Minnas dop

I går var vi på dop i Härnösand. Det var lilla Minna som döptes. Dopet var i Särbrå kyrka och det är verkligen en fin kyrka. Prästen var jättebra och det var verkligen ett fint dop. Lisa sjöng en jättefin sång som jag tror hette fem små fingar. Och som vanligt får man ju kämpa för att inte börja böla.. Försöka tänka på annat. Matte sjöng också en låt som var fin och i fyndig i sann Matteanda. Tror att han hade skrivit texten själv men jag glömde att fråga honom om det sedan.

Lilla bäbisMinna var superduktig och grät inte ens då hon fick vattnet på huvudet! Storasyster Maja gjorde också ett bra jobba där framme. Hon påminde prästen att han skulle ta vatten på Minnas huvud, hon tyckte nog att han surrade lite för mycket. Hon ville ju förståss hälla i vattnet i dopfunten.

Lovis var jätteduktig och satt relativt tyst eftersom vi mutade henne med pepparkakor och juice... Men det hade inte gjort något om hon hade pratat lite heller. Prästen sa redan under akten att "barn stör inte" och det tyckte jag var väldigt bra. Många präster är ju så högtidliga och noga med att det ska vara tyst och stilla. Lovis satt och spanade in lille Olle som är lika gammal som henne under akten. När det hela var klart hade de lattjolajbans inne i kyrkan, de sprang runt och även in i förmaket där det fanns en stor klocka, en "dingdong" som Lovis säger.

Sedan var det fika i församlingshemmet och de hade en fantastiskt fin tårta! Den var så fin att man inte ville skära i den. Malins mormor hade bakat en massa goda kakor. Varför är mormödrar så duktiga på att baka? Hur får de till allt så himla gott? Maja ville sitta bredvid Lovis och gick och hämtade små pepparkakor till henne eftersom det var det enda Lovis ville äta.
Lovis kröp sedan runt med lilla Rose som är dotter till Laurence, min gamla arbetskamrat. Var kul att surra med honom och höra hur läget är på mitt gamla jobb nu för tiden.
Det fanns ett helt lekrum för barnen och som de lekte! Var lite svårt att övertyga dem om att de skulle klä på sig och åka hem allihopa.
Efter dopet blev det en snabb måltid på McDonalds. Lovis tyckte att det var supergott med strips och McNuggets! Hon doppade friskt i garlicdip och sötsursås. Och milkshake var en upplevelse. Hon drack och konstaterade att det var glass. Efter vi hade ätit åkte vi de 16 milen hem igen.




Malin, Micke, Maja och Minna med prästen Lars


Lisa sjöng verkligen vackert, vacker sång och vacker text!


Karin, lille Olle, lilla Rose och Lovis. Rose kryper och då sympatikröp Lovi med henne. Anders och Laurence håller kollen.



doptårtan



McDonalds var gott

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0