt min kväll på, jag satt ner, strumpbyxorna rullades ner, magen trillade ut, arslet domnade bort, reste mig upp, fick tusen nålar i arslet, efter det var det som om arslet brann, sedan var jag tvungen att gå någonstans och rulla upp dem igen, dags att sitta igen och så rullade de ner igen och proceduren startade om igen..... Och nej, jag kunde inte bara dra av mig dem och vara utan eftersom mina ben var fulla med sårskorpor....


RSS 2.0