Daniel & Jennies bröllop 25 juli

Lördagen den 25 juli var vi i Ramsele kyrka på Daniels och Jennies bröllop. Verkligen pampigt, vackert bröllop. Daniels syskonbarn gick först, sedan kom brudparet och därefter tre brudnäbbar och tre bestmen (eller heter det marshalkar?) Vår nya präst Maja vigde de tu och hon är verkligen en superhärlig präst! Efter vigseln åkte brudparet iväg i en fin gammal Desoto. Anders, jag, Staffan, Jossan och Peter åkte hem till oss en stund för att sedan bege oss till hembygdsgården där festen skulle vara. Vi hade köpt ett äppelträd och kom ju på att någon behövde skjutsa ner oss till hembygdsgården. Mamma fick rycka in och skjutsa oss. Men det blev lite trix att få med äppelträdet så Peter fick hoppa upp bak i skuffen och hålla i det så inte det stackars enda äpplet som satt inte skulle trilla av... När vi kom ner till hembygdsgården stod ALLA gäster och tittade eftersom de då trodde att det var brudparet som kom... Liite pinsamt var det, det var ju runt 120 pers.. Men, men, trädet höll iallafall!

Sedan kom brudparet och et skålades och grejades. middagen var supergod! Till förrätt var det en Västerbottenspaj med kantareller och lite hjortronsylt. Den var fantastiskt god! Huvudrätten var blandat kött från trakten; alltså ren- och älgkött tillrett på olika sätt och potatis.. Efterrätten var gigantiska cupcakes! Under middagen var det flera fina tal och en hel del väldans roliga tal! Det är kul när det är mycket tal. Det visades också bildspel över svensexan och möhippan som Daniel och Jennie hade haft nere i Stockholm. Det var ett kul inslag också.

Vi hade verkligen superkul på bröllopsfesten, tyvärr hann vi inte med att prata så mycket med brudparet men det är lätt att det blir så på stora bröllop. Anders fastnade med bandet för kvällen och ville sjunga en massa låtar.. Hhmm, han fyller ju snart 30 så han kanske skulle få göra ngt uppträdande eller så? ;) Gick barfota hem kring 04.00-tiden (klackar är snyggt men inte skönt). Pratade lite med hästarna som stod i hagen som var täckt av dimslöjor.



  





Peter & äppelträdet

     



Dennis och Anders shakade loss!

    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0