besökare & kommentarer

Idag har hittills 50 personer läst min blogg, det  är 4 personer som kommenterat inlägget om bloggar, bilder och allt det. Caroline, Matilda, Lina och Monkan; tack för kommentarerna och tipsen. Vad kul att du fortfarande läser min blogg Monkan! Tack för tipset om pixlarna.  Har ju helt tappat bort dig sen du lämnade Facebook! Saknar dig där och när ska du starta en blogg??
Lina, kul att du tittat in, hade ingen aning om att du var en av mina läsare och att du själv bloggar. Tack för tipset om låsning av bloggen. Jag känner mig, precis som du, kluven. Jag måste verkligen ta mig en funderare på det här.

50 läsare idag, 4 kommentarer. Imorgon är det säkert 50 läsare till som det brukar vara men det behöver ju inte vara samma 50 som idag, det innebär att det kanske på en vecka är över 100 olika personer som läser min blogg. 100 personer och jag har kanske 10 kommentarer där jag kan identifiera läsare.. Hhmmm... Jag är kluven. funderar. Får väl se vad jag ska göra. Låsa eller inte låsa? Jag tycker ju ändå att det är roligt att folk läser, men det skulle på något vis vara kul att exakt veta vilka det är.

Personalfest och bloggfunderingar

Igår var jag på personalfest och kom inte hem förrän 03.00 inatt. Vi hade verkligen jättetrevligt med knytkalas och en massa trevligt prat. Roligt att träffas utanför jobbet och prata annat än jobb! Idag sov jag till klockan 11.00. Skönt!

Vi pratade bl a om bloggar. Ingen av mina arbetskamrater bloggar och det är bara en av dem som läser min blogg. En intressant diskussion dök upp kring integritet. Jag fick frågan om jag inte tyckte att det var otäckt att vem som helst kan läsa min blogg och veta saker om mig? Om det verkligen var rätt att lägga ut bilder på sitt barn? Och varför man bloggar och hur man har tid. Intressanta frågor.
För min del bloggar jag för att jag tycker att det är kul att skriva, för att det är som en liten dagbok för min egen skull och dessutom tycker jag att det är kul att mina vänner som bor en bit bort kan och vill läsa om vad jag gör. Jag skulle ju önska att fler bloggade så att jag fick läsa om deras vardag också! Och visst från början skrev jag mest för min egen skull och tänkte att det inte skulle vara någon som ville läsa om vad jag pysslar med på dagarna. Men det är det ju! Sen hittar man ju nya vänner här i bloggvärlden också!

Vad det gäller integriteten så tycker jag inte att jag går in på så personliga saker på min blogg. Jag känner inte att jag "blottar" mig. Jag skriver ju inte ner mina innersta tankar eller så. Jag skriver ju mest bara redogörelser om vad jag gjort. Dock finns det ju många bloggare som är riktigt personliga och berättar allt om sig själva det och det är ju då deras val. Dock kan jag känna att det känns som att man kliver över gränsen då man läser en sån blogg, det känns som att man "snokar". Sen kan det ju finnas en baksida med riktigt unga människor som avslöjar allt om sig själva, lägger ut nakenfoton osv. Det är ju viktigt att man inser att alla kan läsa det man skriver om och att an kan stå för det man skriver.

Ja, att lägga ut bilder på sitt barn... Visst, Lovis har inte valt att ligga ute på nätet. Och visst, det finns pedofiler där ute men det känns på något vis långt bort att en pedofil skulle läsa om Lovis och sedan söka upp henne. Men det kanske kan hända? Vad vet jag? Men Lovis är ju en stor del av mitt liv och det är ju mycket roligare att lägga ut bilder på henne än på mig själv! Sen kanske det inte heller är rätt att lägga ut bilder på andra på min blogg, mina släktingar och kompisar tex? De har ju då inte heller bett om att få ligga här på bloggen. De kanske inte vill ligga ute på nätet? Har liksom inte tänkt så långt, för mig har det varit som en dagbok och det är ju alltid kul med bilder.

Ja, diskussionen skapade många funderingar och just på grund av denna diskussion lägger jag inte ut några kort från igår...

Så nu undrar jag bara vad ni som läser min blogg tycker om det här? Några är ju bloggare själva, några inte. Lämna gärna en kommentar... Jag vet ju vilka några är som läser bloggen är, men långtifrån alla.

Fredagsfika & paket

Igår var vi och fikade med Dennis på sockerbagar´n. Lovis blev glad över att träffa Dennis och hon fick en present av honom och Jessica; en bok med den vilda bebin. Lovis tyckte den var jättekul! Det är ju samma illustratör som till Max-böckerna så hon trodde att det var Max, så hon sa;

- Åh, titta mamma Max!

Hon mös då hon fick sitta och läsa den i knät på Dennis!

 
Den vilda Bebin                                            Max

Inte så konstigt att Lovis sa att det var Max, det är ingen större skillnad på dem.

Farlig farbror?

Lovis har pratat om en farbror som hon är rädd för. Vi har försökt att fråga henne lite saker om farbrorn, men hon har inte velat svara. Men tillslut har vi fått lite svar:

- Ja´ä´ rädd för farbrorn
- Vilken farbror?
- Faaarbrorn
- Vad heter farbrorn då?
- Farbrorn hete Martin Brorsson
- Var bor farbrorn då?
- I ett hus
- Brukar du hälsa på farbrorn?
- Ja, men ja´grina
- Jasså, blev du ledsen då du hälsade på Martin?
- Jaaa, han är farli


Vad får ungen allt ifrån? Har hon haft mardrömmar tro?


Skafferistädning

Jag har städat skafferiet och jisses vad mycket man samlar på sig... Tycker ändå att jag är rätt så noga att kolla bäst-före datum innan jag tar nåt. Och när något gått ut slänger jag ju det. Jag vet att man kan äta saker efter att det gått ut men jag är jättebarnslig med det där! Trodde att jag därigenom rensade skafferiet ganska ofta, men icke sa nicke! Hittade en massa kvarlevor från tiden då vi höll på med GI. Dinkelmjöl, sojamjöl och massor av nötter. Men nu är det klart och wow vad mycket plats jag fick i skafferiet! Underbart skönt! Jag älskar verkligen att rensa ut ur garderober, lådor och vrår. Spå skön känsla efteråt.



