Skorpor

Idag har jag bakat skorpor, de blev jättesmarriga. Gjorde enligt ett grundrecept och prövade att stoppa i saltlakrits, polkachoklad och punchpraliner. De med saltlakrits och polkalakrits blev jättegoda, de med punchpralin rann ut lite och blev inte fullt så smarriga. Man kan ju prova att ta vad som helst som man vill ha i skorporna! Ett enkelt recept iaf!

Grunddeg (ca 45 st)
3 ägg
3 äggulor
4 dl strösocker
8-9 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Vispa ägg, äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i tre delar. Arbeta in den smaksättning du vill ha. Forma varje bit till en avlång limpa. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i 25-30 minuter. Låt dem svalna av och skär i sneda skivor. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Lägg skorporna glest på plåt och torka i 30 minuter. Låt kallna på galler.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0