Första superpuppan

Måste ju bara lägga in den här innan jag går och lägger mig. Anders kom och visade sin första skapelse med flugbindargrejerna;

- en superpuppa!


Grattis på födendan..

som Lovis sa till sin pappa idag. Vi har ätit smörgåstårta, vanlig tårta OCH smörgåstårta. De kalorier jag förbrände på skolan idag då jag åkte 5 km längdskidor är garanterat uppfyllda igen. Men, men...vad gör väl det? Huvudsaken var väl att det var kul att åka skidor idag och tårtorna var goda.  Anders bakade en egen prinsesstårta idag och jag hade prövat att göra en stor biskvitårta. Kom på att jag skulle pröva att göra en stor tårta istället för att hålla på och göra en massa små biskvier. Så vi hade två sötslisktårtor plus att Anders också gjorde en smörgåstårta.

Så är då min darling 29 år, nästa år blir det storkalas för honom!







Lovis gav pappa tulpaner och sjöng happy birthday för honom



Anders får äntligen pröva på flugbindargrejerna!



Fika med släkten!

Nu ska jag försöka att gå och lägga mig. Måste verkligen börja att komma i säng i tid på kvällarna.

go natt!

Tack till Lena, Elin och Matilda!

Jag har fått en utmärkelse av Lena, Elin och Matilda.





Reglerna för denna award kommer här:

1. Vinnaren sätter loggan på sin blogg.
2. Länka till personen som utmärkelsen kom från.
3. Nominera minst sju andra bloggar
4. Länka till dessa bloggar i din blogg
5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar

Så ska man ju då nominera minst 7 andra bloggar... Hhmmm... Vet inte om jag läser så många och jag har fått utmärkelsen av tre stycken.

Men dessa personer skickar jag awarden vidare till

susanne
Anna
Maria

Caroline
Emelie
Rebecca

Tävling!


"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om ett presentkort värt
500 kronor från Sophies Closet.
Var med och tävla HÄR du med!"






Målat lite möbler

Jag har målat lite möbler i veckan och nu är de färdiga



i målarrummet innan målning...


Jag har målat den gamla vävpallen, boklådan och sängbordet.



piedestalen blev bra vid ekskänken



Kistan blev bra förvaring till vantar och annat bjafs i hallen

Jaaaa ha vare på dooooop!

Vår fd granne Ronny kom och hälsade på oss idag. Lovis blev jätteglad över att han kom för hon har inte träffat honom på länge. Hon ville sitta vid bordet med Anders och Ronny då de drack kaffe. Ronny och Anders var djupt inne i en diskussion om flugfiske...Lovis satt och lyssnade på dem och sen sa hon;
- Já ha vare på dop
Anders och Ronny fortsatte prata utan att höra henne. Så sa hon igen;
- Já ha vare på dop
De hörde henne forfarande inte så då höjde hon stämman och sa;
- Jaaa haaaaa vare på ddooooop
Ronny reagerade och sa:
- Jasså, har du varit på dop. Vems dop var du på då?
- Dä va bäbisjimmens dop. Dä va en dingdong där.
- Ja, just det du har ju en kúsin som heter Jim! Men dingdong, vad är det då?
- Dä ä en dingdong
Jag fick förklara att det var en kyrkklocka och att vi hade varit på dop i Ö-vik för ett tag sedan.
Lovis fortsatte att berätta
- Bäääbisjimmen fick vatten på huve. Han blev lessen å grina.

Denna unge!


Himlen runt hörnet - himmel vicken affär!

Malin hade tidigare hittat den här butiken i Ö-vik och hon tyckte att jag skulle kika in där. Hon tyckte alldeles rätt då hon uppmande mig att gå dit! Det var verkligen en butik i min smak, bara franskt och shabby chict! Helt uuuuuunderbart!
Jag köpte dock endast ett par små änglavingar att hänga på en tavla med Lovis. Men nästa gång jag kommer till Ö-vik ska jag in där och då ska jag vara där läääänge och köpa mycket! Tack för att du tog mig dit Bettan!

Butiken har en blogg också. Titta in genom att klicka här.




Så här belv tavlan av Lovis med små änglavingar på






Heja Modo!

Lovis fick en Modo-tröja igår och hon höjer armarna och hojtar;
- Moodoo


Mot Ö-vik i Umpa Skumpan!

I går åkte hela konkarongen Jacobsson till Ö-vik för att se på hockey. Det var Anders & jag, Maria & Anders (eller Ragn arsson som vi kallar honom eftersom det är jobbigt emd två Anders), Viktor & Oskar och svärmor och svärfar. Vi lånade skolbussen Umpa Skumpa som jag normalt då kör till skolan med. Den är ju bra för att det ryms 9 personer i den utan att man behöver något busskörkort. Men den gör verkligen skäl för namnet Umpa Skumpa som jag döpt den till... Det skumpade, gnisslade och brummade hela vägen till Ö-vik. Vägen var rätt så ohyvlad om man säger så...


I Umpa Skumpan!

Väl framme gick vi på stan en snabbis och jag köpte fuskfoppatofflor som jag ska ha på jobbet och headset till telefonen eftersom mitt är trasigt. Jag köpte också en kulspetspenna som man kan sudda. Sen köpte jag inget mer! Visst var jag duktig? Jag hade faktiskt inget speciellt  jag skulle köpa och var inte på shoppinghumör.

Fast just det, köpte födelsedagspresenter åt Anders eftersom han fyller år på tisdag. Han fick en massa flugfiskegrejer som han valde ut själv. Tråkigt, jag vet... Men han ville verkligen ha såna grejer och jag kan ju inget om sånt. Han ska börja att binda egna flugor och hade jag valt sånt där lurv som man ska ha till flugorna så hade ju jag köpt neonrosa eller glittrigt för att det såg glamoröst och fränt ut.. Och småkrypen i våra svenska vattendrag är väl kanske inte fullt så glamorösa...Fast namnet på dem är ju kul; superpuppa! :D Så nu ska Anders sitta och tillverka superpuppor här framöver.



Efter lite snabbshoppning mötte jag upp med Elisabeth eller Bettan som hon kallades på den tiden det begav sig :) Hon är en gammal högskolekompis till mig. Vi gick i samma klass första året på lärarhögskolan i Härnösand. Hon har bott i Göteborg förut och vi umgicks en hel del när jag bodde i Göteborg.  
Vi gick och fikade och jag fick träffa en av hennes döttrar, lilla Ida. Det var kul att träffas igen, vi försökte att klura ut när det var sist och förmodligen var det 2001, så det är ett tag sedan. Som vanligt gick tiden alldeles för fort innan jag skulle iväg mot nästa anhalt. Vi hann med en fika och gå till butiken himlen runt hörnet (skirver mer om den i nästa inlägg). Nästa gång jag åker till Ö-vik ska jag se till att ha lite mera tid och då vill jag hinna med att se var du bor Bettan!


Lilla Ida, Elisabeth & jag på stan

Sedan drog hela konkarongen vidare mot ett område som hette Nyänget där det ligger en massa ny byggda villor vid havet. Jättemysigt ställe och massor med fina nybyggen. Vi skulle hälsa på Ragnarssons kusin Linda för hennes man Staffan är byggnadsingenjör. Han skulle hjälpa Anders och Maria att rita på utbyggnaden av deras hus. Linda och Staffan hade ett väldigt fint alldeles nybyggt hus med havstrand. Staffan har ritat huset själv så det är "one of a kind", rätt så kul. Mycket roliga lösningar och spännande design. Väldigt "späjsigt" som min mamma skulle ha kallat det. Alltså, modernt med strikta linjer och så. Inte min typ av hus men spännade att få gå husesyn och få lite idéer! De hade bland annat en tvättränna som jag skulle vilja ha. Skulle vara skönt att kunna slänga ner tvätten direkt i källaren uppifrån sovrummet. De hade en stor walk-in closet också, DET skulle jag verkligen vilja ha. man blir ju sugen på att gör en inne i vår gamla dusch och bastu där uppe... *drömmer mig bort*


Lindas & Staffans hus från framsidan


I köket/vardagsrum/tv-rum. Alltsammans i ett enda stor öppet rum. Panoramafönster ut mot havet.



När vi hade varit klart där så åkte vi till Ragnarsson moster, alltså Lindas mamma Mia. Hänger ni med? :) Hon bjöd iallafall oss på en fantastiskt god kycklingryta.


här sitter vi och jäser efter kycklinggrytan

Sedan var det då dags för hockeymatchen som alla hade åkt dit för, ja alla utom jag då... hehe.. Jag är ju inte nämnvärt intresserad av hockey, eller visst kan jag se hockey, men det är onödigt att slänga ut så mycket pengar på ngt som man inte är så intresserad av. Jag släppte av hela gänget vid Swedbank arena och  sedan åkte jag vidare till min gamla barndomskompis Malin. Så fick jag se hur hon bor och VAR hon bor så jag hittar dit själv nästa gång. Vi satt och surrade  hela kvällen. Det var jättekul, det är sällan vi hinner surra så länge. Vi brukar träffas då hon kommer hem till Ramsele men då blir det ju inte några långa stunder. Tack för en mysig kväll! Nästa gång kommer jag och sover över!



Sen var det dags att åka hem mot Ramsele igen. Vi kom hem kring 23.30 och då var man rejält trött. Men fick sovmorgon imorse eftersom Lovis sov hos mormor och morfar. Sov ändå inte längre än till 09.00 och fikade en liten snabb frukost och sen längtade både Anders och jag efter Lovis så vi gick upp för att hämta henne.

Tack för tipsen!

Tack Caroline och Elin för tipset om att spara headern i GIF. Det blev lite bättre. Skulle ändå behöva göra om headern, men nu får det se ut så här ett tag.

ändrat designen och det blir bara knas

Blir vansinnig på designen! Har suttit och gjort en header i photoshop. Nu får jag till dimensionerna  men det blir ju så dålig kvalité på den! Varför blir det på detta viset? Den är jättefin i photoshop men så måste jag ju spara den som en jpeg och då blir den så här! Snälla, ni som kan sånt här Hjälp mig!

Nu får den vara så här knasig tills jag får hjälp!

Får jag lov att presentera...

Jag tror inte att jag sedan jag började blogga har presenterat Loco, vår fjärde familjemedlem!



I lingonriset som valp.



Kan verkligen känna valplukten av honom då jag tittar på det här kortet



Så här har han legat och glott när vi har tapetserat, renoverat och grejat. Det ser verkligen ut som han inspekterar arbetet man gjort. Detta kort är taget 2006 då vi renoverade hallen.



Loco med husse på golvet i köket. Huvva, vad mycket damm det var i golvspringorna...



Han är en riktig kelgris... Detta taget här om dagen. Han ligger på svärfar på köksgolvet. Vuxna, karska älghunden... :D

Fick ett samtal..

Ikväll när jag stod och hängde upp gardiner ringde det på Anders mobil. Anders svarade och kom med luren till mig. I andra änden hörde jag en bekant röst:
- Hej, har du glömt något på skolan idag? Jag hör verkligen hur personen i fråga ler när hon ställer frågan.
- Ja, ja... *skratt* Jag vet att jag har glömt min mobil... Var var den då? I gympasalen?
- Ja, och det är ett par nycklar här också.
- Ja, just det, jag hade ju glömt mina nycklar till gympasalen så jag lånade ett par från dagis, fast de passade ändå inte..*fniss*
- Ska X ta hem nycklarna och din mobil och ge dem till dig imorgon?
- Ja det vore ju bra det, tack! Men varför tar inte du med dig dem hem då?
- Näää, jag är ju lik dig jag, jag kommer att glömma att ta med dem till dig imorgon *skratt*. Det är bättre att X tar dem.
- OK, vad snällt tjejer, vi ses imorgon då!

Det var alltså en av mina goa elever som var i gympasalen på barngympa ikväll som ringde upp sin struliga, glömska fröken... Jag måste bara skaffa någon liten sorts mobilväska eller nåt. Varje eftermiddag då jag ska hem springer jag runt och letar mobilen. Oftast är några av skolbarnen engagerade i letandet också, men inte idag eftersom jag var där till fyratiden. Jag ringde till den då jag letade men så kom jag på att jag hade den på ljudlös inställning så det hjälpte ju föga att ringa den...

Nu ska jag leta åt mina skolnycklar så jag har med mig dem imorgon iallafall!

God kväll!

vår busschaufför, vår busschaufför...

Eftersom jag jobbar på en liten skola så har jag även andra arbetsuppgifter än pedagogiska... Jag har kört skolbussen i princip alla skoldagar. På en månad har jag haft ca. 6 dagar jag då inte kört. Detta har inneburit att jag fått flytta hela mitt arbetsrum hem. Min bokhylla här hemma är full med arbetsmaterial till skolan. Alltså har jag haft hemarbete varje kväll. Jag har oftast kommit hem kring 15-00 tiden varje dag och då har det bara varit att hämta Lovis och så ska man äta osv och vips så är det kväll och fröken har haft allt skoljobb kvar. Så har man då suttit och jobbat till elva på kvällarna. Därav blev det som sagt klent med bloggande förra terminen.

Men nu har det tillkommit personal och jag behöver bara köra skoltaxin var tredje vecka! Det är himmelriket. Så skönt att vara på skolan och åka hem kring 16-tiden och då har jag gjort mitt arbete och har en fritid hemma på kvällen!! Det är nästan så att man blir lite förvirrad och man vet inte vad man ska göra med tiden.

Ikväll har jag tagit ner den sista kvarlevan av julen här hemma; julgardinerna. Har strykit de nya och satt upp. Skönt. Det är ju fint med jul men det är skönt när man får bort plottret också! När jag hade gjort det så la jag mig ner i soffan och bara tittade på TV, verkligen tittade. Annars har jag suttit och rättat böcker, planerat eller gjort något annat skolarbete och samtidigt gluttat på burken.

I torsdags ...

I torsdags åkte jag hem tidigare från jobbet för att hämta Lovis hos dagmamman. Lovis var fruktansvärt snorig och tämligen grinig. I vilket fall åkte jag hem med henne och sen så fick hon lägga sig i sängen på sitt rum för att sova eftermiddag. Hon brukar ligga och läsa pixiböcker innan hon somnar och det gjorde hon även nu.
Jag var på nedervåningen och hade babyvakten på. Så brusade det till lite och så hör jag små steg som springer. Jag gick upp och då hade Lovis sprungit från sitt rum till vårt sovrum. Hon stod i vår säng och tittade ut genom fönstret och säger entusiastiskt;
- Titta mamma, Dingdongen!

Hon stod alltså och tittade på kyrktornet...Jag tog med henne tillbaka till hennes rum och la ner henne i sängen igen. Hon var verkligen jättetrött men sa att hon ville läsa Pettson. Jag gav henne Pettson & Findusboken och gick ner.
Så blev det tyst en bra stund och sen började babyvakten att låta igen... Hhmmm, jag väntade ganska länge för hon brukar bli tyst till slut. Men det brusade bara i babyvakten lite då och då så jag tänkte att hon kanske stod upp i sängen och pillade på den. Jag gav mig iväg upp för att kolla. Och vad hittar jag?
Jo, en snarkande Lovis med Pettson & Findusboken i famnen... Det var hennes snarkningar som gav utslag på babyvakten!




Pixiböcker!

Lovis älskar pixiböcker och hon har "läst" såna länge. Hon kan sitta länge, länge och bläddra i dem. Jag har börjat att läsa en pixibok för henne varje kväll och sedan ligger hon och "läser" pixiböcker själv tills hon somnar. Idag fick jag hem 30 stycken som jag hade fyndat för 20 kronor på tradera! Böckerna var jättefina och gissa vem som myste extra mycket när hon skulle gå och lägga sig ikväll? Nu har hon en hel glasslåda med pixiböcker så det blir lite variation.




Skickat iväg paket...

Idag har jag skickat iväg ett litet paket till Emelie på posten. Det är något som passar henne utmärkt men jag kan inte avslöja vad det är eftersom hon läser min blogg... Emelie är rätt så flitig att skicka små kort hon scrappat eller små brev och det har varit jättekul att få! Så nu ska hon få ett litet brev och en liten present och lite scrappade grejer av mig!

Lite synd att man tappat det där med att skicka vanliga brev och paket när man lever i detta IT-samhälle. Det är ju verkligen jättekul att få brev eller paket. Jag får paket ganska ofta eftersom jag flitigt handlar på tradera, men att få ett paket som man inte vet innehållet i är ju mycket roligare. Mina paket från tradera innehåller ju inte direkt några överraskningar... Fast Lovis tycker att de är jätteroliga.

Mina första utmärkelser!

Jag har fått två utmärkelser av min bloggvän Susanne! Kul!


...

Man ska ju då skicka dessa vidare och jag skickar den här till Emelie och till Rebecca.
...



Och den här skickar jag till Elin som är mamma till lille Edwin som är Lovis bäste vän hos dagmamman. Skickar den också till Lena som är mamma till lille Axel.


Lugn helg

Helgen har varit lugn och skön. Vi har bara varit hemma och tagit det lugnt. Har bakat tekakor och biskvier av mandelmassa jag hade kvar sedan jul. Biskvierna blev goda och jag ska nog pröva på att göra såna fler gånger. Städat ut julen har jag också gjort, skönt. Det är ju kul att ställa fram allt inför jul men skönt att ställa tillbaka det på vinden också.



Jag har bakat tekakor som inte blev goda. Jag hade sett fram emot att fika tekakor till let´s dance på fredagskvällen men tyvärr blev de bara kompakta och äckliga. Nu ligger de ute så fåglarna och räven får dem.... När de stod på jäsning var det någon liten filur som var och smakade på dem...
 


Lovis tyckte inte heller om tekakorna, hon åt bara pålägget och smetade ost i håret...



Lovis har tittat på månen, hon är helt fascinerad av den! Och den har verkligen varit vacker de senaste dagarna.




Vi tog en lång sparktur genom niporna upp till skidbacken på lördagen. Det kändes att man inte har den bästa kondisen...





Lovis tåjjkar...

Jag har suttit med de vanliga söndagsjobbet med att planera upp veckan och titta igenom vad vi ska jobba med. Anders och Lovis var inne i tv-rummet till en början men sedan gick Anders och satt sig vid datorn. Lovis gick in på sitt lekrum och jag hörde hur hon surrade då hon lekte.
Efter ett tag upptäckte jag att hon hade varit tyst väldigt länge.... Jag frågade;
- Lovis, vad gör du?
Hon svarade;
- Jag tåjjkar

Hhmm... det brukar normalt innebära att hon har fått tag på sina våtservetter ur skötväskan. Mycket riktigt, hon har duktigt rivit ut varenda en av våtservetterna på golvet i hallen. Hon står och torkar och fejar där inne och är hur nöjd som helst!

Lite roar de små och det roade även Anders och mig. Man kan ju inte göra annat än att skratta åt det lilla charmtrollet!




klämma tänder

Lovis har ätit lasagne idag och så utbrast hon;

- Aaaaj, jag klämde tänder!

Kan det vara så att hon menade att hon bet sig?

Fleecejacka=köttjacka?

Jag har suttit på tradera och letat efter ett fleeceset till Lovis. Hon fick en reimaoverall i julklapp men den overallen känns tunn så hon behöver ha fleecejacka och byxor under. För övrigt måste jag säga att reimaoverallen är superhärlig! Lätt, rymlig passform och värmeplattorna i baken är ju suveräna. Då vet man att det inte blir iskallt i rumpan då hon sitter på snön.

I vilket fall så får man ju pröva lite olika stavningar på då man söker efter fleece på tradera; flease, fleese, flis... Det är ju inte ett helt enkelt ord att stava så många stavar det ju fel och då får man ju inte upp de objekten då man bara söker på "fleece". När jag satt och prövade olika stavninga så kom jag att tänka på när fleecen först kom..

Jag glömmer aldrig en bekant till mamma och pappa som hade köpt en fleecejacka. Han kom in till mamma och pappa och sa;
- Jag har köpt en töcken dä´n fleshjacka (uttalade det som engelskans flesh). Han ä´fördjävligt mjuk!

Fleece är inte bara svårt att stava, det var också svårt att uttala på tiden det begav sig... Kan man engelska så blev ju det där hur kul som helst!

Undrar vilket år det där kan ha varit? Och hur kunde vi klara oss utan fleece?

Ändrat design

Så har jag efter mycket strul ändrat min design till en färdig mall istället. Har suttit ganska länge och ändrat färger och ändrat i koder. men jag kan fasen inte få till headern. Blir så irriterad! Någon som kan tipsa om vilka dimensioner man ska ha på en egen header med bilder som man gör i photoshop??

Jag vill ju ha en egen header, inte den här tråkiga!


Grattis till Emelie!

Idag fyller Emelie 22 år, grattis på dig "Lilltejen". Det är när man skriver sånt här man inser hur gammal man egentligen är... Herregud, blott 22 år är Emelie och jag fyller 34 i år! Åren springer iväg så otroligt fort, jag var ju nyss 22 och bodde ihop med Jenny och Maria och levde ett glatt men fattigt studentliv!
Tänk att Emelie och jag, trots ålderskillnad, går så bra ihop. Är det Emelie som är en mycket mogen tjej eller är det jag som forfarande inte vuxit upp måntro? ;)
Det kommer ju bara att svisha till så sitter man och bloggar om sitt liv på ålderdomshemmet!

Eftersom jag är så gammal så måsta jag ju då lägga in några visdomsord också;
Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns...

Livet är inte hur många andetag man tar utan alla ögonblick som får en att tappa andan..





Jag och mina dåvarande sambos Jenny och Maria...Tror att jag var kring 22 här.
Vi hade Halloweenfest i lägenheten vi bodde i.

lovet som varit

Ja, vad har jag gjort på lovet? Man tänker att man ska hinna med så mycket då man har jullov, men det blir inte så mycket. Fast jag är rätt så nöjd med lovet ändå. Har umgåtts mycket med familj, släkt och vänner och det är ju ändå det viktigaste. Är så glad att Brorsan och Linda var hemma så länge och att man fick rå om bäbisjimmen lite! Han är världens finaste lilla kille!
Har åkt bob med Lovis flera gånger. Vi var upp till skidbacken en dag på lovet och åkte bob. Min Kusin Nicklas var där med sina barn och Anders syrra var där med pojkarna. De äldre barnen åkte skidor och de yngre åkte bob. Nicklas och Elisabeth var hos oss på juldagen och det är alltid lika kul att de spenderar juldagskvällen hemma hos oss. Man har mycket att prata om då man träffas så sällan.
Jag har målat om Lovis stora gamla säng så nu har hon fått flytta in i den istället för madrassen på golvet. Visserligen var det en mysig hörna att sova i men en säng är ju bättre.
Vad har man mer gjort? Ja, ätit alldeles för mycket. Är tämligen less på kakor och oregelbundna mattider och dåliga matvanor.  Ska ändå bli skönt att återgå till någon sorts vardag.





Anders, Lovis och Viggo i skidbacken!


juldagskvällen



juldagskvällen



Lovis gamla säng som blev som ny med lite vitfärg. Den var brun och hade stått i en ladugård i 20 år innan, den var fin när den var marmoreringsmålad också men det fanns fläckar på den som inte gick att få bort. Sen älkar jag ju vitt....;)



Lovis fick superfina hjärtan av Allan och Anna i jul. Jag är helt överförtjust i dem och Lovis tycker om dem också. Hon är ju väldigt förtjust i hjärtan. Hon brukar titta på dem där de hänger på sängen och säga;
- fina hjärtan fått av Allan å Anna



Stor säng, liten tjej!



jag har fått fingrarna ur och lyckats spika i en spik i väggen att hänga mina loppisskridskor på...



Jag har köpt vita, fina sängkläder... Tänkte att det skulle bli fint. Men jag kan avråda er från att köpa vita sängkläder om ni använder svarta strumpor... Vet ni hur mycket äckligt, svart strumpludd det finns i en säng?? huvva!

Ja, det var lite vad jag haft för mig. Imorgon är det dags att jobba igen. Vet i ärlighetens namn inte hur jag ska ta mig upp på morgonen. Jag kommer att vara sjukt trött, tur att det är en kort dag iaf.

Jims dop

I söndags var vi på Jims dop i Ö-vik, eller Arnäsvall tror jag det hette. Morgonen började hektiskt. Det var nästan 30 grader kallt hemma och vi skulle då åak bil i nästan 2 timmar. Anders gick ut och skulle starta bilen, men det gick inte igång trots en hel natt med motorvärmare... Panik!! Tur att vi var ute i god tid. Jag kom också på att jag inte slagit in doppresenterna, så jag fick göra det i all hast. Anders ringde sin paps som hade sin bil på motorvärmare hemma. Denstartade och han kom upp med den så vi fick ta den istället. Skynda oss att installera bilstol och stoppa in allt vi skulle ha med oss! Vi hade heller inte vågat gett Lovis ngn lunch eftersom hon blev åksjuk för första gången när vi skulle till Östersund en dag på lovet. Men vi kom ivög iaf och Lovis somnade ganska snabbt. men hon sov nog bara 40 minuter. Vi fick ge henne lite kex då hon vaknade eftersom hon var hungrig. Som tur var kräktes hon inte upp dem!

Dopet hölls i Kärlekens kapell och det var ett jättemysigt litet kapell. Jim var tyvärr lite sjuk och febrig men jag tycker att han var vid väldigt gott mod iallafall. Han grät  lite då och då men blev tyst så fort det blev psalmer och sånger. Jag hade fullt sjå med att hålla Lovis i den bakre stolsraden....  Hon surrade och surrade om dingdongar och bokstavskex. Jag hade tagit med en liten låda med ostkrokar och bokstavskex i hopp om att hon skulle nöja sig med det och sitta still... Men det gick sådär.
Dopet gick bra, men Jimmen grinade naturligtvis rätt så mycket då han fick vatten på huvudet. Men vem skulle inte göra det om en främmande människa lyfte bort en från mamma och sen skvätte vatten på en?

Sen åkte vi iväg till något som jag tror hette Solgården och åt en exotisk bricka och fikade tårta. Trevligt att få träffa Lindas familj och släkt. När det var färdigfikat var det kvällen och dags att åka hem igen.Tack och lov hade det blivit lite varmare än när vi for. Så det var väl bara kring 14 grader kallt då. Lovis somnade på vägen hem och var sedan vaken till 23.00... Men det gjorde ju inget, vi var ju, som Lovis säger;
- jätteledig











Världens sötaste kusiner?


Nä, nu... God natt!

Nä, nu MÅSTE jag gå och lägga mig. Ska ta med mig Anders som har somnat i soffan framför TV:n..

Ska ta och lyfta över Lovis till vår säng också. Det är fortfarande kallt i hela huset efter dagens kyla. Huga, det var ju över 20 grader kallt imorse. Vi hade 13 grader här inne... Brrr. Vi har varit hänvisade till köket och TV-rummet några dagar nu. Vårt hus är för stort för vår gamla värmepump, den klarar inte av att hålla det varmt då det är över 20 grader kallt. Så då får vi stänga in oss i köket och TV-rummet och elda i kakelugnen och vedspisen. Det blir varmt och gott inne i köket och TV-rummet men det är fortfarande kallt i resten av huset.
Men idag "rasade" det ju 10 grader bara på en timme. Det var 20 grader då Anders gick ut på en promenad med Loco och när han kom tillbaka var det bara 10. Det var ju skönt, nu är det bara 0-gradigt. Men huset har ännu inte hunnit med i temeraturskillnaden, inne är det 18 grader, fortfarande lite kyligt. Så jag hämtar Lovis till vår säng istället, så kan jag vara säker på att hon inte fryser.

go natt!

Norrlands guld...

Jessica och jag diskuterade lite kring hur bra vi har det här uppe i Norrland och hur god nyårsmiddagen blev. Glömde att skriva vad den bestod av i nyårsinlägget;

Förrätten var då älgsnittar med sting. Bestående av en röra med creme fraiche, rökt renkött och sambal oelek. röran var då i hembakt lite tjockare tunnbröd som Jessica bakat.
Huvudrätten var helstekt timjan- och rödvinsälgfilé med potatisrulle och rödvinskantarellsås. Kantarellerna plockade Dennis och Jessica i somras. De var så lena och goda i smaken. Såsskålen blev helt renskrapad. Lovis satt i sig massor med svamp!
Efterrätten var hallonparfait.

Man kan undra vad denna tre-rätters middag skulle ha gått lös på om man åt på en restaurang?

Och i den här middagen fanns då inga E:n! Jag har börjat titta lite på det jag handlar och upptäckt vad äckligt mycket konserveringsmedel och E:n det är i det man stoppar i sig. Det är så äckligt. Jag tror att det ska bli mitt nyårslöfte att undvika färdiga såser och annat som innehåller en massa saker som inte är "rent". Har ni förresten kollat bara vad mycket konstigt en vanlig matlagningsgrädde innehåller? Från och med nu blir det bara vispgrädde när jag ska ha grädde. Kan ju aldrig vara bra att sätta i sig en massa onaturliga smakämnen och annat.

Dags att ställa om?

Jag måste verkligen gå och lägga mig nu. Klockan är 00.30 och jag är hur pigg som helst! Hur ska detta gå? Börjar ju jobba igen på onsdag och då måste man upp i ottan igen. Jag kommer ju att vara sjukt trött. Hade bestämt att jag skulle "öva" mig imorgon och kliva upp klockan 07.00. Jag har en känsla av att jag inte alls kommer att orka med det. Nää, får nog ta smällen på onsdag morgon istället.
Huga, jag är verkligen inte någon morgonmänniska. Har aldrig varit, kommer aldrig att bli. Jobbigt att släcka ner dator och gå och lägga sig då jag är superskärpt och pigg.

Over and out

Nyårsafton

Nyårsafton firade vi i goda vänners lag hemma hos oss. Det var verkligen en jättehärlig dag, kväll och natt. Tack allihopa som var med!
Vi hade pratat med Dennis och Jessica om att i år igen fira tillsammans. Vi skulle bli fler i år och funderade på om man kunde hyra något ställe. Men så kände jag att det bara kändes struligt att hyra eller låna ngn lokal. Då ska man dra dit en massa grejer och sedan städa upp dagen efter. Vi har ju ett stort hus som rymmer många så varför hålla på och låna ett ställe? Vi var ju hemma hos oss förra året också och jag tycker att det är jätteskönt att vara hemma. Speciellt eftersom vi ville vara med Lovis också. Nyårsmiddagen blev så hos oss.

På dagen var vi på Kvarnbacken hos Dennis och Jessica och grillade korv, åt kolbullar och bastade. Blev jättesugen på att skaffa en timrad bastu. Vi bastade i en liten timmerfriggebod som hade en kamin i mitten. Hur häsligt som helst. Hade det vart lössnö så hade jag till och med kunnat överväga att göra en snöängel! Vi skulle åka pulka och bob också men det var så blåsigt, kallt och hård snö så det bidde just inget av det.

Nyårsmiddagen blev så himla god! Det var verkligen jättegod mat, men det slog inte förra årets mat. Då hade Dennis med sig rådjurssadel och det är det godaste, möraste kött jag någonsin ätit! I år hade vi älgfilé kvar som behövde ätas upp och det hade Dennis och Jessica också, så vi slängde ihop lite olika. Vi hittade ett recept på helstekt file´och Dennis knöt ihop och grejade de där fileérna. Återigen, han är en hejare på att laga mat! Jag gjorde i ordning potatisrullar på morgonen så de var klara att sätta in på kvällen. Jessica hade förberett en hallonparfait. Den var supergod! Totalt blev vi 11 stycken som åt, och som vi åt och ändå blev det massor av mat över.

Senare på kvällen kom Emelie och Johan och Ronja och Ante. Vi spelade ett jättekul charadspel som Daniel och Jenny hade med sig. Dennis hade köpt ett fyrverekerikit och det small rejält, Fattar inte att Lovis sov sig igenom det som skedde precis utanför hennes fönster. Visserligen hade jag dragit för mörkläggningsgardinerna så det blixtrade ju inte något ljus. Men det lät ju desto mera! Men Lovis var nog tämligen trött efter dagens och kvällens aktiviteter, hon sov som en stock. Enda gången hon vaknade var kring 03.30 när Dennis och Jessica och Emelie och Johan begav sig hem. Hon satte sig upp i sängen, gnuggade ögonen och sa;

- Dennis och Jessica ä´ här

Hon hörde dem prata nere i hallen. Men jag kade ner henne i sängen igen och stoppade om henne och sen sov hon vidare.



Anders dristade sig till ett åk med bobben



korv med hembakt tunnbröd



Lovis sov gott ute



grilla och greja! Anna står med kameraväskan redo! Både Emelie, Jessica och Anna hade med sig sina nya digitala systemkameror! Måste få lite bilder av dem!




Jag dukade i lila, silver och glas. Kul att duka fint!








förrätten, vi körde samma som förra året; älgsnittar med sting. I år hade vi dock Jessicas hembakta tjocktunnbröd. Det blev en ny dimension, jättegott med det lite söta brödet till den lite starka röran.



Alla till bords, Lovis vid honnörsplatsen!





Lovis fick smaka lite hallonparfait av Jessica strax innan hon höll på att somna i Annas famn..



Parfääääää



Anna hade med sig frukt, kex och ost som nattamat



Sedan spelade vi ett charadspel, jättekul!



Johan körde på järnet men ingen förstod honom. Men till hans försvar måste jag säga att han ofta fick ord som hade med fåglar att göra. Rolig var han iallafall!



I väntan på tolvslaget. Daniel ringde fröken Ur. Jag visste inte ens att hon forfarande fanns!



vi väntar på tolvslaget



några bilder på fyrverkerierna har jag inte, men det har de som hade systemkameror...



Julafton

Lovis fick börja julaftonsmorgonen med att öppna några paket. Hon öppnade först ett paket hon hade fått av Dennis och Jessica; det var en jättefin liten röd servis i en fin liten röd väska. När Lovis hade öppnat det paketet ville hon inte öppna något annat eftersom hon ville leka med servisen. Så är de väl med små barn, man ska nog inte ha så många paket till dem. Hon fick öppna några fler paket och sedan gick vi upp till mamma och pappa. Vi var kvar där till 14.30-tiden.
Lovis fick ett jättefint litet bord med två stolar och en liten röd dockvagn i trä. Hon blev överförtjust i bägge sakerna. Dockvagnen hann vi nästan inte montera ihop innan hon skulle köra den.

Kring 15-tiden kom vi till Anders syster Maria med familj i Forsnäs. Lovis lekte med sina  kusiner. Det skiljer ju bara tre månader på henne och Linus och de leker verkligen jättebra tillsammans.

kring sex-tiden kom så tomten. Förra året var inte Lovis rädd för tomten alls. Men vi visste ju från Kajsa Kavat att ho förmodligen skulle bli rädd. Hon satt i knät på mig och var lite rädd men så sa jag att tomten var jättesnäll och hade en massa paket. Jag sa också att han var väldigt gammal och att han hade ett långt skägg. Efter det släppte det, vet inte om det var för att jag sa att han hade långt skägg eller varför. Men hon blev väldigt pigg på att gå och ta emot julklappar. Det slutade med att vi fick säga till henne att Oskar och Viktor måste få hämta sina paket själv från tomten, hon ville ju dela ut dem!

Hon fick naturligtvis massor med fina julklappar. Bobben som hon bla fick av sin farmor och farfar blev poppis! Hon tyckte att det var väldans kul att gå omkring och skruva på den. Det blev otympligt att ha klänningen på sig så hon fick ta av sig till strumpbyxorna med de små mammeluckerna...



Byns sötaste små nissar? Sitter med bäbisJimmen vid bordet som hon fick av mormor och morfar.


 


morfar fick sitta vid det lilla bordet när vi fikade!



Peter, Nina. Malin och Zack kom också förbi. Bråttom, bråttom att bädda dockvagnen!



Äntligen fick pappa dit handtagen så jag kunde köra. Suffletten fick vänta ett tag!

Busar med kusin Viktor i Forsnäs



Forsnäs i kvällsvinterskrud. Verkligen en vacker synd med alla marschaller




 



i mammeluckerna på bobben!


 



Roligaste leksaken för kvällen var en den tomma kartongen som bobben varit i. Lovis och linus hade jättekul när de kröp igenom den.


Klä granen


Dagen före dan klädde lovis julgranen. Hon var riktigt duktig  och granen blev riktigt fin. Allan och Anna kom förbi med en liten julklapp till lovis. Anna hade sytt otroligt fina hjärtan och broderat Lovis på ett av dem. Sååå jättefina! Kommer bilder på dem längre fram...






BäbisJimmen!

Lovis blev verkligen glad då Bäbisjimmen kom hem. Hon pratar ju så mycket om honom och hon älskar att sitta och titta på kort på sin bäbisJim. Hon ville hela tiden krama Jimmen. Det roliga var att Jimmen var helt faschinerad av Lovis också, han tittade på henne hela tiden.

Han är verkligen ett vackert barn, han är så söt att man blir alldeles tagen av att titta på honom. Det dumma är att jag nästan inte har några kort på Lovi och han tillsammans. Pappa har ju skaffat sig en digital systemkamera så han har massor med kort, men de ligger ju i deras dator... Måste ta och gå upp dit med internminnet och ta några kort.



Fotobok

Jag beställde en fotobok med Lovis första två år till mamma och pappa och svärmor och svärfar i julklapp från Lovis. Om ni ska göra en fotobok kan jag verkligen rekomendera dem. Inte så blodigt dyrt och jättefina böcker i bra kvalité!
Jag tror att jag ska beställa en sån bok till oss också, den blev så fin. Det tog några kvällar att göra den eftersom man helt väljer layout och hur många foton man ska ha på varje sida, text osv. Det finns en otrolig variation av laypouter man kan välja på.

Det är ju en sån här bok man ska göra åt sig själv varje år! Tänk vad roligt att ha korten samlade i en bok istället för på cd-skivor eller på datorn. Jag får ta och göra några, man har ju några års kort liggandes på datorn...

adressen till dem är

www.ifolor.se

Lucia

Jag har en tradition med Lovis att åka till mormor och morfar och farmor och farfar på luciamorgon och lussa för dem. Förra året fick vi vara ute riktigt tidigt eftersom de skulle upp och jobba. I år var det skönt att det var på en lördag. Lovis hade ett digert luciaprogram för dagen. Först till mormor och morfar, sedan farmor och farfar, Sedan vidare till gammelmormor i Näsåker och sist till gammemorfar på Nipgården. Det var en rolig dag och jag tycker om att åka och lussa.
Traditionen startade min mamma med mig då jag var liten. Vi åkte runt till lite olika folk och jag minns att jag tyckte att de var roligt. Roligt är också att piffa till Lovis och hinna upp till mormor och morfar och farmor och farfar och ta dem på sängen. I år visste de väl att vi skulle komma men förra året visste de inte och då luýckades ci faktiskt ta dem på sängen. I år var det dock en lördag och vi passade på att sova ut på morgonen så vi kom nog inte upp till mormor och morfar förrän klockan var kring 8.30. Men de gick snällt upp och lade sig i sängen igen så att lovis kunde komma med sin lilla fikabricka till dem.

Lovis är superduktig att sjunga måste jag ju säga. Men naturligtvis ville hon inte sjunga något denna dag. Jo, hon sjöng hela luciasången i hallen hemma innan vi for iväg på morgonen. Vi frågade henne om hon kunde sjunga någon sång men fick bara svaret;

- Nä, resten av dagen...

Är det inte typiskt? Hon kan sjunga pepparkakssången, tipptapp och luciasången jättebra men inte just på luciadagen då...

Men sång eller inte, Lovis var hur söt som helst ändå och en uppskattad liten lucia. På Nipgården hade hon utdelning av en massa låtsasäpplen till alla gamla och de tyckte nog att det var väldans roligt med en sån liten lucia som kom till dem. Tyvärr tog ju batterierna i min kamera slut där..



 




 






 


Kajsa Kavat

Varje år är det Kajsa Kavat marknad här i Ramsele och det är verkligen jättemysigt. Det lilla torget fylls med markandsstånd fyllda med hantverk, bröd och godis. Tomten har en liten snögrotta där han sitter och tar emot barn och ger dem julklappar. Han delar också ut godispåsar till alla barn. Senare på eftermiddagen kan man se lucian för året åka häst och släde med sina tärnor. De sjunger också på trappen till det gamla rådhuset.

Ett mysigt tillskott till årets marknad var att man kunde gå till stallet med islandshästarna och rida lite, dricka glögg och fika i stallets cafeteria. Jag, Anders och Lovis gick till stallet med Emelie och Johan. Jag hade tänkt att Lovis skulle få rida den lille minishettisen Viggo. Han stod sadlad och klar då vi kom dit, med tomtemössa och allt. Tyvärr så somnade Lovis ¨på vägen dit i vagnen så det bidde ingen ridning..

Vi gick på marknaden på eftermiddagen. Surrade med folk och tittade lite i alla markandstånden. Lovis köpte ett stort, prickigt mjukt hjärta. Hon såg alla tyghjärtan och pekade och sa;
- Lovis vill ha prickigt hjärta
Då ger man ju efter totalt, så hon fick det. Det passade alldeles utmörkt i hennes lilla prickiga kök. Kostade 69 kronor så det kunde man ju stå ut med.

Lovis träffade tomten en liten snabbis, men hon tyckte inte om honom. Inte konstigt, för inte ser det trevliga ut i sina gummimasker...







Lovis blev otålig av att stå och vänta på att Lucian med sina tärnor skulle dyka upp på stora trappen så vi gick hem tillsammans med Dennis och Jessica. Lovis fick till sin stora glädje sitta på Dennis axlar och titta på "DingDongen" (hon kallar kyrktornet för det). På vägen hem mötte vi hälften av tärnorna som stod och väntade på att lucian med resterande tärnor skulle komma tillbaka från slädfärden på byn. Tärnorna sjöng flera sånger för Lovis som blev helt hänförd! Hon var alldeles tyst och tillslut utbrast hon;

- Meeen, vicka fina änglar! Änglarna sjunger!



När vi kom hem duschade vi och sedan kom Dennis och Jessica. Dennis lagade en supergod fågelgryta. Han är en fena på att laga mat! Det var så mycket godare att äta fågel så där i en gryta, det blev så saftigt och gott. Skönt att ha folk hemma på middag och slippa laga middagen ;) Emelie och Johan, Peter, Malin och Zack kom och åt med oss. Lovis och Zack fick leka och stoja på.




Efter den goda middagen spelade v presentspelet, verkligen ett kul spel. Trisslotten och en fisketidning var de hetaste bytena! Jag hade köpt de två sakerna och de hamnade slutligen i Anders och mina händer :D Men det var ingen vinst på trisslotten. Men grabbarna fick lite rolig läsning om Ransarån där de varit och fiskat.



En mycket trevlig kväll! Tack för den goda maten och det trevliga sällskapet!

Ligger efter

Jag ligger ruskigt efter i mitt bloggande! Lov och allt har det varit och jag har ändå inte hunnit med att publicera ngt. Ska lägga ut vad jag haft för mig i december.

RSS 2.0